fbpx

Review Fitbit Charge 3: Cel mai bun tracker de fitness

Review Fitbit Charge 3

Pro: Fitbit Charge 3 este accesibil, dureaza pana la o saptamana si poate fi purtat in timpul inotului. Dispune de un ecran mai mare, iar functiile adaugate includ notificarile aplicatiilor, vremea, si cronometrul. Functioneaza cu iOS si Android.

Contra: Afisari de ceas limitate si nu puteti obtine altele noi sau aplicatii asa cum puteti pe un Fitbit Versa. Singurul buton lateral sensibil la presiune al sau nu este personalizabil pentru a incepe antrenamentele. Nu exista stocare muzicala sau redare la distanta. Nu exista GPS (dar se sincronizeaza cu GPS-ul telefonului pentru a inregistra alergarile).

Fitbit a imbunatatit tracker-ul de fitness general care face aproape totul bine, si acopera cele mai multe nevoi de zi cu zi, inclusiv notificarile telefonului. Dar Fitbit Versa ofera doar un pic mai mult.

Am fost la dentist ziua trecuta, pentru a-mi repara o coroana rupta. Purtam un ceas Apple pe o incheietura mainii, iar Fitbit Charge 3 , pe cealalta incheietura. Asistenta dentistului mi-a zambit si mi-a aratat incheietura. Purta si Fitbit si Apple Watch.

“Il port pe al meu pentru munca”, i-am explicat ei. Ea a spus ca le poarta pe amandoua pentru ca Fitbit este mai bun pentru fitness, in timp ce Apple Watch este mai bun pentru mesaje. Acesta este adevarul.

Fitbit Charge 3 este probabil cea mai buna piesa de fitness Fitbi, care, intr-adevar, este destul de bun pentru fitness social, verificarea obiceiurilor zilnice si adaugarea provocarilor de activitate.

Apple Watch Series 3 este un ceas bun, dar se simte mai mult ca un iPhone. Este potrivit pentru fitness, dar nu la fel de bine reglat ca si Fitbit, si este mult mai scump.

Pretul Charge 3 este rezonabil (600 RON), iar setul de functii este aproape complet. Va ofera ritm cardiac, urmarirea somnului, rezistenta la apa in inot de 50 de metri, afisaj mai mare cu notificari telefonice, plus aplicatii meteo, cronometru si plati optionale NFC intr-o editie speciala. De asemenea, dureaza aproximativ sapte zile la o incarcare. Totusi cred ca Fitbit Versa, tracker-ul de fitness al Fitbit, este un pariu mai bun pentru fetele distractive de ceas si capabilitatile muzicale plus butoanele sale fizice extra-personalizabile si este oferit spre vanzare in aceasta vara aproape la acelasi pret.

In timp ce Fitbit Charge 3 este super functional, lipsesc cateva caracteristicile:

 • Nu exista GPS incorporat (se utilizeaza GPS-ul telefonului dvs.)
 • Nu exista stocare de muzica sau controale muzicale de la distanta
 • Nu exista magazin de aplicatii

Se pune problema: daca sunteti in cautarea unui tracker de zi cu zi care sa aiba notificari despre aplicatii si doar un pic de inteligenta, Fitbit Charge 3 este o alegere destul de buna. Este similar cu ceea ce fac alti producatori in benzile de fitness, iar o alta varianta ar fi Garmin Vivosmart 4, care adauga un nou senzor de puls pentru detectarea oxigenului, care promite avantaje similare cu ceea ce sustine Fitbit. Incarcati senzorul de 3 frecvente cardiace pe drum. Dar vesiunea Fitbit Versa merita in continuare sa faceti upgrade pentru colectia sa mare de fete si aplicatii de ceas, afisare color mai mare, spatiu de stocare muzicala.

Fitbit Charge 3- Design: Un tracker perfect delicat

Ecranul tactil OLED de inalta tonare al lui Fitbit Charge 3 este mai mare decat cel de la Charge 2. Potriveste timp, pasi si ritm cardiac in majoritatea fetelor de ceas selectabile.

Este, de asemenea, un tracker usor de purtat, desi nu toate curelele s-au simtit super confortabile. Am preferat cureaua de silicon negra inclusa in cutie, in timp ce cele de nylon tesute si perforate de sport s-au simtit putin mai inconfortabile pe incheietura mainii. Toate curelele sunt totusi usor de fixat si inchis cu un mecanism simplu de eliberare pe spate. Incarcati trei curele care utilizeaza conexiuni specifice, dar nu sunt atat de greu de atasat ca si curelele Versa.

Setarea Fitbit Charge 3 pe un iPhone X Si XS a fost uneori dificila atunci cand functionarea Bluetooth pare sa nu functioneze. Dar am reusit sa il conectez dupa cateva incercari si totul a fost bine de atunci.

Fitbit Charge 3- Fitness ocazional vs. antrenament avansat

Fitbit Charge 3 functioneaza cel mai bine ca dispozitiv de urmarire obisnuit, colectand date care pot fi citite pe ecran sau in aplicatia telefonului Fitbit. Am descoperit ca antrenamentele de pornire si urmarire sunt mai enervante. Inceperea unui antrenament implica trecerea la aplicatia Exercise de pe dispozitiv, atingerea, deplasarea la tipul de activitate, atingerea din nou, atingerea din nou, si ciudat, atingerea din nou. Pentru a opri, trebuie sa faceti dublu clic pe butonul haptic lateral, apoi sa atingeti pictograma “finisare” a ecranului. Sunt prea multi pasi. Am vrut sa apas si sa tin apasat butonul haptic lateral, dar nu il puteti programa pentru a fi utilizat pentru a incepe un antrenament rapid. Apple Watch, prin comparatie, implica doar atingerea unei comenzi rapide pe ecran.

In timpul unui antrenament, ecranul lui Fitbit Charge 3 afiseaza doar trei biti de informatii simultan. Pentru a vedea mai multe, va trebui sa atingeti ecranul pentru a modifica valorile. Ecranul mai mare ar putea sa detina mai multe detalii cu usurinta, dar nu exista nicio optiune de personalizare a acestuia.

Fitbit a imbunatatit senzorul de urmarire a ritmului cardiac, folosind LED-uri rosu si verde, ar putea conduce la mai multe caracteristici de sanatate in viitor si mai precis inima si urmarirea somnului.

Alte lucruri pe care sa le aveti in vedere

 • Rezistenta la apa este excelenta pentru dus si inot. Este posibil ca cea mai buna caracteristica a lui Fitbit din ultimii ani sa fie adaugata la tracker-ul Charge.
 • O saptamana de viata a bateriei este mai buna decat Versa. Acest Fitbit este o alegere mai buna pentru o saptamana solida de utilizare. Am dat o medie de sase zile si jumatate.

Magazine de unde puteti sa achizitionati Fitbit Charge 3:

Emag: VEZI AICI

Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3
8.6

Performanta

8.6 /10

Design

8.5 /10

Durata de viata a bateriei

8.8 /10

Pros

 • Functioneaza cu iOS si Android
 • Are un ecran mai mare
 • Poate fi purtat in timpul inotului

Cons

 • Nu exista stocare muzicala sau redare la distanta
 • Nu exista GPS
 • Nu exista magazin de aplicatii