fbpx

Review Anova Precision Cooker Wi-Fi: Este ușor să înveți tehnica gastronomică franceză sous vide cu cel mai recent aparat de gătit de la Anova

Review Anova Precision Cooker Wi-Fi

In 2014 sous vide-urile de imersiune circulara  nu aveau Wi-Fi. Unele nu au nici macar aplicatii. Cum ne-am preparat fripturile in astfel de conditii primitive? Acum  un an companii precum Anova si Nomiku au scazut pretul si au inclus mai multe caracteristici in dispozitivele lor. The Anova Precision Cooker Wi-Fi are conexiune la internet, asa cum sugereaza si numele, ceea ce inseamna ca il puteti controla printr-o aplicatie chiar si departe de casa.

Noua versiune a aparatului pare aproape identica cu cea veche, dar adaugarea de conectivitate Wi-Fi si o aplicatie in profunzime sunt cu siguranta schimbari binevenite. Electrolux a cumparat recent Anova – inca un semn ca sous vide se reia. (Nu stiti ce este sous vide? Iata explicatorul nostru.)

Aparatul de gatit electric nou adauga ceva dincolo de conectivitate? Am avut cateva saptamani pentru a face .

De ce Wi-Fi?

Probabil ca Anova nu este asemanator cu nimic din ce aveti in bucatarie. Predati-l cuiva care nu a mai vazut niciodata un dispozitiv sous vide si probabil ca nu va sti cum sa lucreze. Sub circa 15 centimetri inaltime, pompa de circulatie are un arbore lung si un fund rotund. Ecranul LCD este pe partea superioara a dispozitivului, care este prevazut cu un mecanism de prindere care il tine in aproape orice vas din dulap. Temperatura apei se aprinde pe afisaj, iar temperatura tinta se alterneaza cu timpul de gatire.
Liniile minime si maxime de pe corpul de argint din Anova indica locul in care trebuie sa pastrati nivelul apei. O roata de derulare aprinsa pe partea din fata va permite sa selectati manual temperatura, daca nu doriti sa deschideti aplicatia exista un buton pentru pornirea si oprirea dispozitivului pe afisaj.

Versiunea mai noua a dispozitivului Anova se conecteaza la reteaua dvs. Wi-Fi, iar motorul sau este de 900 de wati, comparativ cu modelul Bluetooth de 800 de wati. Ambele utilizeaza aceeasi aplicatie, care ofera ghiduri de utilizatori si retete pentru utilizarea Anova. Desi nu exista decat un singur tutorial video in aplicatie, configurarea este destul de usoara. Odata ce descarcati aplicatia si conectati Anova, aplicatia va va parcurge pasii. Daca doriti sa renuntati in intregime, puteti sa fixati dispozitivul in vasul dvs. cu ajutorul clemei, sa adaugati apa la nivelul dorit intre liniile min si max si sa utilizati rotita de defilare pentru a seta temperatura. Va beep-ui cand apa este incalzita corespunzator.

App-atizing

Aplicatia ofera peste 1.000 de retete, potrivit lui Anova, si puteti utiliza fie functia de cautare, fie filtrul dupa categorie. De asemenea, are un ghid care va ofera setarile de timp si temperatura pentru diverse alimente – cum ar fi porumb, friptura, carne de pui si somon. Majoritatea au mai mult de o optiune, deci daca va place mediu, acesta va da valori diferite decat daca preferati mediu-rar. Cand gasiti o reteta sau un ghid care va place, trebuie doar sa atingeti un buton din aplicatie pentru a incepe preincalzirea Anova. Odata ce apa va atinge temperatura, dispozitivul insusi va emite un semnal sonor si veti primi o notificare din partea aplicatiei ca este timpul sa va adaugati mancarea.

Este greu sa vad cat de bine va functiona o reteta pana cand se va termina, din pacate. Fiecare are un rating de stele, dar nu exista nici o modalitate de a vedea cate persoane au evaluat o reteta sau daca au oferit comentarii care ar putea ajuta un incepator sau cineva care nu a facut niciodata cheesecake via sous vide inainte.

Setarea este, de asemenea, un pic ciudat; sectiunea sous vide este listata sub Directii, dar daca trebuie sa gasesti o friptura dupa sau sa arunci ceva in cuptor, este afisata sub o fila numita Finalizare. Desi un pop-up va poate solicita sa terminati reteta cand cronometrul lui Anova este in sus, cel putin odata ce ati uitat complet pasii suplimentari dintr-o reteta, asa cum au fost enumerati in fila separata. Este un alt lucru de tinut minte cu sous vide – adesea nu este o masa cu un singur vas. Probabil ca va trebui sa o prajiti cateva minute pentru a obtine reactia Maillard, post-Anova.

Cauldron bubble

In timpul testelor am facut o varietate de retete cu Anova, inclusiv friptura, carnea de pui, sparanghelul, carnea de porc, somonul si ouale scrambled si chiar am transformat vodca in gin in aproximativ 10 minute. A durat aproximativ 32 de minute pentru a obtine 12 cesti de apa de la 49,4 grade Fahrenheit (9,67 grade Celsius) la 150 de grade Fahrenheit (65,56 grade Celsius). Gateam intr-o oala metalica. Pe masura ce se ridica la temperatura, fluctua in intregime, dar odata ce atinge 150, am masurat fluctuatii de 0,2 grade.

Exista o multime de sugestii de gatit sous vide acolo, si de aceea a avea un ghid incorporat in app este atat de util. Ar fi frumos sa includa si mai multe categorii; sincer, este foarte usoara de folosit la legume. Ca orice gadget de bucatarie nou, Anova ii ia ceva sa seobisnuiasca, mai ales atunci cand friptura ta iese dintr-o punga care arata cam greu in exterior. Este posibil sa fie nevoie de cateva experimente pentru a afla cum va place somonul dvs. atunci cand este gatit prin sous vide, dar aplicatia ofera descrieri prin ghidurile sale.

Nu prea frumos

Un punct de vanzare mare pe care il folosea Anova era caracteristica baii de gheata. Deoarece sosul poate dura ceva timp, unii pasionati ar dori sa-si arunce carnea in baia de gheata si sa-si distruga circulatia de imersie cand temperatura apei atinge 40 de grade Fahrenheit – o temperatura care incepe sa devina nesigura pentru carne. Anova obisnuia sa aiba o caracteristica care ar alerta utilizatorii atunci cand a lovit timpul tinta, astfel incat sa poata incepe sa-si gateasca mancarea.

Puteti continua sa trageti aplicatia si sa vedeti ce temperatura va inregistreaza Anova, dar nu va va mai avertiza, potrivit companiei. Nu este clar de ce compania a scapat de aceasta caracteristica sau daca o va aduce inapoi.

In timp aparatul de gatit electric Anova nu ocupa o tona de spatiu in dulap, ar putea avea un impact destul de mare asupra modului in care gatiti. Gadget-ul e usor de folosit chiar daca sunteti un novice in sous vide.

Exista o alternativa mai buna?

Spatiul sous vide explodeaza si exista o multime de optiuni daca doriti sa explorati. Daca nu doriti Wi-Fi, versiunea Bluetooth a lui Anova este cu aproximativ 350 RON mai ieftina, pentru inceput. La 1.000 RON, ChefSteps este mai mic si mai puternic decat Anova. Principalul sau dezavantaj este lipsa de afisare si controlul dispozitivului propriu – ceea ce inseamna ca trebuie sa utilizati aplicatia pentru a va seta temperatura. Nomiku este mai scump cu pretul de 1.250 RON si am gasit aplicatia lui un pic ciudat. Sansaire este inca o alta optiune elegant proiectata la 1.000 RON

Cat va rezista?

Anova este bine conceput si realizat din plastic de calitate si din otel inoxidabil. Deoarece este activat Wi-Fi, ar putea primi noi caracteristici – cum ar fi cu Joule, care acum lucreaza cu Alexa lui Amazon. Acestea fiind spuse, Anova iese cu noi produse in acest an, inclusiv o reproiectare a modelului curent Wi-Fi. Asteptati ca obiectul gadget sa dureze, dar poate fi invechit mai devreme decat doriti.

Ar trebui sa-l cumperi?

Da. Daca ati cautat sa intrati in sous vide, Anova este o modalitate excelenta de a incepe. App-ul sau este usor de utilizat si are tone de retete de unde sa alegeti. Motorul sau nu este cel mai puternic de pe piata, dar dispozitivul detine temperatura foarte bine. Puteti sa va scuturati telefonul si sa il controlati manual  ceea ce ii confera un avantaj.

Magazine de unde puteti achizitiona Anova Precision Cooker Wi-Fi:

Emag: VEZI AICI

Anova Precision Cooker Wi-Fi

0.00
Anova Precision Cooker Wi-Fi
8.4

Performanta

9.0 /10

Design

8.5 /10

Puterea motorului

7.8 /10

Pros

  • O aplicatie plina de retete
  • Face fata temperaturi foarte bine
  • Face o mancare geniala

Cons

  • Nu exista optiunea de " ice bath"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *