fbpx

Review Fitbit Versa: Raspunsul Fitbit la Apple Watch este destul de bun

Review Fitbit Versa

Pentru ceasuri precum Fitbit Versa, este o poveste diferita. Exista deja zeci de optiuni de la o serie de dezvoltatori, variind de la quirky si nerdy la absolut urat. Varietatea este grozava, dar calitatea variaza foarte mult.

Desigur, dezvoltatorii fac acest lucru rapid, si aproape gratuit. (Unele dintre acestea sunt incercari gratuite care in cele din urma necesita plati dincolo de aplicatia lui Fitbit, ceea ce  devine ciudat.).

Pentru a inrautati lucrurile, nu pot face nici un marcaj, nici chiar sa-mi salvez fundalurile preferate. Si, ciudat, poate fi stocata doar o singura fata de ceas la un moment dat. Acest lucru devine enervant, deoarece aplicatia Fitbit incarca incet aplicatiile si, uneori, cere ca Fitbit sa fie conectat la Wi-Fi, putand fi conectat manual din aplicatia Fitbit care ruleaza pe un telefon. Si, ciudat, doar un fundal de ceas poate fi salvat.

Apple Watch nu are store pentru fundaluri, ceea ce pare destul de invechit. Dar mixul de fundaluri de la Fitbit arata importanta unei bune colectii: o varietate de fundaluri urate pot fi vazute la fel de rau ca si cateva fundaluri frumoase. Eu am decis, insa, sa prefer varietatea.

Iata ce m-a facut sa-mi fie dor de Apple Watch-ul meu

Da, Apple Watch, chiar si primul model care este “accesibil” ca si pret, este totusi mai scump decat Fitbit Versa. Dar cu aceasta vine si o mai buna colaborare cu iPhone-ul (telefonul pe care il prefer), plus beneficiul unor caracteristici mai bune, la care Apple a lucrat inca de la primul model, care a aparul in 2015. Aici Versa este in dezavantaj, in comparatie cu Apple.

Experienta muzicala: sunt doar 2.5 GB pentru stocarea muzicii pe Fitbit Versa, iar melodiile trebuie sa fie incarcate de pe un calculator, in caz ca nu doriti sa va abonati la Pandora sau Deezer si sa sincronizati playlisturile cu aceste servicii. Nici una dintre aceste optiuni nu este la fel de buna sau de convenabila ca sincronizarea automata Apple Watch, simpla, de la Apple Music.

Plata Fitbit nu este la fel de scumpa ca si plata Apple: in alte tari, optiunile de plata contactless sunt mai folosite decat in SUA. Plata cu Fitbit se poate face contactless de pe majoritatea modelelor Fitbit. Dar, pana acum, serviciul de plati Fitbit nu colaboreaza cu banca mea, deci nu prea ma intereseaza acest lucru.

Apelurile telefonice si raspunsurile la mesaje: acasa, este folositor sa ai un Apple Watch pentru a efectua apeluri telefonice prin difuzor, in stil Dick Tracy. Apple Watch, de asemenea face raspunsul la mesaje foarte usor

Nu mai aveti probleme cu gasitul telefonului: Am folosit functia Find My iPhone pe Apple Watch.

Fara Siri: Ah, da, toata lumea rade de Siri, dar o sa va fie dor de ea cand nu o sa mai fie. Cu Versa, nu pot folosi un asistent de voce pentru o actiune rapida ca setatul alarmei.

Fara harti: Nu ma mai pot uita la incheietura mainii pentru sugestii rapide ale directiei.

Plata aplicatiilor si incarcatul lor este mai usoara pe Apple Watch: store-ul Versa este bogat in aplicatii. Sa platiti pentru acestea este destul de greu, avand nevoie de pasi ca platile PayPal directe pentru a primi coduri care activeaza aplicatiile dupa ce versiunea gratuita expira.

Alte greseli minore ale Fitbit Versa

Inregistrarile sunt mai usoare pe Fitbit Versa, dar nu sunt de aceeasi calitate ca cele pe care le ofera Apple. Fitbit Coach, o aplicatie pentru inregistrari, costa mai mult pe luna (inca nu am folosit-o pe Fitbit Versa), iar eu as prefera sa nu platesc prea mult pentru o aplicatie.

Durata de viata a bateriei depinde de felul in care folosesti Fitbit Versa. Prima data cand am folosit Apple Watch, bateria a tinut 3 zile dupa o singura incarcare, in timp ce Fitbit a tinut 4. Alte modele Fitbit au tinut mai mult, unele tinand aproape o saptamana. Incarcatorul inclus nu poate fi folosit la toate modelele Fitbit, fiind compatibil doar pentru modelul Fitbit Versa.

Lipsa GPS-ului de pe Fitbit Versa este in dezavantaj in comparatie cu Apple Watch Series 3, care are GPS. Este posibil ca alergatorii sa rateze acest lucru, dar ar trebui sa cumpere unul dintre modelele mentionate mai sus sau ceva de la Garmin. Nu cred ca marea majoritate a utilizatorilor va avea nevoie de GPS, din acest punct de vedere Versa are avantaj, datorita marimii mai mici.

Imi place in ciuda neajunsurilor sale

Daca sunteti in regula cu aceste neajunsuri, Versa este foarte confortabil, surprinzator de frumos si distractiv de purtat. Durata de viata a bateriei mai scurta decat cea a celor mai multe baterii Fitbits, aplicatiile care se descarca incet si interfata principala slaba sunt cateva dintre aceste puncte slabe.

Daca sunteti in cautarea unui ceas de fitness de zi cu zi chiar acum, cred ca aceasta este cea mai buna optiune, asta in caz ca nu sunteti interesat de un Apple Watch.

Magazine de unde puteti sa achizitionati Fitbit Versa:

Emag: VEZI AICI

Fitbit Versa

Fitbit Versa
8.7

Performanta

8.7 /10

Design

9.0 /10

Durata de viata a bateriei

8.3 /10

Pros

  • Este foarte confortabil
  • Are un design frumos
  • Are o varietate de fundaluri

Cons

  • Aplicatia Fitbit incarca incet aplicatiile
  • Inregistrarile nu au o calitate buna
  • Lipseste GPS-ul