fbpx

Parrot Anafi: Este o drone ce incorporeaza o camera 4K HDR si zboara timp de 25 de minute

Parrot Anafi

Mica, linistita si cu un set de caracteristici mari, Anafi ar putea sa fure cateva vanzari de la liderul industriei DJI.

Vazand pentru prima oara camera lui Parrot, este greu sa nu fiti entuziasmati de posibilitatile.

Anafi, numit dupa o mica insula greceasca, este drona subtire si cu un design complet nou pentru aceasta companie. Unele caracteristici din ADN-ul tehnic care stau la baza este impartit, dar in rest totul este nou. Si in timp ce ar putea sa nu aiba caracteristica hand-gesture controls sau a caracteristica de evitare a obstacolelor ca cel mai recent lider al industriei DJI, acesta are niste tehnici noi si interesante de-ale sale.

Desfacuta, arata putin ca o libelule care face clar faptul ca Parrot nu a facut doar o versiune pliabila a companiei Bebop 2. Cu exceptia unor tehnici care stau la baza, este cu totul alceva. De asemenea, nu este o clona a dronelor pliate de la DJI.

Chiar si camera se rupe de modelele anterioare ale companiei. Parrot, in cele din urma, a sarit la o camera de rezolutie de 4K stabilizata de un mecanism. Toate modelele sale din trecut s-au bazat pe prelucrarea digitala pentru stabilizare si “inclinare” a aparatului foto in sus si in jos. A functionat, sigur, dar nu a facut calitatea imaginii favorabile.

Camera Anafi poate inregistra in 4K Cinema sau 4K UHD in HDR, ceea ce ar trebui sa aiba ca rezultat o mai buna umbra si detalii mult mai bune. Este montat pe un stabilizator motorizat cu doua axe, care se poate inclina la 180 de grade, permitandu-va sa trageti drept in jos si drept in sus.

In timp ce stabilizatorul se ocupa de rola si inclinare, Parrot profita de asemenea de senzorul de inalta rezolutie al camerei pentru a sustine balustrada cu stabilizare electronica pentru rotire si inclinare. Veti putea, de asemenea, sa utilizati rezolutia suplimentara pentru un zoom digital fara pierderi de 2,8x sau 1,4x atunci cand inregistrati in format Full HD si respectiv 4K.

Caracteristici cheie ale camerei:

Senzor de 21-megapixeli de 2,4 inch

f2.4 obiectiv de 23mm (26mm pentru video)

ISO 100 pana la 3200

1 pana la 1/10000 de viteza a obturatorului (electronic)

Cinema 4K (4,096×2,160) la 24fps; 4K UHD (3,840×2,160) la 24/25 / 30fps; FHD (1920×1,080) 24/25/30/48/50 / 60fps

Rata de biti maxima de 100 Mbps

Formatele post-productie Raw (DNG) si P-Log

Gata de folosit in doar cateva secunde

Indoita, Anafi se potriveste perfect intr-o carcasa subtire, care este de aproximativ marimea unei umbrele compacte sau a unei sticle de apa si cantareste doar 320 de grame. Nu exista trucuri pe care sa le configurati: trebuie doar sa rasuciti bratele si sa apasati butonul de alimentare al bateriei.

Controlerul se instaleaza aproape la fel de repede, iar aplicatia de control redesenata FreeFlight 6 pune toate setarile importante ale camerei de luat vederi in partea de jos a afisajului dispozitivului, la indemana copiilor, atunci cand mainile se afla pe bastoane. Controlerul are o raza de transmisie video de aproximativ 2,4 km (4 kilometri).

Din nou, nu veti gasi caracteristica de evitarea a obstacolelor, dar exista o urmarire vizuala avansata, care va mentine camera pe subiecte in miscare si accesul la modurile de incetinire a miscarii si hiperlapsei, precum si peisajul automat cinematografic si selfie-uri.

Parrot spune ca acumulatorul, care are acum un contor de energie electrica, va va oferi pana la 25 de minute de zbor. Dar probabil ca nu profitati de viteza maxima de 55 km / h. Atat maneta, cat si drona au o mufa USB-C, iar camera inregistreaza pe o cartela microSD, care include o cartela de 16 GB. In plus, este una dintre cele mai linistite drone de dimensiunea sa.

Parrot Anafi se va vinde pentru un pret de 3.000 RON cand va sosi in iulie. Desi nu am vazut niciodata un videoclip direct de la drona, setul de caracteristici si designul sunt solide si daca experienta este la fel de buna sau mai buna decat cu Bebop 2, am putea avea in sfarsit o alternativa demna  la DJ Spark si Mavic Air.

Magazine de unde puteti achizitiona Parrot Anafi:

Emag: VEZI AICI