fbpx

Review Samsung Galaxy Book 2: Un exemplu clar al viitorului

Review Samsung Galaxy Book 2

Samsung Galaxy Book2 imprumuta cu succes formula de design Microsoft Surface Pro, adaugand in acelasi timp o durata mai lunga de viata a bateriei si wireless Gigabit LTE. Pretul sau de 4.000 DE RON include capacul din spate al tastaturii si S Pen-ul.

Performanta procesarii Galaxy Book2, imbunatatita de la PC-urile Qualcomm de mai devreme, se afla inca in spatele PC-urilor Intel Core i-series.

Samsung Galaxy Book2 este un exemplu clar al viitorului mereu conectat al PC-urilor. Daca doriti sa lucrati oriunde, oricand si nu va deranjeaza sa adaugati un dispozitiv in planul dvs. de date, merita sa luati in considerare achizitionarea sa.

Intre durata lunga a bateriei de la aceasta tableta Windows si tehnologia Gigabit LTE fara fir, puteti lucra cu ea toata ziua oriunde doriti si apoi o inchideti, alergati pentru a va prinde trenul si o deschideti din nou pentru a continua sa lucrati in casa dvs. Sau puteti viziona unele filme sau seriale Netflix, puteti folosi e-mail, cititi un roman grafic sau schitati-va unul cu propriul dvs. S Pen inclus.

Galaxy Book2 se comporaa mai mult ca un telefon decat un laptop tipic, trecand de la Wi-Fi la LTE si inapoi, pentru a avea intotdeauna o conexiune. Si cand deschideti capacul tastaturii, acesta se aprinde si este gata sa porneasca – din nou, la fel ca si trezirea telefonului.

Cel putin o parte din acest lucru se datoreaza platformei mobile Qualcomm Snapdragon 850 proiectata special pentru PC-urile Windows 10. Chipset-ul, care a fost anuntat la Computex 2018 in luna iunie, va ofera performante mai bune decat modelele de prima generatie pe care le-am testat pe platforma Qualcomm Snapdragon 835, impreuna cu o durata de viata a bateriei de pana la 20 de ore si o conexiune permanenta pe web.

Exista o multime de optiuni la sau sub pretul de 4.000 de RON si multe altele cu performante mai rapide, mai mult spatiu de stocare sau alte lucruri care ar putea fi importante pentru dvs. Dar daca este esential pentru tine sa ai o viata a bateriei care te duce departe de ziua ta de lucru, o conexiune fara fir care este intotdeauna disponibila si un design versatil, merita investitia.

La fel, dar diferit

Samsung Galaxy Book2 este un PC detasabil, care nu este atat de diferit de Surface Pro, de la Microsoft pana la suportul indoit de pe spate. Este construit in jurul unui afisaj tactil de 12 inch, super-AMOLED, de 12 inch, care este luminos, dar ar trebui sa fie mai luminos pentru a ajuta la lupta impotriva reflectiilor in lumina de birou si la lumina zilei.

In comparatie cu modelul de anul trecut, cadrul din jurul afisajului este mai subtire, iar colturile rotunjite ale corpului sunt acum patrate.

Impreuna cu afisajul, difuzoarele sunt reglate de marca audio premium AKG, o filiala Samsung condusa de Harman. Ele suna bine pentru difuzoarele comprimate si chiar mai bine cand faceti clic pe procesarea Dolby Atmos. Veti dori totusi sa utilizati casti atunci cand puteti; exista o mufa pentru casti de 3,5 mm pe partea dreapta, precum si doua porturi USB de tip C. Exista o tava pentru cartela microSD cu cartela SIM in partea stanga.

Performanta buna, o viata mai buna a bateriei

Cea mai frumoasa parte a utilizarii Samsung Galaxy Book 2 este ca nu exista nimic care sa te desparta de munca ta. Nu porniti sau nu va treziti din modul de repaus. Nu porniti un hotspot mobil pentru a va conecta la un telefon. Tableta se trezeste la viata instantaneu si cititorul de amprente incorporat pe spate va ajuta sa va conectati rapid.

Doar scoateti suporturile, desfaceti capacul tastaturii si sunteti gata. Daca esti afara, tableta va utiliza conexiunea LTE sau daca te afli in raza unei retele Wi-Fi cunoscute, se va conecta la aceasta.

La inceputul acestui an, am analizat cateva dispozitive Windows pe dispozitive Snapdragon folosind chipset-ul Qualcomm Snapdragon 835, cum ar fi Asus NovaGo. Ei au promis o viata lunga a bateriei si o conectivitate LTE, dar performanata nu a fost niciodata parte din conversatie. Acest lucru se schimba intr-o anumita masura cu Samsung Galaxy Book 2 si cu platforma Snapdragon 850, care, spre deosebire de 835, este proiectata in mod expres pentru a rula Windows 10.

Snapdragon 850 a fost considerabil mai bun, dar nu este inca o putere si este cel mai potrivit pentru genul de lucruri pe care veti dori sa le faceti de oriunde pe o conexiune mobila, cum ar fi e-mail, munca generala si streaming video. Se simtea uneori labil, dar nu la punctul de frustrare. Daca faceti o lucrare cu adevarat exigenta – editare foto sau video, lucrul cu foi de calcul sau baze de date mari – toata ziua, in fiecare zi, veti dori ceva mai puternic decat acesta.

Tableta ruleaza ferestrele Windows 10 in modul S mai sigur si mai eficient. Asta te limiteaza la aplicatiile aprobate din magazinul Microsoft, care poate fi o problema. Singurul browser web este Microsoft Edge, de exemplu. Deci, daca preferati Chrome sau Mozilla Firefox, nu aveti noroc.

Snapdragon 850 poate rula Windows 10 Home sau Pro, astfel incat sa puteti actualiza tableta din modul S. Modul S este simplificat pentru eficienta pentru a oferi acestei tablete cea mai buna performanta si pentru a livra cele 20 de ore de viata a bateriei de la Samsung. Folosind Windows 10 Home a rezistat peste 14 ore in testele noastre, astfel incat veti obtine in continuare mult timp de lucru din modul S.

De asemenea, merita remarcat faptul ca, in timp ce acesta este un procesor cu brat pe 64 de biti, software-ul pe care doriti sa il utilizati trebuie sa fie dezvoltat pentru a functiona pe acesta. In timpul testelor noastre de referinta, doua dintre testele noastre de performanta Windows nu ar functiona pe ea si cea pe care am putea sa o executam ar face acest lucru numai in modul pe 32 de biti.

Viitorul mereu conectat incepe acum

Samsung a fost cu mult in fata in acest an cand vine vorba de adaugarea de conectivitate LTE la dispozitivele sale. In august, a lansat o versiune LTE a lui Galaxy Tab S4, o tableta Android cu o interfata desktop pentru o productivitate sporita, iar pe 12 octombrie Samsung a anuntat ca Chromebook Plus V2 va fi disponibil cu suport LTE.

Avand LTE incorporat inseamna ca veti putea sa va conectati oriunde aveti serviciu de telefonie mobila, fara sa va faceti griji cu privire la retelele Wi-Fi sketchy sau tethering la un telefon sau un hotspot mobil. Dar, de asemenea, inseamna ca va trebui sa adaugati si Samsung Galaxy Book 2 in planul de date.

In timp ce Samsung Galaxy Book 2 nu este diferit in proiectare fata de ceea ce exista deja si performanta sa generala nu este nimic de inteles, se simte ca o miscare inainte pentru forta de munca mobila. Este putin mai rapid decat ultimele tentative de utilizare a platformei Snapdragon 835, are un Gigabit LTE rapid pentru o performanta wireless mobila mai buna si isi pastreaza durata lunga de viata a bateriei. Performanta generala a sistemului nu este inca acolo.

Magazine de unde puteti achizitiona Samsung Galaxy Book 2:

Emag: VEZI AICI