fbpx

Review Netgear Nighthawk X10: Incredibil de rapid dar cu un pret foarte ridicat

Review Netgear Nighthawk X10

Cel mai rapid router pe care bani il pot cumpara, dar nu are un modem ADSL integrat si este foarte, foarte scump

Tehnologia fara fir a primit un pic de intarziere, ceea ce cu aparitia sistemelor wireless cu multi-box mesh, cum ar fi BY Whole Home Wi-Fi si Linksys Velop si Google Wifi. Dar, uneori, doar un router traditional cu o singura unitate va face treaba. Desi routerele traditionale nu au in mod obisnuit aceeasi capacitate de transfer la distanta ca sistemele Wi-Fi cu plasa, cele bune au de obicei mai multe caracteristici si sunt mult mai configurabile. Netgear Nighthawk X10 este confortabil una dintre cele mai avansate pe care le-am intalnit vreodata.

Netgear Nighthawk X10 este, de asemenea, mainile in jos cel mai scump router pe care l-am testat vreodata. La 2000 RON, mai mult decat o consola de jocuri sau un televizor ieftin, la fel de mult ca o masina de spalat decenta si este mai scump decat sistemele Wi-Fi cu plasa. Dar, in 2017, cheltuirea intre 1500-2500 RON pentru a-ti sorta Wi-Fi incepe sa semene cu rata de trecere.

Netgear Nighthawk review: tl; dr

Deci, ce-ai luat pentru banii tai? Primul lucru pe care trebuie sa il mentionam este ca X10 nu vine cu un modem ADSL / VDSL construit, ceea ce este dezamagitor pentru pret. Dar in caz contrar este un router cu mai multe caracteristici si putere decat ai putea dori vreodata. Acesta are sase porturi Gigabit Ethernet si Wi-Fi 802.11ac, poate rula un server Plex nativ de pe orice hard disk conectat sau un dispozitiv USB thumbdrive si este cel mai rapid si mai puternic router wireless pe care l-am testat.

Netgear Nighthawk review: Pretul si concurenta

La 2000 RON, concurenta directa pentru Nighthawk X10 nu este foarte competitiva, dar TP-Link Archer VR2800 este favoritul nostru actual si este la fel de rapid pe Wi-Fi si la jumatate din pretul lui Nighthawk la doar 1000 RON. Poate fi potrivit pentru nevoile dvs. daca nu aveti nevoie de caracteristicile suplimentare ale Nighthawk X10. Daca aveti deja un router si tot ce aveti nevoie este o acoperire Wi-Fi mai buna, luati in considerare fie BT Whole Home Wi-Fi, care este acum un contract de 1000 RON, fie Google Wifi, care este cea mai inteligenta retea de mesh sistem, pentru 1150 RON.

Netgear Nighthawk review: Caracteristici si performanta

Asa cum am spus, acest router este chiar la marginea sangerarii si este complet stivuit cu cele mai recente tehnologii wireless. X10 este un router cu banda 802.11ac tri-band si suporta canale MU-MIMO si 160MHz pentru viteze de conectare de pana la 1.733Mbits / sec pe fiecare retea de 5GHz si 800Mbits / sec pe reteaua de 2.4GHz.

Are un procesor quad-core de 1.7GHz si patru antene externe cu amplificare incorporata pentru cel mai puternic semnal posibil. De asemenea, exista suport pentru standardul wireless de ultima generatie, 802.11ad, pentru viteze cu raza scurta de actiune de pana la 4.600Mbits / sec la 60MHz. Acest lucru este mult mai durabil decat practic, insa, la fel de greu, orice dispozitiv nu accepta noul standard chiar acum.

Peste Wi-Fi normal, Nighthawk X10 este un campion si, in testele noastre de performanta, a fost cel mai rapid router unic de ansamblu generic pe care l-am vazut. Am masurat rate de descarcare de 102MB / sec la o distanta apropiata – cea mai apropiata viteza Gigabit Ethernet – si 17.1MB / sec la distanta mare in locatia mea dificila in bucatarie, intr-un loc neagra notoriu din casa mea.

Singurele sisteme semnificativ mai rapide decat X10 la distanta mare sunt sistemele Wi-Fi cu plasa in mai multe puncte, care au costat pana la 2600 RON. La 2000 RON, X10 ar putea fi scump, dar in mod clar nu este complet incompatibil cu raza pietei.

Si, in multe privinte, acest router ofera mult mai mult decat toate aceste sisteme multi-box.Unu, daca nu aveti deja unul, este unul dintre putinele routere de pe piata care pot fi cu adevarat considerate un adevarat inlocuitor pentru un drive NAS adecvat.

Rata de transfer USB este ridicol de rapid la 75.8MB / sec pe Gigabit Ethernet cu fir si cu acel procesor puternic inauntru, ar trebui sa fie capabil sa faca fata mai multor conexiuni fara prea multa usurinta. Si software-ul este aici pentru a sustine si el.

Sistemul ReadyCloud de la Netgear ofera acces facil la distanta la fisierele dvs.; ReadyNAS Vault va permite sa creati copii de siguranta ale fisierelor de la PC si laptopuri la unitatile USB conectate; si exista, de asemenea, suport pentru unitatea Amazon Cloud, astfel incat sa puteti oglinda automat fisierele in cloud. In mod ciudat, totusi, acest lucru suporta numai copierea unui singur dosar.

Exista, de asemenea, suport pentru servere media DLNA, TiVo si iTunes si, impresionant, Nighthawk X10 poate rula si un server media Plex nativ. Procesorul X10 este chiar suficient de puternic pentru a transcoda video in zbor pentru streaming de la distanta.

In cele din urma, daca functiile de stocare USB de la bord nu sunt suficiente pentru dvs., X10 are sase porturi Gigabit Ethernet, dintre care doua pot fi imbinate impreuna pentru o conexiune NAS de 2Gbits / sec si exista si un port SFP + pana la 10Gbits / sec daca doriti.

Poate ca o singura dezamagire este ca Netgear nu si-a revazut profund software-ul Genie in acelasi timp cu ambalarea in atatea echipamente hardware. In timp ce Genie este rezonabil de cuprinzator, are unele lacune si neconcordante stranii. De exemplu, in timp ce puteti seta nivelurile de filtrare a continutului pentru controlul parintilor utilizand OpenDNS pe baza de dispozitiv, caracteristica este disponibila numai prin intermediul aplicatiei de tip smartphone insotitoare, nu prin paginile de gestionare web ale routerului.

De asemenea, desi este posibil sa blocati si sa intrerupeti accesul la Internet prin dispozitiv, nu puteti aplica un program pe dispozitiv, ceea ce este o caracteristica de baza pe care ne-am astepta sa o ofere tuturor ruterelor. Cu toate acestea, puteti modifica cele mai multe dintre setari de pe router si are cateva utilitati suplimentare: suport OpenVPN si descarcare BitTorrent.

Netgear Nighthawk X10 review: Verdict

Nighthawk X10 este un router impresionant, fara indoiala despre asta. Este cel mai rapid router din jurul sau si are o gama larga. Este extrem de puternic si plin de caracteristici, desi exista unele omisiuni ciudate. Pentru majoritatea oamenilor, insa, 2000 RON ar fi mai bine cheltuite pentru un sistem cu mai multe box-uri, cum ar fi Google Wifi sau BT Whole Home WiFi, in timp ce TP-Link Archer VR2800 ofera aceleasi viteze, daca nu aceeasi cutie magica plina de caracteristici.

Magazine de unde ati putea achizitiona Netgear Nighthawk X10:

Emag: VEZI AICI