fbpx

Review Samsung EcoBubble WW6000: Modelul WW80J6410CW este o masina fantastica de spalat

Review Samsung EcoBubble WW6000

Modelul WW80J6410CW este bine prevazut, are o performanta excelenta la spalare si este ieftin de folosit, cu un singur fleac, prinderea obisnuita a ciorapului.

Masinile de spalat de la Samsung au fost intotdeauna extrem de economice la functionare, dar in general au fost putin mai scumpe. Cu modelul WW6000, Samsung a produs o masina economica care are un pret foarte rezonabil pentru ceea ce primesti. Deci, marea intrebare este, poate sa se ridice la nivelul asteptarilor numelui EcoBubble?

Masina de spalat poate fi gasita pentru aproximativ 2.400 RON.

Samsung EcoBubble WW6000 review: Design si nivel de sunet

Modelul WW6000 este tot ce v-ati astepta de la o masina de spalat Samsung. Desi nu este la fel de grea ca unele masini pe care le-am testat, Samsung WW80J6410CW este bine facut si se simte dur. La o adancime de doar 550 mm, aceasta masina este destul de compacta, astfel incat se va potrivi practic in orice spatiu. Este, de asemenea, incredibil de usor de manevrat. Unele masini cu greutate redusa pot sari in jur sau pot fi zgomotoase, dar motorul invertor digital este silentios si neted in functionare, masina de spalat umple 53dB la spalare si 74dB la rotire. Asta e relativ linistit, iar nivelul zgomotului nu este prea distragator.

Samsung EcoBubble WW6000 review: Usurinta de utilizare

Asa cum am asteptat de la masinile de spalat Samsung, modelul WW80J6410CW este extrem de usor de utilizat. Un cadran clar ce va permite sa selectati tipul de spalare (lenjerie de pat, delicate, in aer liber, bumbac, lana si asa mai departe), dar puteti utiliza ecranul LCD mare si optiuni suplimentare pentru a alege modul de personalizare a spalarii. Aceasta include ajustarea temperaturii si vitezei de centrifugare. Exista, de asemenea, optiunea Bubble Soak, care foloseste bule de apa pentru a va absorbi articolele de imbracaminte, ajutand la eliminarea petelor.

Samsung EcoBubble WW6000 review: Capacitate

Cu un tambur de 8kg, modelul WW80J6410CW are dimensiunea perfecta pentru majoritatea familiilor. Acest lucru o face suficient de mare pentru a face fata celor mai multe sarcini saptamanale de spalare, dar exista destula capacitate acolo pentru obiecte mai mari, cum ar fi o patura.

Samsung EcoBubble WW6000 review: Utilizarea apei si a electricitatii

Testez fiecare masina de spalat cu o sarcina de spalare de 3kg, astfel incat sa pot compara intre masini, indiferent de marimea tamburului. Acest test este, de asemenea, un indicator util pentru a arata cum comutarea intre moduri afecteaza consumul de energie si de apa. Deoarece aceasta este o masina clasificata A +++, ar trebui sa fie super eficienta si testarea mea a aratat ca aceast lucru este adevarat.

Testarea folosind programul de 30C Bumbac, masina de spalat a folosit 38,5 L de apa si doar 0,23 kW de putere, ceea ce inseamna un cost total al ciclului de 0.6 RON. Cresterea temperaturii de pana la 40C a dus la cresterea consumului de energie la doar 0,26kW, in timp ce utilizarea apei a fost de pana la 40,3L. Acest lucru este impresionant, deoarece o multime de masini de spalat utilizeaza dramatic mai multa putere atunci cand creste temperatura. Deoarece aceasta este o masina EcoBubble, exista si o spalare de 15C, care utilizeaza doar puterea de 0,19kW si 36,3L de apa, pentru un cost total de numai 0.55 RON. E incredibil de eficient.

De asemenea, am stabilit costurile anuale de functionare, utilizand eticheta energetica a UE. Calculele mele cuprind costurile medii de utilizare scazute, medii si ridicate pentru fiecare gospodarie, luand in considerare dimensiunea tobei: cu alte cuvinte, o masina de spalat de 8kg poate spala aceeasi cantitate de haine in mai putine spalari decat o masina de 6kg masini de spalat. Am descoperit costuri exceptional de mici de 100 RON pentru utilizare scazuta, 150 RON pentru mediu si 200 RON pentru utilizare inalta. E foarte bine.

Samsung EcoBubble WW6000 review: Performanta spalarii

Atat de bine este sa stii ca o masina de spalat functioneaza ieftin, este calitatea spalarii care conteaza cu adevarat. Din acest motiv, am folosit benzi de colorare standard din industrie (tesaturi impregnate cu pete comune, cum ar fi sangele si vinul rosu) pentru a vedea cat de bine curata fiecare masina.

De-a lungul testului, a fost greu de spus diferenta dintre spalarile de 15C, 30C si 40C, cu indepartarea eficienta si uniforma a petelor. Pentru a fi corect, spalarea de 40C a fost putin mai buna, dar pentru articole de imbracaminte usor murdare puteti economisi bani cu spalarea ecologica de 15C.

Singura problema pe care am avut-o cu aceasta masina, cu fiecare ocazie, este ca ar arunca o soseta sau doua langa usa, unde ar fi blocate. Ca urmare, sosetele blocate vor iesi din masina umede: o imbracaminte mai murdara nu ar fi la fel de curata daca s-ar intampla acest lucru.

Sunt incantat sa spun ca hainele au iesit din masina relativ uscate, viteza de centrifugare de 1.400 rpm, ceea ce inseamna ca hainele au pastrat, in medie, aproximativ 1 kg de apa.

Samsung EcoBubble WW6000 review : Verdict

In ceea ce priveste performanta generala de curatare si economie, modelul WW80J6410CW este un performer excelent care nu va va costa prea mult pentru a rula. Este usor de folosit, nu foarte zgomotos si este bine pretuit. Totul este sustinut de o garantie de cinci ani (motorul este garantat timp de 10 ani). Singura mea suparare este ca am avut intotdeauna o soseta sau doua care au ramas blocate la usa si au fost umede la sfarsit.

Magazine de unde puteti sa achizitionati Samsung EcoBubble WW6000:

Emag: VEZI AICI