fbpx

Review Lenovo P2: cea mai buna viata a bateriei a unui smartphone

Review Lenovo P2

Cu o viata monstruoasa a bateriei, Lenovo P2 va continua sa mearga mult timp dupa ce altii se vor inchide

Amintiti-va cand telefonul dumneavoastra a durat mai mult de o zi dintr-o singura incarcare? Ei bine, zilele de glorie sunt inapoi si P2 Lenovo este salvatorul nostru: a durat o sedinta de 28 ore si 50 de minute in testul nostru video continuu. Aceasta este o perioada de cinci ore mai lunga decat castigatorul nostru precedent, Motorola Z Play .Anecdotic, dupa o vizita a weekend-urilor pline de Google Maps, selfies si jocul ciudat al Mini Metro, P2 nu a scazut sub 70%. Lenovo realizeaza acest lucru prin strangerea unei baterii de 5.100mAh in corpul metalic al lui P2 (cele mai multe telefoane fiind in jurul valorii de 3.000mAh), dar acesta nu este un telefon voluminos. Se simte un pic mai gros decat navele super-svelte, cum ar fi Galaxy S7 Edge, dar la o grosime de 8,3 mm si 177 g este de numai 0,6 mm mai gros si cu 20 g mai greu decat Samsung.

Un cititor de amprenta se afla sub ecran, un buton de volum si buton de alimentare pe marginea dreapta, in timp ce stanga va trateaza intr-un slot SIM dual si un switch interesant de economisire a bateriei. Impingeti-l in sus si introduceti P2 in modul Ultimate Power Saver, dezactivand datele si dezactivand aplicatiile. Ar putea fi o functie “Defcon 1” la indemana, dar avand in vedere durata de viata a bateriei deja impresionanta, este putin probabil sa va folositi mult de el.

Lenovo P2 review: Display

In partea din fata, suntem tratati cu un display Full HD, de 5,5in AMOLED, acoperind 99,9% din gama de culori sRGB si, la fel ca in cazul tuturor afisajelor AMOLED, raportul de contrast este efectiv perfect. Unele dintre tonurile mai intunecate – rosii mai adanci si albastru intunecat – au fost suprasaturate sub controlul calibratorului de culori, dar nu veti observa asta zi de zi.

Un punct de lipire este luminozitatea varfului P2, care se situeaza la un nivel scazut de 326cd / m2. In timp ce asta este bine pentru zilele de iarna mai sumbre, va veti incrunta la telefon, odata ce soarele in cele din urma va iesi dintre nori. Honor 6X este mult mai potrivit pentru astfel de conditii, cu un varf de 502cd / m2.

Lenovo P2 review : Performanta

Pentru pret, P2 este un interpret surprinzator de ciudat. Realizat de Qualcomm de octagon 2GHz Snapdragon 625 cip si 4GB de RAM, reactia generala a fost buna. Cu un scor Geekbench 4 multi-core de 3.130, P2 a surclasat Moto G4 cu aproape 700, si nu a fost cu mult in urma de 3,319 Honor 6X.

Trecand la jocuri, telefonul a inregistrat o medie de 10fps in interfata GFXBench Manhattan de pe ecran, batand atat Honor 6X (8.4fps) si Moto G4 (7.7fps). Sky Force: Reloaded, un joc care se opreste la dispozitivele cu putere redusa, a rulat fara o singura cadere de cadre, chiar si in timpul acelor intalniri inamice impachetate in actiune.

Lenovo P2 review: Camera

Aici este unde telefonul are lipsuri. Nu este faptul ca aparatul de fotografiat din spate de 13 megapixeli P2 este rau; Doar ca pierde in comparatie cu Moto G4. Scene de incercare in aer liber, sub cerul intunecat, au luat o multime de culori, zgomotul fiind pastrat in mod rezonabil in mod eficient. Schimbare pe HDR a dat rezultate mixte, cu o suprapunere peste caramizile portocalii din testul nostru, dar a ajutat la echilibrarea nivelurilor de expunere.

Cade in jos atunci cand vine vorba de interior, in special in lumina scazuta. Sub o inspectie stricta, subiectii nostri de test au aratat granili si, in timp ce culorile erau destul de vibrante, zgomotul era evident. Incercati sa folositi aparatul foto P2 in afara cu multa lumina naturala, daca puteti.

Software-ul pentru camerele P2 este, de asemenea, mai putin folosit decat rivalii sai. Navigarea prin meniurile obositoare nu este ideala pentru fotografierea zbuciumata, iar P2 ar fi beneficiat de avantajele mainii stangi si drepte a lui Huawei. Cel putin modul Lenovo Pro va permite sa va implicati in setari precum ISO si balansul de alb.

Concluzia finala si relativ minora este ca nu exista Android 7 Nougat aici; telefonul este in prezent blocat pe Android 6 Marshmallow, care se simte un pic datat in comparatie. Ni sa spus ca o actualizare se apropie de viitorul apropiat.

Lenovo P2 review: Verdict

Critica  conteaza? Poate ca nu. Aceasta viata absurda a bateriei merita pretul: nu uitati, cumparati cu mult smartphone-ul cu cea mai lunga durata. Si nu se opreste aici: display-ul P2, performanta si calitatea de constructie sunt toate cu un pret de top, si este un concurent demn de a avea telefoane mult mai scumpe la mijlocul distantei.

Exista concurenta. Poti sa cumperi Moto G4 cu 200 RON mai putin si, in schimb, sa obtii o camera de spate care are performante mai bune la lumina scazuta, in timp ce Honor 6X este, probabil, mai sexy, pentru inca 125 RON. Cu toate acestea, inca ne intoarcem la viata uimitoare a bateriei P2 si performanta totala. Lenovo P2 este noul rege al smartphone-urilor.

Magazine de unde puteti achizitiona Lenovo P2 :

Emag: VEZI AICI