fbpx

Nu folositi doar modul “Normal” – 7 alte setari de spalare si cand sa le folositi

Nu folositi doar modul “Normal” – 7 alte setari de spalare si cand sa le folositi

V-ati uitat vreodata la optiunile ciclului de spalare sau ale uscatorului si ati simtit ca descifrati hieroglife? Daca da, nu esti singur. Marea majoritate a oamenilor le pun in modul Normal si poate se joaca putin cu setarile de temperatura. Dar o masina de spalat moderna si un uscator sunt capabile de mult mai mult. Trebuie doar sa stii cum sa profiti.

Deci, aici este secretul din spatele celor sapte setari cele mai comune de pe masinile de spalat si uscatoare.

1. Normal / Regular / Cotton

Normal ar trebui folosit pentru haine mai dure, de zi cu zi.

Acesta vine in numeroase nume, dar toate sunt in esenta aceleasi. La masinile de spalat, ciclul Normal – numit uneori “bumbac” – este un fel de optiune buna pentru toate tesaturile si imbracamintea de zi cu zi. Utilizeaza viteze mari de centrifugare pentru a agita tesaturile mai intens decat la celelalte cicluri. Deoarece ciclul Normal este de obicei cel mai lung, este cea mai buna optiune pentru acele pete grele si incapatanate. Cand aveti dubii, utilizati aceasta optiune.

La uscatoare functioneaza in acelasi mod. Ciclul normal / regulat este, de obicei, cel mai dur (cu exceptia cazului in care exista o optiune Heavy Duty), deoarece utilizeaza cele mai inalte setari de temperatura pentru a imbraca hainele cat mai repede posibil. Aceasta tinde sa fie bun pentru tesaturi albe, deoarece aceste articole de imbracaminte tind sa fie cele mai rezistente. Cu toate acestea, aveti grija la sifonare! In timp ce hainele albe au tendinta de a fi preschimbate, temperaturile inalte pot cauza anumite materiale colorate – in special bumbacul – sa se micsoreze.

2. Permanent Press

Permanent Press se refera la toate tesaturile care au fost prelucrate chimic pentru a-si mentine forma. Ciclul Permanent Press este cel mai bun pentru tesaturile sintetice si imbracamintea colorata, dar poate fi, de asemenea, o optiune mai blanda pentru articolele care se sifoneaza cu usurinta (matase, lenjerie, bumbac, fire rasucite).

In spalare, acest ciclu utilizeaza viteze mai mici pentru a nu rupe hainele. Intre timp, uscatoarele utilizeaza mai putin caldura si sunt adesea insotite de o perioada de “racire” pentru a reduce in continuare cutele.

3. Delicates

Modul delicat. Este destul de explicativ. Daca nu sunteti sigur despre un articol, nu va doare niciodata sa il puneti in acest mod.

Ah, ciclul delicat. Acesta este ciclul pe care il folositi pentru lucruri cum ar fi lenjeria de corp, lenjerie, imbracaminte de antrenament si orice altceva care poate sa se descompuna in conditii extreme. In masina de spalat, ciclul Delicates corespunde unei spalari la rece si viteze de centrifugare lenta. In uscator, aceasta se bazeaza pe caldura scazuta, pentru a impiedica agitarea tesaturilor moi.

4. Bulky

Ciclul Bulky este destinat pentru – ati ghicit-o – obiecte voluminoase: obiecte mari greoaie cum ar fi lenjeria de pat, paturile si covoarele mici. Cele mai multe masini folosesc viteze reduse de centrifugare si apa suplimentara pentru a absorbi articolele in intregime. Acest ciclu utilizeaza, de asemenea, un timp de “inmuiere” pentru a patrunde complet tesaturile cu apa cu sapun. In uscator, ciclul Bulky foloseste mai multa caldura si perioade de timp mai indelungate pentru a usca bine obiectele.

5. Heavy Duty

Acest ciclu este similar cu Bulky, dar este mai bun pentru hainele mai murdare si mai groase cum ar fi hainele de lucru si tricourile sportive. Atunci cand sunt prezente, ciclurile de spalare Heavy Duty utilizeaza temperaturi foarte ridicate si viteze de centrifugare mai mari decat ciclul Normal. La uscatoare, ciclul Heavy Duty foloseste o caldura mai mare si un timp mai indelungat, ceea ce inseamna ca ar trebui sa utilizati aceasta optiune doar pentru articole mari cum ar fi paltoane si paturi.

6. Sanitize

Un ciclu de igienizare este ceva ce v-ati putea dori sa il aveti daca intentionati sa folositi scutece de panza.

Oarecum auto-explicative, ciclurile Sanitize vizeaza numai sa va faceti haine cat mai curate. Cu cat purtati mai mult (si va transpirati) hainele, cu atat devin mai mult un teren de reproducere pentru bacterii. Ciclurile de igienizare ating temperaturi de peste 140 ° F pentru a ucide cele mai mici bacteri – la fel ca masinile de spalat vase. Uscatorii cu cicluri Sanitize realizeaza acelasi lucru. Dar tineti minte, aceasta caldura intensa poate consuma rapid materialele si le poate scurta durata de viata.

Daca sunteti serios in ceea ce priveste dezinfectarea, cautati certificarea NSF, care verifica faptul ca 99,9% din microorganisme sunt ucise intr-un ciclu de spalare.

7. Air Fluff / Air Dry

Pernele, probabil, nu au nevoie de caldura pentru a se usca, doar putina miscare si o multime de aer. Exact ceea ce ofera setarea Air Dry.

Acest ciclu este prezent numai in uscatoare. Spre deosebire de alte cicluri ale uscatoarelor, acesta foloseste aerul neincalzit pentru a usca lent tesaturile. Este o optiune ideala pentru obiectele vulnerabile la temperaturi ridicate, cum ar fi pernele si fetele de masa. Nu va asteptati sa usuce ceva ce este foarte umed.

Mai jos veti putea gasi cateva dintre masinile noastre preferate:

Magazine de unde puteti achizitiona LG WM3770HWA:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona Electrolux EFLS627U:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona LG WT7500CW:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona Maytag MEDX655DW:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona Whirlpool WGD75HEFW:

Emag: VEZI AICI