fbpx

Cele mai bune laptop-uri pentru editare video si foto

Cele mai bune laptop-uri pentru editare video si foto

Dupa ce am petrecut 30 de ore de cercetare a laptop-urilor, am vorbit cu 11 profesionisti si am testat cele mai bune cinci laptop-uri, am constatat ca Dell XPS 15 este cel mai bun laptop pentru editarea foto si video. XPS 15 are cel mai puternic procesor si placa grafica  si cea mai buna acuratete a culorii si cea mai larga gama de culori, fata de orice laptop Windows pe care l-am testat. In plus, are viteze rapide de redare 4K, toate porturile esentiale si o tastatura si un trackpad bun. De asemenea, este usor si portabil atunci cand sunteti in miscare.

Dell XPS 15: Cel mai bun laptop pentru editare video si foto

Dell XPS 15 are un procesor puternic, are unul dintre cele mai bune ecrane 4K, o tastatura si un trackpad confortabil si o varietate de porturi.

Configuratia XPS 15 ce o recomandam costa in jur de 9.000 RON si o sa aveti un procesor Intel Core i7-7700HQ de 2.8 GHz de generatia a saptea, o unitate SSD de 512 GB si o memorie RAM de 16 GB. (Puteti upgrada memoria la 32 GB) De asemenea, vine cu un Nvidia GeForce GTX 1050 cu VRAM de 4 GB, cea mai impresionanta placa grafica a oricarui laptop testat. Tastatura XPS-ului 15 este confortabila si touchpad-ul sau este usor si precis. Alegerea noastra de top are toate porturile si conexiunile necesare: Thunderbolt 3, HDMI, doua porturi USB 3.0, un slot pentru card SD si un slot de securitate Kensington. Pentru a se potrivi ecranului de 15,6 inch intr-un corp mai compact, Dell a dat afisajului de 3840 × 2160 un cadru extrem de subtire de 5,7 mm. Dar, in schimb, Dell a pozitionat camera web sub ecran, in partea stanga, ceea ce duce la unghiuri neflatterice in timpul apelurilor video. Va recomandam sa configurati dispozitivul XPS 15 cu un cititor de amprenta pentru o conectare mai rapida.

Magazine de unde puteti achizitiona Dell XPS 15:

Emag: VEZI AICI

Apple MacBook Pro cu touch bar (15-inci): Daca doriti un Mac

MacBook Pro este rapid, are afisajul cel mai bun si mai colorat din toata gama laptop-urilor pe care l-am testat. De asemenea, are o gama mai larga de culori decat Dell.

Daca aveti nevoie de un Mac pentru a edita video si foto, MacBook Pro de 15 inci cu touch cu bar (2017) este cea mai buna optiune. Ecranul de retina de 15,4 inci a MacBook Pro-ului (2880 × 1800) a fost cu mult mai precis decat culoarea  ecranului Dell XPS 15 si ecranul sau a reprodus mai multe din gama de culori sRGB; are cel mai bun display si trackpad pe care l-am gasit pe un laptop. Dar are o tastatura superficiala, nu are porturi mostenite, este scump si, desi este rapid in general, a fost mult mai lent la exportul de videoclipuri in Adobe Premiere Pro decat celelalte optiuni Windows pe care le-am testat. (Acest lucru se datoreaza faptului ca Adobe a implementat acceleratia hardware pentru Windows, dar nu si pentru MacOS. Daca sunteti un utilizator Adobe, poate doriti sa luati in considerare celelalte ponturi pana cand Adobe aduce suport pentru MacOS.) Va recomandam modelul de 9.800 RON cu un quad de 2.8 GHz – procesor Intel Core i7 de generatie a 7-a, memorie RAM de 16 GB, stocare solida de 512 GB si placa grafica dedicata Radeon Pro 560 cu memorie de 4 GB.

Magazine de unde puteti achizitiona Apple MacBook Pro:

Emag: VEZI AICI

HP Spectre x360: O optiune mai ieftina, cu o balama de 360 ​​de grade

HP Spectre x360 are un ecran mai putin precis si un procesor si placa grafica mai slaba, dar ofera o performanta suficient de buna la un pret mai mic.

Daca lucrul dvs. nu necesita atata putere de procesare si cautati o optiune mai ieftina, convertibila, va recomandam HP Spectre x360, care costa cu aproximativ 2.400 RON mai putin decat XPS 15. Datorita procesorului mai lent si a placii grafice. Ecranul sau nu este la fel de colorat si nu acopera asa mult din gama de culori sRGB ca si Dell.

Magazine de unde puteti achizitiona HP Spectre x360:

Emag: VEZI AICI