fbpx

Review iPhone XR: Este mai bun decat iPhone XS?

Review iPhone XR

Caracteristici:

Pretul: 3.750 RON

Foarte rapid detinand A12 BIONIC

Ecran LCD cu 1792×828

Disponibil in multe culori

Camera de 12 megapixeli cu modul portret

Prima parere despre Iphone XR: Este telefonul pe care ar trebui oamenii sa-l cumpere in 2018?

In sfarsit, la o luna dupa ce au acaparat piata cu Iphone XS si iphone XS Max,Iphone XR este o varianta mai ieftina la dispozitivele Apple.Desi noi il consideram “mai ieftin”, este departe de bugetul Iphone pe care multi il asteptau inainte de lansare. Se foloseste aceeasi formula stabilita pentru iphone XS si Iphone X,dar ajustat usor pentru a se potrivi cu pretul mai mic.Exista doar o camera pe spate, de exemplu: janta din otel inoxidabil a fost inlocuita cu aluminiu si LCD ia locul ecranului OLED.

Noul iphone Xr este acum disponibil in magazinele Apple ,dar si in anumite magazine .Pretul noului Iphone incepe de la 3.750 de RON  pentru modelul cu 64 GB. Pentru versiunea cu 128 GB trebuie sa dai 4.000 de RON  si  4.500 de RON pentru modelul  cu 256 GB. Acesta este disponibil in 6 culori:galben,negru,alb,coral,bleu si rosu  si poate fi achizitionat la diferite dimensiuni ,iar pretul este acelasi.

iPhone XR – Display

Majoritatea oamenilor sunt ingrijorati la noul Iphone XR de ecran. Nu atat de mult de trecerea inapoi la LCD,ci pentru rezolutia slaba de 1792×828.Acest lucru ofera  aceeasi 326ppi ca Iphone 6,Iphone 7 si Iphone 8,dar departe de rezolutia  de 1080p  oferita de gama Plus la dispozitivele Apple.

Iphone numeste acest display “Retina lichid”, iar daca ati detinut un Iphone 7 sau 8 va veti simti ca”acasa”, dar daca detineti un Iphone X probabil nu va ganditi la achizitionarea acestui nou model.

In conditii normale de utilizare, culorile sunt placute. Impresionant este faptul ca Apple a reusit sa asigure curbele din colturile ecranului si in jurul crestaturii proeminente acestea  sunt uniforme. Daca ne uitam la orice telefon cu sistemul Android si care sunt concurente cu LCD-ul vom observa margini zimtate, de care noul model nu dispune.

Am oferit noul model unui numar de oameni (utilizatorii ai dispozitivelor Apple) si niciunul dintre ei nu a observant scaderea rezolutiei in comparativ cu Iphone  XS.

iPhone XR – Camera

O alta diferenta importanta intre Iphone XS si Iphone XR este camera. In timp ce Iphone XS are o camera de 12 megapixeli pe spate, XR limiteaza camera cu unghi larg. Aceasta pastreaa  un sensor de 12 megapixeli cu un obiectiv f/1.8,OIS si Smart HDR pentru realizarea unor fotografii excelente. Este acelasi model ca la Iphone XS si Iphone XS Max, iar la fotografiile facute nu se observa o mare diferenta.

Interesant este faptul ca la acest model, modul portret functioneaza doar cu chipurile umane,daca filmati animale sau alte obiecte veti fi intampinat cu mesajul”nu s-a putut face detectarea fetei”.

Exista o camera foto de 8 megapixeli pe fata si detine suport pentru inregistrari video 4K(24fps,30fps si 60fps).

iPhone XR – Design

Unde cred ca noul Iphone XR “bate “ XS este la design.Nu este un sentiment tocmai placut ,dar banda de aluminiu este mai putin alunecoasa decat otelul inoxidabil, iar dimensiunea de 6.1 inch este un “compromis frumos”. Exista sticla si pe fata si  pe spate si are un rating de IP67 , ceea ce inseamna ca poate fi scufundat intr-o varietate de lichide pana la 30 de minute.

Este putin ciudat faptul ca Apple nu ofera o versiune mai mica .Sunt o multime de oameni care inca gasesc Iphone 8 prea mare si lung pentru buzunar, dar Iphone XR nu este cu siguranta asa.

Doar posibilitatea de a alege acest telefon intr-o varietate de culori il face mai interesant. Exista un Coral pink-orange, un rosu viu (o parte din linia Bono’s Product Red) si alte cateva nuante de albastru si galben. In plus, este  disponibil si pe alb si negru daca vrei ceva mai putin conservator. Gama de culori este grozava si nu exista unul care sa aibe un aspect mai urat. Toate sunt colorate frumos si fiecare reactioneaza putin diferit atunci cand lumina atinge geamul din spate.

iPhone XR – Performanta si baterie

Bateria noului Iphone este de A12 Bionic soc, 3GB RAM(scazand de la  4GB la modelul Xs, dar este la fel ca la X). Acest model  beneficiaza de sistemul de identificare a fetei mai rapid. Apple sustine ca durata de viata a bateriei este imbuntatita fata de Iphone 8, iar tarifarea wireless Qi ramane aceeasi.

Prima impresie

Noul model, Iphone XR este combinatia perfecta de caracteristici scoase din Iphone XS .La 3.750 de RON nu este ieftin, dar pretul este acelasi ,chit ca este achizitionat cu banii in mana sau  contract  spre deosebire de  celalalt model, Iphone XS . Acesta va fi iphone-ul pe care majoritatea oamenilor il vor detine in 2018 si 2019 si nu cred ca vor fi dezamagiti.

Magazine de unde puteti achizitiona iPhone XR:

Emag: VEZI AICI