fbpx

Review TP-Link Archer VR2800:Wi-Fi rapid si furios la un pret rezonabil

Review TP-Link Archer VR2800

Rapid, usor de utilizat si la un pret rezonabil, acesta este ruterul nostru wireless preferat

Acesta este un router care nu numai ca este plin de caracteristici si este stivuit cu cea mai recenta lume Wi-Fi, dar si cu o performanta solida, fiabila si o mare usurinta de utilizare.

TP-Link Archer VR2800 review: tl; dr

Acesta este un router DSL. Acesta sustine conexiunile ADSL2 + si VDSL2, astfel incat sa le puteti utiliza pentru a inlocui routerul BT, Sky, TalkTalk, EE sau PlusNet si suporta cele mai rapide standarde disponibile 802.11ac Wave 2 wireless disponibile in prezent. Pe scurt, este un router DSL rapid si usor de utilizat, care este o alegere excelenta ca upgrade la actualul router furnizat de ISP.

TP-Link Archer VR2800 review: Pret si concurenta

Singurul lucru care te-ar putea descuraja despre Archer VR2800 este pretul. Este de 1000 RON, ceea ce este destul de mult pentru un singur router, mai ales atunci cand puteti obtine excelentul Google Wifi pentru 1150 RON, adaugati-l la configuratia dvs. existenta si obtineti viteze mai rapide si mai stabile.

Este, de asemenea, de remarcat faptul ca castigatorul de premi BT Whole Home Wi-Fi este in prezent la numai 940 RON, ceea ce reprezinta o afacere si ofera o configuratie similara. Nu suntem siguri cat timp va dura aceasta afacere.

Cu toate acestea, daca preferati abordarea traditionala a beef-up-your-router-ului pentru a va actualiza Wi-Fi-ul, TP-Link ofera performante excelente intr-un pachet mai putin costisitor.

TP-Link Archer VR2800  review: Performanta

Ca si in cazul multor routere wireless, modelul VR2800 nu are multe de privit; doar o placa neagra, cu patru antene lipite in spate, patru porturi Gigabit LAN si o mufa compatibila VDSL2 / ADSL2 +, plus cateva conectori USB 3 de pe marginea din stanga.

Exista o linie de LED-uri de stare destul de luminoase care se afla in centrul corpului routerului, dar acestea, din fericire, pot fi dezactivate. Este util daca doriti sa amplasati routerul intr-un dormitor.

Totusi, se intampla multe lucruri in interior, iar cand vine vorba de specificatiile Wi-Fi, acest router se ridica la cele mai scumpe modele de pe piata.

Peste 5GHz este capabil sa furnizeze viteze de conectare de pana la 2,167Mbits / sec, datorita suportului MIMO cu flux 4×4 si suportului 1024QAM. Este usor mai putin impresionant peste 2,4 GHz, dar va ajunge pana la 600 Mb / sec cu dispozitive si adaptoare compatibile.

Nu veti putea sa va conectati la acele viteze cu nici un singur dispozitiv, pur si simplu pentru ca nici un laptop despre care stiu nu vine cu 4×4 MIMO – cele mai multe au 2×2 in cel mai bun caz, cu adaptoare 3×3 care sunt o raritate. Cu toate acestea, conectat la adaptorul 3×3 din laptop-ul nostru de testare – o generatie anterioara MacBook Pro 15in – a fost excelent.

In testele noastre de proximitate, am vazut viteze de transfer de pana la 109MB / sec (872Mbits / sec) la descarcare, ceea ce este aproape la fel de rapid ca si Gigabit Ethernet si cea mai rapida viteza la distanta fata de orice router am testat anterior.

In testul cu raza lunga de actiune in locatia bucatariei noastre nu a fost la fel de impresionant, dar totusi a revenit cu o viteza medie de descarcare de 10,8 MB / sec. Desi acest lucru este mai lent decat sistemele mesh cum ar fi Google Wifi sau BT Whole Home Wi-Fi care sunt capabile sa furnizeze la distanta, este inca suficient sa oferim acces la fiecare megabit de conexiuni broadband ale majoritatii oamenilor in cele mai multe parti ale casei – cel mai rapid serviciu de banda larga de 74 Mb / sec instalat.

Performanta de transfer USB a atins si notele mari, cu citirile secventiale de la dispozitivul nostru USB 3 care atinge un maxim de 41,8 MB / sec, ceea ce este perfect pentru partajarea obisnuita a fisierelor si pentru backup-urile ocazionale.


TP-Link Archer VR2800 review: Configurare si caracteristici

De fapt, nici un singur router pe care l-am examinat pe acest site web nu este la fel de bun ca si un TP-Link Archer VR2800. Si cupleaza aceasta performanta cu o gama excelenta de caracteristici, plus e foarte simplu de utilizat.

Aplicatia Tether TP-Link (disponibila pe iOS si Android) este excelenta. Ofera acces la majoritatea functiilor disponibile prin intermediul paginilor de administrare bazate pe web ale routerului, inclusiv actualizari de firmware si controale pentru parinti. A trebuit sa dezactivez datele mobile de pe telefonul meu Android inainte sa se conecteze.

Aceste controale parintesti sunt totusi destul de utile. Exista liste alba si neagra pentru permiterea / limitarea accesului la anumite site-uri web si, de asemenea, puteti controla accesul pe baza de dispozitiv in anumite zile si la anumite momente. Este exact ceea ce au nevoie parintii si exact ceea ce asteptam sa vedem.

In alta parte, porturile USB pot fi utilizate pentru a conecta un adaptor 4G sau o imprimanta, precum si un spatiu de stocare. Exista QoS configurabil de utilizator, care pot fi atribuite pe baza unui dispozitiv sau a unei aplicatii. Puteti configura retelele clientilor destul de usor si routerul accepta OpenVPN.

TP-Link Archer VR2800 review: Verdict

Este posibil ca TP-Link Archer VR2800 sa nu poata oferi acoperire pentru a se potrivi cu cele mai bune retele Wi-Fi, dar performanta pentru un singur router este impecabila, iar pretul este rezonabil, avand in vedere caracteristicile oferite. Daca doriti sa inlocuiti router-ul furnizat de ISP-ul dvs., performanta VR2800 si selectia de caracteristici o fac o optiune fina. Acesta castiga un premiu Best Buy.

Magazine de unde puteti cumpara TP-Link Archer VR2800:

Emag: VEZI AICI