fbpx

Review Casti Microsoft Surface: Construite pentru a concura cu modelele de la Bose si Sony

Review Casti Microsoft Surface

Dezvoltate in secret timp de trei ani, castile Microsoft Surface sunt construite pentru a concura cu modelele de la Bose si Sony

Sigur, Microsoft are noi PC-uri Surface. Dar ceea ce a dezvaluit compania marti este o surpriza totala. Nu este o tastatura noua sau un mouse- ci o intrare intr-o categorie total noua de produse pentru companie: un set de casti de anulare a zgomotului denumite, pur si simplu, Microsoft Surface, care ajung in magazine in aceasta toamna pentru doar 1.400 de RON.

Microsoft facand casti? Nu pare asa de ciudat cum suna, pentru ca in ziua de azi toata lumea poate sa faca niste casti. Dar cat de bune ar putea fi acestea? Sau mai degraba ar putea concura cu cele de la Bose si Sony, care costa, de asemenea, tot in jur de 1.400 de RON?

Primul lucru care a devenit clar si pe care cei de la Microsoft au tinut sa mi-l explice a fost faptul ca atunci cand au inceput sa faca aceste casti nu a fost o idee organizata in graba, nu au luat logo-ul si l-au pus pe niste casti, a fost ceva bine gandit.

Castile Microsoft Surface au fost create in agentie, timp de trei ani, de o echipa intreaga de designeri si ingineri. Si in cazul in care nu m-am facut inteles, Microsoft are o facilitate industriala de clasa mondiala si o gramada de laboratoare pentru a testa produsele pe masura ce sunt construite si finisate.

Castile Microsoft Surface sunt ceea ce ati dori de la niste casti premium de anulare a zgomotului. Pentru incepatori, sunt foarte confortabile. Pad-urile sunt de plus, iar headband-ul este lucrat foarte bine, in asa fel incat sa nu puna presiune pe cap. Greutatea lor este de 290 de grame, putin mai grele decat Bose QuietComfort 35 II, care au 254 de grame, insa nu se simt grele atunci cand le porti si par foarte bine construite.

Una dintre functiile cheie a castilor este un buton integrat in fiecare cupa. Rotiti butonul din partea stanga pentru a ajusta volumul si pe cel din partea dreapta pentru a regla excesul de zgomot. Acestea se rotesc foarte usor- a fost nevoie de o multime de lucrari de proiectare- si exista tehnic 13 niveluri sau “puncte” de anulare a zgomotului.

Au, de asemenea, pe fiecare cupa, control cu atingere- zona de atingere este de aproximativ un sfert- care va permite sa porniti sau sa opriti muzica, sa raspundeti sau sa incheiati un apel, toate acestea cu o singura atingere. De asemenea, merita mentionat faptul ca atunci cand scoateti castile, muzica dumneavoastra este intrerupta automat si se reia redarea atunci cand puneti castile inapoi.

Puteti sa renuntati la anularea zgomotului, permitandu-va, de exemplu, sa vorbiti cu un insotitor de bord atunci cand sunteti in avion, fara sa va scoateti castile. Anularea zgomotului parea destul de eficienta, dar nu am reusit sa o compar cu anularea zgomotului a modelelor concurente.

Microsoft spune ca aceste casti sunt echipate cu 8 microfoane, dintre care 4 microfoane beamforming, cate doua pe fiecare parte, care nu doar ca ajuta la clarificarea vocii, dar si la emiterea de comenzi vocale utilizand asistentul digital de voce Cortana. Cortana este intotdeauna disponibila, deci tot ce va trebui sa spui este “Hey, Cortana”. De obicei, trebuie sa apasati un buton pentru a activa asistentul vocal pe casti, fie ca este vorba de Alexa sau de Asistentul Google.

Asa cum v-ati astepta, castile Microsoft Surface sunt proiectate sa functioneze cu laptopuri Surface, dar functioneaza bine si cu alte dispozitive mobile Bluetooth, inclusiv telefoanele iOS, Android si MacOS. Castile sunt echipate cu Bluetooth 4.2, nu cu cele mai recente tehnologii Bluetooth 5.0, dar puteti conecta mai multe dispozitive la acestea si le puteti schimba cu usurinta intre ele. De asemenea, se incarca cu USB-C, care este util, si are o caracteristica de incarcare rapida, care va ofera o ora de redare de muzica, dupa un timp de incarcare de doar 5 minute.

Mi s-a parut ca sunau foarte bine, in timpul in care am reusit sa le incerc. Potrivit Microsoft, veti putea modifica sunetul printr-o aplicatie insotitoare, pe care am vazut-o foarte putin. Dar sunetul implicit are un pic de amplificare a prezentei, impreuna cu un pic de amplificare a basului pentru a crea acel sunet plin de forta, care este tipic pentru multe dintre castile de astazi.

Durata de viata a bateriei este de 15 ore, ceea ce nu este la fel de impresionant ca si durata de viata a modelelor concurente. Daca opriti conexiunea Bluetooth si conectati cablul inclus, puteti obtine pana la 50 de ore de redare a muzicii.

Deoarece nu am reusit sa testez acest model impotriva celor concurente, inca nu va pot spune daca este mai bun sau mai prost decat modelele Bose sau Sony. In cele din urma, consider ca ar fi bine daca ar costa mai putin decat concurenta deoarece un pret mai scazut ar fi bun pentru inceput.

Magazine de unde puteti sa achizitionati Castile Microsoft Surface:

Emag: VEZI AICI