fbpx

Cele mai bune tastaturi de gaming

Cele mai bune tastaturi de gaming

Dupa ce am cercetat 85 de tastaturi de gaming si am testat 20 dintre ele jucand Overwatch, am constatat ca Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma V2 are cel mai simplu sistem de inregistrare macro si cea mai buna iluminare multicolor fata de orice alta tastatura testata. Este compacta si usor de programat si ofera o varietate de tipuri de comutatoare.

Razer BlackWidow Turneu Edition Chroma V2: Cea mai buna tastatura de gaming

Aceasta tastatura compacta de gaming are o varietate de tipuri de comutatoare, macro-uri programabile si efecte de iluminare incantatoare.

Chroma V2 de la Razer BlackWidow Tournament Edition este o tastatura mecanica fara cheie, cu iluminare din spate RGB si switch-uri mecanice aproape echivalente cu Cherry MX Brown, MX Red si respectiv MX Blue. (Daca nu sunteti sigur de unde sa incepeti, va recomandam comutatoarele tactile deoarece acestea ofera cel mai bun feedback pentru jocuri) BlackWidow TE Chroma V2 este destul de scumpa in comparatie cu concurenta, dar are un software mai robust pentru macro si iluminare si mai multe optiuni de comutare decat orice alta tastatura de gaming fara cheie. Dispune de o garantie de doi ani si o odihna de palma detasabila. Software-ul usor de invatat Synapse (pentru Windows si Mac) va permite sa inregistrati macro-uri pentru a accelera actiunile in jocuri, precum si pentru a configura efecte speciale de iluminare pentru tastele individuale programabile iluminate si pentru a le lega de aplicatii specifice. De asemenea, puteti inregistra macro-uri foarte rapid cu o comanda rapida de pe tastatura. In cele din urma, luminile se pot sincroniza cu cele ale lui Razer DeathAdder Elite, un mouse de gaming foarte bun.

Magazine de unde puteti achizitiona Razer BlackWidow Turneu Edition Chroma V2:

Emag: VEZI AICI

Cooler Master MasterKeys Pro S RGB: Are un design minimalist si are mai putine caracteristici

Acest model nu are software-ul detaliat de personalizare a iluminarii tastaturii Razer, dar de obicei costa mai putin si are un aspect mai minimalist.

Daca preferati un design mai curat si nu va pasa de programarea unor modele de iluminare complicate sau planificati sa personalizati tastatura prin schimbarea cheilor, cumparati Cooler Master MasterKeys Pro S RGB, disponibil cu Cherry MX Brown, MX Red sau MX Blue. Software-ul exclusiv pentru Windows programeaza numai iluminatul, dar puteti de asemenea personaliza macrocomenzile de iluminare si programe prin intermediul comenzilor rapide de la tastatura. Lipsa de software inseamna, de asemenea, ca nu puteti conecta macrocomenzile la anumite jocuri, deci aveti riscul de a declansa accidental, sa zicem, o macrocomanda StarCraft cand scrieti un e-mail. MasterKeys Pro S RGB are, de asemenea, intrerupatoare autentice de tip Cherry si un aspect standard de baza, compatibil cu seturile de taste de la parti terte. Este de obicei mai ieftina decat BlackWidow TE Chroma V2 si vine cu o garantie de doi ani.

Magazine de unde puteti achizitiona Cooler Master MasterKeys Pro S RGB:

Emag: VEZI AICI

Cooler Master MasterKeys S PBT

Nu exista iluminare RGB sau software fantezist, dar este o tastatura mecanica de calitate cu macros on-the-fly.

Cooler Master MasterKeys S PBT este aproape identic cu MasterKeys Pro S RGB, dar nu are iluminare din spate. Inca veti obtine o tastatura fara cheie disponibila cu tipurile de comutatoare Cherry MX Brown, MX Red sau MX Blue si cu macrocomenzi pe loc. Capacele pentru chei MasterKeys S PBT sunt fabricate dintr-un material mai gros si mai robust decat carcasele ABS, ele se simt minunat la scriere si nu vor dezvolta o stralucire cat se poate de repede. PBT MasterKeys S costa adesea sub 320 de RON, un pret excelent pentru orice tastatura mecanica cu comutatoare Cherry.

Magazine de unde puteti achizitiona Cooler Master MasterKeys S PBT:

Emag: VEZI AICI

Corsair K70 LUX RGB: Daca doriti un pad numeric

Aceasta este una dintre cele mai programabile tastaturi de gaming disponibile, cu un pad numeric, taste de volum si o odihna detasabila pentru palma.

Daca preferati o tastatura de gaming de dimensiuni mari, cumparati Corsair K70 LUX RGB. Dispune de cea mai mare varietate de optiuni de comutatoare mecanice – MX Brown, MX Red, MX Blue, MX Silent si MX Speed ​​- si cel mai robust, desi complicat, software al oricarei tastaturi testate. Acest software va permite sa programati animatii personalizate cu lumina de fundal per cheie sau sa adaugati efecte sonore. De asemenea, aveti la dispozitie macro-uri bazate pe software-uri, dar nu exista o inregistrare macro la fel ca pe modelele BlackWidow TE Chroma V2 sau MasterKeys. K70 LUX RGB este una dintre cele mai scumpe tastaturi testate, de obicei, costa aproximativ 600 de RON. Dar este bine construita si va ofera o garantie de doi ani, controale media, o odihna detasabila pentru palma si o conexiune USB, astfel incat sa puteti conecta un dispozitiv USB la tastatura.

Magazine de unde puteti achizitiona Corsair K70 LUX RGB:

Emag: VEZI AICI

Logitech G610 Orion: Mai ieftin, dar nu are RGB

Aceasta tastatura mai putin costisitoare de dimensiuni reduse ofera iluminare alba simpla si suport macro pentru tastele functionale.

Daca doriti o tastatura de gaming de dimensiuni mari, dar nu va intereseaza iluminarea RGB sau nu doriti sa platiti mai mult de 400 de RON, obtineti Logitech G610 Orion. Acesta vine cu switch-uri Cherry MX Brown sau MX Red, cele doua optiuni populare de comutatoare pentru jocuri. Software-ul Logitech Gaming optional este inofensiv si va permite sa personalizati cu usurinta iluminarea alba a LED-urilor si sa inregistrati macrocomenzile, dar puteti atribui macrocomenzi doar tastelor functionale – celelalte ponturi va permit sa le atribuiti oricarei chei de pe tabla. Logitech G610 Orion costa in mod regulat mai putin de 360 de RON si include o garantie de doi ani.

Magazine de unde puteti achizitiona Logitech G610 Orion:

Emag: VEZI AICI