fbpx

Review Sony WF-SP700N Wireless In-Ear Sports Headphones: Cele mai bune casti wireless de la Sony ce au un sunet excelent si se aseaza foarte confortabil in ureche

Review Sony WF-SP700N Wireless In-Ear Sports Headphones

Am vazut o multime de casti wireless foarte bune ce au atins piata in 2018, toate incercand sa concureze impotriva celui mai cunoscut membru al rasei, AirPod-urile Apple.

Cele mai recente casti scoase de  Sony, modelul WF-SP700N, se vinde pentru 900 RON si este, in esenta, versiunea sportiva a lui WF-1000X de la Sony. Ambele au o caracteristica activa de anulare a zgomotului care ajuta la la reglarea zgomotului ambiental – ceva ce lipseste de la AirPod-urile putin mai costisitoare ale Apple.

Avand un design rezistent la transpiratie, datorita unui rating PX4 “splashproof”, aceste casti au cateva lucruri ce ne surprind. Pentru incepatori, ele sunt relativ usoare si se potrivesc confortabil si sigur – chiar si in timp ce alergi – datorita aripioarelor de sport incluse (aceleasi pe Sony MDR-XBX50BS). De asemenea, suna foarte bine pentru niste casti wireless si au  mers foarte bine, avand doar cateva minusuri.

Fiecare casca are un singur buton “power” care se dubleaza ca un buton universal pentru intreruperea si redarea muzicii, pentru a raspunde si pentru a termina apelurile si pentru a schimba melodiile cu un dublu sau triplu clic. Butonul este putin mic, dar a functionat destul de bine. Nu exista butoane de controal al volumului asupra castilor.

Utilizand aplicatia, puteti modifica sunetul prin trecerea de la diferite moduri de egalizare prestabilite, inclusiv una care creste bassul, dar nu puteti crea propriile setari personalizate. Am constatat ca setarea implicita “off” a oferit cel mai bun si cel mai echilibrat sunet. Bass-ul are o buna lovitura, dar nu se aude la fel de bine ca in modul de amplificare a basului, si nu exista impingerea inalte gasita in unele dintre celelalte moduri, cum ar fi “Excited”, “Bright” si “Treble boost”, care poat duce la oboseala de ascultare. Setarea mea preferata a fost “Mellow”.

Aceste casti ofera mai mult bas si un sunet mai bogat decat AirPod-urile, in special in medii mai zgomotoase. Acestea sunt printre cele mai bune casti wireless, masurand bine impotriva Bose SoundSport Free si Jabra Elite 65t si Jabra Elite Active 65t (Bose are mai mult bas decat Jabra). Cu toate acestea, ar trebui sa subliniez ca aceste tipuri de casti wireless inca nu suna la fel de bine ca un set decent de casti cu cablu in-ear care costa mai putin, deci tineti-va asteptarile sub control.

Cei de la sonii au jucat decent, dar nu sunt asa minunate ca un set de casti pentru efectuarea de apeluri. La fel ca Bose, atunci cand faci un apel, vei primi sunet doar in urechea stanga, asa ca devin un headset mono. Atat aparatele AirPod, cat si castile Jabra transmit sunet in ambele casti cand efectuati apeluri, asa ca le prefer pe acestea pentru apeluri.

Puteti dezactiva modul de anulare a zgomotului, dar l-am lasat mai mult, mai ales atunci cand ma plimbam pe strazile din New York sau calatoriti cu metroul. Efectul nu este la fel de puternic ca si castile Sony WH-1000XM2, dar ajuta sa acopere sunetul din jurul tau.

Aceste casti au cateva dezavantaje. La 3 ore pe o singura incarcare, durata de viata a bateriei nu este mare. Carcasa compacta de incarcare care este inclusa impreuna cu ele ofera doua incarcari suplimentare in miscare, dar carcasa s-a simtit un pic ieftin si am incercat uneori un pic prea mult sa introduc castile inapoi in ea pentru incarcare. Trebuie sa rasuciti aripioarele pentru a permite fiecarei casti sa alunece mai usor in compartiment.


Cealalta mica problema se refera la sincronizarea audio la vizionarea videoclipurilor. Nu am avut o problema atunci cand am vizionat un film in iTunes, dar a existat o usoara intarziere atunci cand am folosit aplicatia Netflix si YouTube. (Am testat castile cu un iPhone X si Samsung Galaxy S8 Plus).

In cele din urma, a trebuit sa schimb setul de varfete de casti cu un set de varfete mai mari, deoarece cele furnizate de Sony nu se potriveau destul cu urechile mele.

Lasand chestiile astea deoparte, mi-au placut aceste casti. In timp ce nu ajung la nivelule modelele sportive concurente de la Bose si Jabra din aceeasi gama de preturi, ele se numara printre cele mai bune casti cu wireless pe care le-am testat din punct de vedere al sunetului.

Magazine de unde puteti achizitiona Sony WF-SP700N Wireless In-Ear Sports Headphones:

Emag: VEZI AICI