fbpx

Cele mai bune laptopuri pentru studenti

Cele mai bune laptopuri pentru studenti

Bazandu-ne pe cele peste 500 de ore petrecute in ultimii ani in cercetarea si testarea a aproape o suta de laptopuri, credem ca Asus ZenBook 13 UX331UA este cel mai bun laptop pentru majoritatea studentilor deoarece ofera cea mai mare valoare, la pret accesibil. Are o performanta solida, iar durata de viata a bateriei poate dura o zi intreaga de cursuri. Este subtire si usor, are un trackpad receptiv si precis, iar tastatura din spate este suficient de confortabila.

De asemenea, avem optiuni pentru elevii care pot cheltui mai mult, sunt inscrisi in programe de fotografie si de film sau joaca jocuri in afara clasei. Ponturile noastre sunt cele mai bune pentru studenti si cei care au absolvit, dar vor merge si pentru cei din liceu – ne asteptam ca aceste laptop-uri sa dureze cel putin cinci ani, astfel incat aceestea sa dureze intreaga perioada de liceu, colegiu sau facultate (dar nu toate cele trei).

Asus ZenBook 13 UX331UA

ZenBook este, de asemenea, uimitor de bine facut pentru pretul sau, cu un procesor puternic, un afisaj de 1920 × 1080 pixeli si o camera web decenta. Va recomandam configurarea UX331UA-AS51 cu un procesor Intel Core i5-8250U, memorie de 8 GB , si o unitate de 256 GB solid-state. Dar, in comparatie cu Dell XPS 13, tastatura este mai putin placuta pentru a tasta si durata de viata a bateriei este cu aproximativ doua ore mai putina. De asemenea, acesta nu are un port Thunderbolt 3 rapid, versatil, care va deveni mai util in urmatorii ani, deoarece mai multe accesorii suporta standardul. Dar pentru aproximativ 3.200 de RON, este cea mai buna optiune pentru studenti.

Magazine de unde puteti achizitiona Asus ZenBook 13 UX331UA:

Emag: VEZI AICI

Dell XPS 13 sau MacBook Pro de 13 inch( fara TouchBar)

Daca sunteti dispus sa platiti mai mult pentru o baterie mai buna, ecran si tastatura, obtineti Dell XPS 13 sau MacBook Pro de 13 inch fara TouchBar, in functie de sistemul de operare pe care il preferati. Ecranul non-touchscreen Dell XPS 13 de la sfarsitul anului 2017 este cel mai bun ultrabook Windows pe care l-am gasit. Nu numai ca bateria a avut cea mai lunga durata de viata pe care am vazut-o; XPS 13 este mai compact si poti sa scri mai usor decat la Asus ZenBook.

MacBook Pro 2017 este mult mai scump decat ZenBook (si chiar Dell XPS 13), dar este cel mai putin costisitor Mac pe care il recomandam elevilor. Are o durata de viata a bateriei destul de buna, un corp din aluminiu usor si unul dintre cele mai bune trackpad-uri din jur, impreuna cu performante bune si un afisaj fantastic. Cu toate acestea, are doar doua porturi Thunderbolt 3 si un jack pentru casti / microfon – lipsa porturilor mostenite poate reprezenta un inconvenient pentru studentii care detin deja imprimante USB sau hard disk-uri.

De obicei, recomandam laptop-uri cu 256 GB de spatiu de stocare, dar studentii de la colegiu ar putea la fel de bine sa foloseasca unul de 128 GB pentru a economisi bani si sa se bazeze pe spatiul de depozitare din cloud pentru a stoca fisierele.

Magazine de unde puteti achizitiona Dell XPS 13:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona MacBook Pro de 13 inch:

Emag: VEZI AICI

Dell XPS 15 sau MacBook Pro de 15 inch

Daca sunteti un student ce studieaza montarea video sau fotografie care are nevoie de un laptop pentru editare foto si video, va recomandam Dell XPS 15 sau MacBook Pro de 15 inch. Acestea sunt mult mai scumpe si au o durata de viata a bateriei cu doua-trei ore mai scurta decat celelalte, insa ecranele lor sunt de o calitate mai buna si o rezolutie mai mare, procesoarele lor sunt mai puternice si au carduri video dedicate pentru a oferi o performanta in timp ce se editeaza inregistrarea video.

Magazine de unde puteti achizitiona Dell XPS 15:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona MacBook Pro de 15 inch:

Emag: VEZI AICI

Dell Inspiron 15 7000

Dell Inspiron 15 7000 Gaming este cel mai bun laptop de gaming pentru majoritatea studentilor. Desi costa cu aproximativ 400 de RON mai mult decat ZenBook , Dell are o placa grafica impresionanta dedicata jocurilor video cum ar fi Overwatch sau Doom. Are o tastatura decenta si un trackpad bun, si un ecran grozav, plus este foarte usor sa faceti upgrade. Laptopurile de gaming nu sunt cunoscute pentru viata bateriei, desi, durata de viata a bateriei Inspiron a fost in medie, de 4 ore si 27 de minute.

Magazine de unde puteti achizitiona Dell Inspiron 15 7000:

Emag: VEZI AICI