fbpx

Review iLife A7: Aspiratorul robotic rotativ

Review iLife A7

Pret scazut, tone de caracteristici si o calitate excelenta a constructiei, este iLife A7 Robotic Vacuum Cleaner optiunea de buget pe care am asteptat-o?

Caracteristici:

-Pret: 1.150 RON

-Comenziile se afla pe el

-Perii din cauciuc si din fire

-Conectivitate prin wi-fi si aplicatii

-Filtru integrat

-Functioneaza pana la 150 de minute

Disponibil la pretu de 1.150 de RON, iLife A7 este socant de ieftin. De obicei, produsele la acest pret nu au caracteristici sau au o calitate slaba a constructiei. Impresionant, iLife A7 reuseste sa evite ambele “capcane”. Calitatea decenta a constructiei, selectia de perii, ecranul LCD si chiar o telecomanda fac ca iLife sa se distinga de competitie. Dar navigarea usoara aleatorie, colectarea prafului mai putin decat ideal si o aplicatie care nu se va conecta, arata de ce costa atat de putin acest dispozitiv de curatare.

iLife A7-Design

Un aspirator robot rotund traditional, iLife A7 pare mult mai scump decat este.Un finisaj elegant din plastic si o rezistenta grosolana ajuta la intarirea acestei opinii. Exista chiar si un panou LCD si controale, permitand o curatare curata si regulata. Este inutil sa spun ca contoralele nu sunt la fel de usor de utilizat ca la o aplicatie, dar este frumos sa ai controlul asupra aparatului.

Aspiratorul Robot iLife A7 are un punct de incarcare , incat sa puteti conecta direct adaptorul de alimentare furnizat. Nu ca veti dori sa faceti acest lucru de multe ori, deoarece statia de incarcare furnizata ofera o modalitate mai convenabila de incarcare si undeva pentru ca robotul sa inceapa de la start si sa se intoarca automat.

Cosul de gunoi apare odata ce atingeti comutatorul si apoi deschideti balamalele, astfel incat sa puteti introduce continutul in cosul dvs. principal. Golirea este destul de usoara, desi va recomandam sa tineti recipientul de praf in interiorul recipientului in timp ce il deschideti pentru a evita praful sa cada peste tot.

Cosul contine filtrul care va trebui sa fie schimbat la fiecare 2 luni. Sub acesta se afla peria principala rotativa si 2 perii laterale, concepute pentru a curata praful in traseul principal de aspiratie. Sunt necesare ambele peerii laterale,deoarece peria scurta nu confera vidului o zona de aspiratie foarte larga. Periile laterale vor fi inlocuite la fiecare 6 luni.Un pachet cu 6 filtre si 4 perii laterale costa aproximativ 100 de RON si ar trebui sa dureze cam un an.

De asemenea, periile trebuie curatate in mod regulat cu ajutorul periei de curatare furnizata, parul infasurat in jurul periei principale va trebui taiat  folosind o pereche de foarfece. Cu toate acestea, necesitatea de a comuta intre cele doua perii este adesea incomoda, mai ales daca doriti ca A7 sa curete un amestec de pardoseli dure si covoare.

iLife A7 Robotic Vacuum Cleaner –Caracteristici

Cele mai multe aspiratoare robot ne ofera doar o optiune de “du-te”. Aspiratorul iLife A7 este destul de diferit, are mai multe moduri de curatare. Modul automat permite robotului sa se deplaseze aleatoriu prin casa , modul zig-zag permite deplasarea in sus, modul de frontiera permite robotului gasirea marginilor in casa si deplasare in jurul lor.

Modurile pot fi selectate utilizand butoanele de pe corp sau de pe telecomanda  inclusa. De asemenea, acestea ar trebui selectate si din aplicatia iLife, dar acesta refuza sa se conecteze la telefon.
Am incercat cu iOS 12, iOS 11 si un telefon Android, si chiar am incercat conectarea la doua retele wireless diferite, dar robotul nu se va conecta.

Cu ecranul LCD si comenzile, puteti seta un program de curatare obisnuit. Si trebuie sa fiti atenti cu robotul, ca si cand atunci cand nu mai functioneaza, isi uita programul de curatare si trebuie sa incepi din nou.

Life A7 Robotic Vacuum Cleaner – Cat de bine curata covoarele si podelele dure?

Performanta de curatare este o „punga” complet amestecata. Incepand cu testul de pardoseala, am pus un “X” de faina mixta si praf de improspatare a covoarelor in mijlocul incaperii si pe o margine. Mergand in jurul camerei, A7 a reusit sa obtina o buna parte , desi, dupa cum atesta fotografiile de mai jos, a mai ramas o parte. Robotul a ratat complet murdaria de pe marginea camerei. Pornindu-l din nou, in modul de mare putere, rezultatele au fost similare.

Pe suprafata  covorului a aratat probleme similare. Cu un X de pulbere plasat pe un esantion de covor in mijlocul camerei, robotul nu a luat nimic.

Timpul de functionare ajunge pana la 150 de minute, cu un timp de reincarcare de cinci ore. In timp ce timpul de alergare este bun, testele  au aratat ca avem nevoie de acest lucru pentru a initia mai multe curatiri pentru a ridica murdaria pe care alti roboti o vor lua cu o singura trecere.

iLife A7 Robotic Vacuum Cleaner – Cat de bine gestioneaza obstacolele?

Fara cartografiere inteligenta sau navigatie cu laser, iLife A7 Robotic Vacuum Cleaner este  mai simplu in modul in care se misca. Robotul are tendinta sa se incarce inainte, sa se loveasca de  ceva si apoi sa sara intr-o directie aleatorie pana cand intreg spatiul a fost acoperit.

Acest tip de navigatie nu este deosebit de inteligent si, in mai multe randuri, A7 a reusit sa se prinda sub o canapea, sarind inapoi si inainte . Avea nevoie de salvare de mai multe ori si, intr-o anumita situatie, dupa ce a reluat robotul, a continuat sa alerge si sa alerge, trecand in aceeasi incapere timp de 45 de minute, inainte sa-l opresc in cele din urma. Aspiratorul robotizat iLife A7 s-a luptat de asemenea cu covoarele, periile laterale fiind prinse de dedesubt. Toate aspiratoarele robot necesita un anumit grad de gestionare a mobilierului pentru a functiona corespunzator, dar chiar si asa, am constatat ca A7 a fost mai probabil sa se blocheze decat alte produse. Insa gestionarea caderilor functioneaza bine, totusi, iar A7 a descoperit corect pasul in bucatarie si a inversat inainte sa se prabuseasca. Gasirea portului de incarcare este o  provocare. La putere normala, am inregistrat iLife A7 Robotic Vacuum Cleaner la 55.3dB, ceea ce este foarte linistit. Desigur, puteti purta o conversatie sau vorbi la telefon in timp ce robotul ruleaza. In modul turbo, sunetul creste pana la 63.1dB, care inca nu este foarte  tare. Dar probabil ca veti accepta un pic mai mult zgomot daca ar insemna o putere de aspiratie mai mare.

De ce sa cumparati iLife A7 Robotic Vacuum Cleaner?

Pretul aspiratorului rotativ iLife A7 este suficient pentru a fi atractiv.  Navigarea necorespunzatoare si  amestecata cu aplicatia care nu functioneaza, se omite cu greu. Petreceti mai mult timp la cumparaturi si ajungeti la Neato Botvac D4 Connected, care este mult mai avansat si a facut o treaba mai buna in testele mele de curatare.

Verdict

Are un pret super-scazut si o calitate decenta, aceste lucruri fac ca iLife A7 Robotic Vacuum Cleaner sa iasa in evidenta.

Un aspirator robot destul de ieftin, cu aplicatii destul de putine, iar aplicatiile nu prea functioneaza.

Magazine de unde puteti sa achizitionati iLife A7:

Emag: VEZI AICI