fbpx

Review Yamaha MusicCast Bar 400: Ofera o multitudine de optiuni de conectivitate si de streaming wireless

Review Yamaha MusicCast Bar 400

Yamaha MusicCast Bar 400 ofera o multitudine de optiuni de conectivitate si de streaming wireless.

Nu exista lumini in fata si beculetul “mereu aprins” te poate impiedica sa iti dai seama daca aparatul este pornit sau oprit. Configurarea difuzoarelor inconjuratoare nu a fost la fel de simpla ca si in cazul receptorului compatibil Yamaha. Nu exista Dolby Atmos sau Google Chromecast.

Toate caracteristicile Yamaha MusicCast Bar 400 ofera o imbunatatire sonica palpabila pentru televiziunea dvs. prin bare de sunet ieftine.

Indiferent daca faceti upgrade de la o bara de sunet mai mica sau adaugati difuzoare la televizor pentru prima data, aveti multe lucruri care o sa va placa, cu privire la Yamaha MusicCast Bar 400.

Da, puteti obtine o bara de sunet pentru mult mai putini bani, dar beneficiile lui Yamaha MusicCast Bar 400 sunt evidente imediat ce il porniti. Are un sunet mare, cu un bass mare , toata conectivitatea de care ai nevoie si functii de streaming de aici pana in Hawaii.

In timp ce Yamaha MusicCast Bar 400 ofera toate performantele pe care le-ati astepta de la brandul japonez, am avut cateva probleme la utilizare. Ele sunt minore, cu toate acestea, este si greu de distrus o astfel de bara de sunet, excelenta. Yamaha MusicCast Bar 400, cunoscuta si ca YAS-408, este disponibila acum intre 2.000 si 3.200 de RON.

Yamaha MusicCast Bar 400- Design

Yamaha MusicCast Bar 400 este format din bara in sine si subwooferul fara fir. Bara relativ eleganta este de aproape un metru latime (39 inch) si este proiectata sa stea plata pe o unitate TV sau pe un perete. Partea din spate a boxei are suporturi pentru montarea pe perete, dar din moment ce este mai adanca decat inalta, se va potrivi oriunde in camera.

Daca bara este montata in sus, este posibil sa nu puteti afla daca este pornita sau oprita.

Despre acele probleme de utilizare: luminile de control si comenzile se afla pe partea superioara a unitatii si daca ati utilizat comanda Dimmer, acestea se vor opri dupa cateva secunde. In functie de locul in care plasati unitatea – sa zicem ca o puneti pe un perete – poate fi destul de greu sa va dati seama daca este pornita. In plus, videoclipul va fi redat prin portul HDMI la televizor cand bara va fi setat la orice intrare – chiar analogic- si cand aparatul este oprit. Fara nici un indicator de putere vizibila, m-am intrebat de mai multe ori de ce volumul nu functiona, chiar daca vedeam o fotografie, pana am descoperit ca bara era oprita. A fost o experienta confuza pentru utilizatori.

Subwoofer-ul nu este caseta de plastic gasita pe barele de buget si arata foarte asemanatoare modelelor independente ale companiei.

Yamaha MusicCast Bar 400- Caracteristici

Extra-urile care lipsesc de la barele de sunet ieftine sunt conectivitatea, formatul suport si audio multiroom, iar Yamaha MusicCast Bar 400 verifica toate cele trei specificatii.

Yamaha MusicCast Bar 400 ofera sistemul multi-room Yamaha MusicCast pe Wi-Fi si Ethernet, plus Apple AirPlay si Bluetooth. Pentru a maximiza compatibilitatea, bara de sunet va decoda Dolby Digital si DTS, plus DTS Virtual: X pentru sunet inconjurator simulat. In timp ce alte bare (mai scumpe) de sunet includ Dolby Atmos, Yamaha nu.

Aceasta este prima bara de sunet a companiei care permite utilizatorilor sa adauge difuzoarele MusicCast 20 sau MusicCast 50 ca wireless (o caracteristica care a debutat pe receptoare). Toate configurarile se fac prin aplicatia MusicCast, incluzand declansarea tonurilor de testare si atribuirea distantelor. Unitatea ofera, de asemenea, controlul Alexa asupra MusicCast – daca aveti un difuzor Echo, aveti posibilitatea sa alegeti preferatele, sa controlati redarea sau sa alocati camere.

Yamaha MusicCast Bar 400- Cum suna?

In afara casetei, nimic despre sunet nu necesita ajustare sau reglaj fin, dar de indata ce am inceput sa urmarim Rampage Blu-ray, Yamaha MusicCast Bar 400 a sunat bine.

Acesta bara de sunet poate fi data cu siguranta la volum mare, dar am auzit o presiune la volumul complet de inclinare asa ca am fost mai fericiti sa-l dam la niveluri mai moderate. Amestecul subwoofer-sunet de bara a fost bun, ceea ce este de asteptat pentru acest tip de sistem compatibil.

Dialogul a ramas inteligibil, pe masura ce haosul a devenit esential, chiar inainte de a activa functia Clear Voice a lui Yamaha. Activarea Clear Voice a facut o diferenta in bine, dar nu a fost o imbunatatire drastica.

Pentru comparație, am adus bara de sunet Sony HT-NT5 și sistemul subwoofer de înaltă calitate revizuite în 2016 și este încă un sistem impresionant. A fost o ușurință pentru sunetul Sony, care este prea rar de la barele de sunet.

Acest nivel de claritate a ajuns in prim-plan cu DVD-ul Live in Dublin al lui Bruce Springsteen. Acest concert total-acustic de folk, jazz Dixieland, rockabilly si swing occidental a demonstrat musculatura muzicala Bar 400. Vocea lui Boss a sarit din difuzor, iar acompaniamentul mare de muzica al trupei a sunat bine. Simtul viu al concertului a stralucit peste Yamaha.

Ar trebui sa-l cumperi?

Configurarea barei de sunet se bazeaza in mare masura pe aplicația MusicCast de la Yamaha, care nu a functionat intotdeauna perfect pentru mine, iar lipsa afisarii indicatorului de alimentare intotdeauna poate afecta experienta utilizatorului. Cu toate acestea, Yamaha are dreptate. Este un interpret plin de viata, cu un sunet clar, o inteligibilitate a dialogului bun, un bas profund agil si un sunet larg. Adevarat, barile de sunet mult mai accesibile se apropie, cum ar fi YAS-207 de la Yamaha, dar pentru cei care doresc cel mai bun sunet posibil de la o bara pentru aproximativ 2.000 de RON, Bar 400 este un concurent puternic.

Magazine de unde puteti sa achizitionati Yamaha MusicCast Bar 400:

Emag: VEZI AICI

Yamaha MusicCast Bar 400

Yamaha MusicCast Bar 400
9.1

Performanta

9.1 /10

Design

8.9 /10

Calitatea sunetului

9.2 /10

Pros

  • Are un bas profund agil
  • Are o inteligibilitate a dialogului buna
  • Are un sunet clar

Cons

  • Lipsa afisarii indicatorului de alimentare poate afecta experienta utilizatorului
  • Aplicația MusicCast de la Yamaha nu a functionat mereu perfect