fbpx

Review Fitbit Charge 2: Cel mai bun tracker de fitness la doar 600 RON

Review Fitbit Charge 2

Monitorizarea ritmului cardiac si durata de viata a bateriei de cinci zile intr-un pachet de varf  si un pret foarte rezonabil

Fitbit Charge 2 ramane una dintre cele mai preferate trackere de fitness. Dispune doar de un amestec potrivit de caracteristici – monitor de ritm cardiac, urmarirea somnului, numararea pasului si monitorizarea activitatii – si o combina cu un afisaj OLED usor de citit si cu un pret rezonabil.

Fitbit Charge 2 recenzie: In totalitate

Fitbit si-a facut un nume pentru el in gama  de dispozitive de purtat elegante si simple de fitness, iar acum exista inca un altul care se adauga la lista – Charge 2. In locul Fitbit Charge si Charge HR, Charge 2 este acum cel mai ieftin dispozitiv purtabil de masurare al ritmului cardiac  in gama Fitbit.

Fitbit Charge 2: Design

Anterior, gama Fitbit a inclus atat incarcarea standard Fitbit Charge, cat si monitorul Fitbit Charge HR echipat cu monitorul cardiac. Singura diferenta dintre cele doua a fost ca modelul HR a adaugat un monitor de ritm cardiac si 100 RON la pretul global. Acum, lucrurile sunt mult mai simple si in locul lor sta un singur dispozitiv – Charge 2.

Charge 2 adauga cateva imbunatatiri binevenite designului modelului original. Aveti o banda de cauciuc foarte configurata si display-ul a fost schimbat pentru un panou OLED mai mare, care, parca se pare, a fost scos direct de la Fitbit Alta. Personalizabilitatea a Charge 2  este gasita interesanta si pentru ochii plictisiti. Daca nu sunteti da-ti pe spate de cureaua de stoc, puteti sa o inlocuiti rapid si usor cu orice culoare doriti, pur si simplu dezlipind cateva clipsuri metalice


Fitbit Charge 2: Display si comenzi

Trecerea la un display mai mare este intarziata. In timp ce nu am fost incantati in mod special cu display-ul Charge HR,Charge 2 este o imbunatatire palpabila. Totusi, obtineti doar o singura masura afisata la un moment dat, dar ora si data stau fixate in partea de sus a ecranului si atingand ciclurile ecranului vei vedea numarul de pasi facuti, ritmul cardiac, distanta parcursa, arderea caloriilor, scarile  urcate, minutele active si activitatea totala. De asemenea, puteti primi alerte text si apeluri direct la incheietura mainii.

Controlul Charge 2 nu ar putea fi mai simplu. Din fericire, exista totusi doar singurul buton – simplitatea este o mare parte a recursului Fitbit – si aceasta activeaza oricare dintre diferitele activitati din Charge 2, cum ar fi inceperea unei alergari, setarea unui cronometru sau exercitii de respiratie.

Fitbit Charge 2: Performanta

Da, ati citit corect: exercitii de respiratie. Mai degraba ca watchOS 3 de la Apple, cele mai recente modele Fitbit au adaugat meditatie la lista activitatilor disponibile. Atingeti ecranul pentru a selecta doua sau cinci minute, iar Charge 2 va va instrui cand sa inspirati si sa expirati in functie de datele privind ritmul cardiac in timp real. Teoria este ca vei termina sesiunea intr-o stare mai calma, mai zenica.

Toate lucrurile standard de urmarire de fitness sunt prezente si corecte. Charge 2 inregistreaza toti pasii si caloriile tale arse si iti ofera un puls din cand in cand daca stai prea mult timp. Din experienta mea, urmarirea ritmului cardiac a fost destul de fiabila – pulsul meu avea tendinta sa scada pana la aproximativ 60 de clipe in repaus, si creste rapid peste 140 odata ce am inceput sa urc cateva  scari.

Deoarece nu exista GPS incorporat, va trebui sa aveti telefonul in buzunar daca doriti sa urmariti corect traseele. Atingeti ecranul si puteti trece prin ritmul cardiac, distanta, ritmul, ritmul mediu, caloriile arse si pasii, iar timpul scurs este afisat chiar deasupra fiecareia. La sfarsitul rundei, veti obtine un rezumat rapid pe ecran detaliind ritmul mediu, ritmul cardiac si cati metri ati urcat. Vrei mai multe date? Apoi treceti la Fitbit.com sau aprindeti aplicatia si veti obtine o viziune mai completa asupra celor mai recente antrenamente.

Aceasta va ofera o imagine de ansamblu binevenita despre antrenamentele dvs., mai degraba ca Runkeeper si Strava, care va cartografiaza circuitul si va ofera o vizualizare rapida a ritmului cardiac, a zonelor de ritm cardiac si a caloriilor arse. Daca se intampla sa fugi fara telefon, sa zicem intr-un meci de fotbal de cinci ori, atunci Fitbit completeaza detaliile pe baza ritmului cardiac si a pasilor. Daca nu,va puteti deranja mereu sa va miscati telefonul intr-un buzunar din spate pentru o colaborare mai placuta.

Si cel mai mare recurs al aplicatiei? Da, veti ajunge sa concurati cu toti ceilalti prieteni, colegi de munca si rivali din sala de sport. Chiar si plimbarea zilnica catre si de la gara va poate acum castiga toti pasii suplimentari importanti – si asta surprinzator iti da dependenta, chiar si in cazul unor tipuri extrem de necompetitive precum mine.

Fitbit Charge 2: Durata de viata a bateriei

Ar putea avea un ecran mai mare, dar Charge 2 continua sa jongleze de-a lungul timpului pentru aproximativ cinci zile inainte de a-si termina bateria . O caracteristica frumoasa este faptul ca, chiar daca nu ai Charge 2 pe incheietura mainii, Fitbit iti va trimite un memento prin e-mail. Daca aveti tendinta sa scoateti Charge 2 in timpul zilei de lucru, atunci este bine sa stiti ca veti putea folosi Charge 2 si atunci cand va duceti la pauza de masa.

Daca va intrebati de ce Charge 2 este atat de impresionant de lunga durata, atunci iata un memento: nu are GPS incorporat. Daca aceasta este o necesitate – de exemplu, preferati sa nu riscati sa distrugeti smartphone-ul dvs. scump nou – atunci va trebui sa va ridicati bugetul si sa va uitati la ceva de genul Fitbit Surge.

Da, probabil ca ai ghicit ce urmeaza sa spun mai departe. Fitbit a lansat un alt cablu de incarcare pentru Charge 2. Il pierzi si vei scoate 85 RON pentru un cablu de inlocuire.

Fitbit Charge 2: Verdict

Fitbit Charge 2 devine foarte bun. Vrei un dispozitiv de urmarire a fitness-ului simplu, fara probleme si durabil? Apoi Charge 2 bifeaza toate casetele. Lipsa GPS-ului incorporat si compatibilitatea cu senzorii externi ANT + ar putea impinge unele persoane catre rivali mai valorosi, cum ar fi Garmin Vivoactive HR, dar in caz contrar este partenerul perfect de antrenament al fanilor de fitness.

Magazine de unde ati putea achizitiona Fitbit Charge 2:

Emag: VEZI AICI