fbpx

Cele mai bune carduri de memorie microsd

Cele mai bune carduri de memorie microsd

Cele mai bune carduri de memorie microsd sau cartela sd se aleg prin viteza si rata lor de transfer sau cantitatea dispusa de memorie pentru telefon sau alte dispozitive.

Nu toate cardurile de memorie microsd sunt create egale, deci mereu va aparea categoria de “cele mai bune carduri de memorie microsd” pentru smartphone-uri, tablete sau camere video 4K.

Indiferent daca inregistrati video pe o camera sau incercati sa aveti mai multe aplicatii si muzica pe tableta, smartphone sau Nintendo Switch, cardurile de memorie microsd pe care le utilizati pentru a va stoca datele sunt foarte importante. Indiferent de memoria pentru telefon ce nu a fost niciodata suficienta, lasandu-va balta in timp ce va aflati in vacanta si a trebuit sa stergeti fisierele doar pentru a avea altele. Cumpararea unui card de memorie microsd sau cartela sd cu memorie pentru telefon sau alte dispozitive mai mare poate rezolva problema stocarii si cea mai recenta rasa de carduri de memorie microsd sau cartela sd de mare viteza pot chiar imbunatati performanta generala: fotografierea pe 4K sau difuzarea de aplicatii pe tablete mai solicitante. Daca cumparati o cartela sd sau niste carduri de memorie microsd mai rapide, asta ar trebui sa faca lucrurile sa mearga din nou fara probleme.

Datorita noii tehnologii de memorie flash, cele mai bune carduri de memorie microsd cu capacitate mai mare sunt acum obisnuite, ca sa nu mai vorbim mult mai ieftine decat au fost chiar cu un an in urma: puteti sa cumparati o cartela sd de 64 GB pentru o suma sub 100 RON. Si daca sunteti in cautarea unei performante ridicate pentru fotografierea de mare viteza sau filmarea 4K, sunteti acoperit. Cele mai bune carduri de memorie microsd cu viteze de scriere de peste 60MB / sec nu sunt greu de gasit si daca sunteti in cautarea unor carduri de memorie microsd care va vor oferi timpi de incarcare rapizi pentru jocuri sau aplicatii, atunci ultima rasa de cele mai bune carduri de memorie microsd super-rapide pot face toata diferenta. Si cel mai bine, deoarece multi producatori acum imbina adaptoare SD de dimensiune completa cu cele mai bune carduri de memorie microsd, nu trebuie neaparat sa cumperi o cartela SD separat pentru dispozitivele care necesita carduri de memorie microsd mai mari – poti schimba o cartela sd intre smartphone-uri, DSLR-uri si camere de actiune doar prin introducerea unui adaptor. Nu ar putea fi mai simplu.

Cele mai bune carduri de memorie microsd pentru dispozitivul dvs. si cum sa le alegeti:

Cele mai bune carduri de memorie microsd sau cartela sd se diferentieaza unul de celalalt prin viteza si rata lor de transfer la citire sau cantitatea dispusa de memorie pentru telefon sau alte dispozitive.

Carduri de memorie? Conteaza ce tip de card microSD cumpar?

Carduri de memorie se gasesc la tot pasul, de aceea este asa de greu sa tii pasul cu toate noutatile ce apar pe piata, mereu o sa existe o bataie acerba cand vine vorba de cele mai bune carduri de memorie microsd.

Datorita unei game uluitoare de standarde, pe care nu toate dispozitivele le accepta sau care sunt compatibile cu acestea, pur si simplu alegerea unui card microSD sau cartela sd poate fi o provocare. Dispozitivele mai vechi ar putea accepta numai carduri de memorie microsdHC cu memorie pentru telefon de pana la 32 GB, desi dispozitive mai recente vor suporta acest plus microSDXC, cu capacitati de pana la 32 GB si 256 GB.

Viteza este si ea o alta problema: nu exista puncte de cumparare a celor mai rapide si mai ieftine carduri de memorie microsd de pe piata daca dispozitivul dvs. nu suporta aceste viteze maxime. Cumparati o cartela sd mai ieftin, dar puteti constata ca acesta scade performanta dispozitivului dvs. – deci, da, merita sa alegeti cu atentie si sa va indreptati privirile catre cele mai bune carduri de memorie microsd.

Ce inseamna diferentele de viteza?

Dincolo de memorie pentru telefon si pentru celelalte dispozitive, celalalt semn de intrebare este viteza. Aici lucrurile devin foarte complexe. In primul rand, cele mai bune carduri de memorie microsd au o clasa de viteza, simbolizata printr-un numar intr-un cerc. Cardurile moderne vor fi clasa 4, clasa 6 sau clasa 10, ceea ce inseamna ca cardul suporta o viteza minima de scriere secventiala de 4, 6 sau 10 MB pe secunda (MB / sec). Cardurile de clasa 10 vor avea de asemenea un rating Ultra High Speed, U1 sau U3, simbolizat de un numar in interiorul cartelei U. Cardurile U1 au o viteza minima de scriere secventiala de 10MB / sec, in timp ce cardurile U3 iau pana la 30MB / sec.

Memorie pentru telefon? Sunt mai bune anumite carduri pentru diferite dispozitive?

Memorie pentru telefon? Da, daca va doriti doar o memorie pentru telefon mai mare va puteti multumi cu un card de memorie mai ieftin dar  noi v-am recomanda totusi sa va mai uitati si la alte caracteristici.

Unele carduri au acum un V (Video), de la V6 la V90, pentru a revendica viteze intre 6 si 90MB / sec, cu un card V30-V90 necesar pentru fotografierea pe 4K. Altele au un rating A1 pentru performanta aplicatiilor, pentru a indica faptul ca sunt potrivite pentru stocarea si difuzarea aplicatiilor pe tablete sau smartphone – ceea ce promite ca viteza de scriere sustinuta nu va scadea sub 10mb / s. Cele mai multe carduri vor mentiona, de asemenea, viteze de citire sau de transfer. Acestea nu vor afecta in mod necesar performanta atunci cand fotografiati sau filmati (veti observa doar probleme daca viteza unui card scade sub un prag minim), dar va afecta performanta unei tablete sau a unui smartphone, viteza transferurilor de date de la card la un computer sau, in cazul comutatorului Nintendo, cat de repede se vor incarca jocurile.

Ar trebui sa cumpar intotdeauna cel mai rapid card pe care mi-l pot permite?

Este cel mai bine sa cumparati cel mai rapid card pe care vi-l puteti permite? Nu neaparat. In timp ce un card U3 sau V60 la V90 ar putea fi o necesitate pentru inregistrarea video de 4K a unui aparat de fotografiat DSLR sau de actiune, este prea scump pentru alte dispozitive. In plus, vitezele de scriere secventiale nu inseamna nimic in ceea ce priveste vitezele aleatorii de scriere, care sunt, de fapt, mai importante daca utilizati un card pentru a avea memorie pentru telefon sau a rula aplicatii pe un smartphone, tableta sau laptop. Aici, un card mai ieftin U1 poate fi la fel de rapid si chiar mai rentabil si o sa aveti destula memorie pentru telefon sau celelalte dispozitive.

Si nu am terminat inca. Cele mai bune carduri de memorie microsd mai rapide ofera performante optime numai pe dispozitivele cu sloturi care accepta standardele mai recente ale magistralei UHS. Vechile smartphone-uri, tablete si camere care nu accepta microSDXC pot sa nu suporte standardul UHS-I, chiar daca multe dispozitive mai noi nu vor suporta UHS-II, care utilizeaza un set suplimentar de contacte pentru a creste viteza si pentru a avea o memorie pentru telefon mai mare.

Cartela sd si ce carduri microsd vor rezista mai mult?

Cartela sd si cardurile de memorie microsd pot sa fie rezistente la apa, la socuri, la temperaturi sau raze X dar celulele de memorie flash NAND utilizate in ele sunt susceptibile la uzura si rupere la utilizare.

Unele carduri sunt vandute ca rezistente la apa, rezistente la socuri, rezistente la temperatura sau la raze X, dar aceste lucruri sunt adevarate pentru majoritatea cardurilor microSD. Cu toate acestea, celulele de memorie flash NAND utilizate in cardurile microSD sunt susceptibile de uzura si de rupere la utilizare. In majoritatea dispozitivelor, un card bun ar trebui sa dureze multi ani, majoritatea producatorilor oferind garantii solide de la cinci la zece ani. Cu toate acestea, unele dispozitive, cum ar fi un aparatele de fotografiat din masina, vor inregistra cantitati mari de date in fiecare zi, rescriind mereu si repede aceleasi celule. Din acest motiv si numai pentru aceste dispozitive, merita sa ne uitam la noile modele “Endurance” sau “Industrial”, care folosesc anumite tipuri de celule de memorie flash pentru a garanta fiabilitatea, deseori in detrimentul vitezei.

Cele mai bune carduri de memorie microsd de cumparat:

1. Samsung Evo Plus: Cel mai bun card microsd

Exista carduri mai rapide si carduri mai ieftine, dar Samsung Evo Plus este perfect pentru toate modelele. O recenta lovitura de viteza a facut ca clasa Samsung 10 sa se deplaseze de la o viteza U1 la o viteza de U3, ceea ce il face suficient de rapid pentru orice dispozitiv- indiferent daca vrei sa il folosesti pentru o filmare de 4K cu camera foto sau o tableta sau memorie pentru telefon, Evo Plus este o alegere excelenta. Vitezele secventiale de citire de 89MB / sec sunt printre cele mai bune, in timp ce viteza de scriere de 83MB / sec il pune inainte de toate. Vitezele de citire / scriere ale vitezei 4K aleatoare sunt si mai mici decat cele din generatia anterioara, ceea ce face ca Evo Plus sa fie o alegere mai buna pentru smartphone-urile, tabletele, laptopurile sau consolele, cum ar fi Switch-ul Nintendo, care se bazeaza pe performantele reduse ale fisierelor. Preturile au crescut usor, dar merita sa platiti o suma mai mare pentru imbunatatirea performantelor si rezistenta la apa, rezistenta la raze X si evaluat pentru temperaturi intre -25 si 85 grade Celsius. Cu exceptia cazului in care aveti absolut nevoie de cea mai buna performanta. Evo Plus se situeaza pe pozitia 1 in cele mai bune carduri de memorie microsd.

Caracteristici cheie:

 • Evaluari de viteza: Clasa 10, U3, UHS-1;
 • Capacitati de stocare: 32 pana la 256 GB;
 • Viteze revendicate: citire de pana la 100MB / sec, scriere de pana la 90MB / s (128GB, 256GB) si scriere de 60MB / sec (64GB)
cartela sd, memorie pentru telefon, cele mai bune carduri de memorie microsd
Samsung Evo Plus

Exista carduri mai rapide si carduri mai ieftine, dar Samsung Evo Plus este perfect pentru toate modelele. O recenta lovitura de viteza a facut ca clasa Samsung 10 sa se deplaseze de la o viteza U1 la o viteza de U3, ceea ce il face suficient de rapid pentru orice dispozitiv- indiferent daca vrei sa il folosesti pentru o filmare de 4K cu camera foto sau o tableta sau memorie pentru telefon, Evo Plus este o alegere excelenta.

2. Samsung Pro Plus: Cel mai bun card microsd pentru filmarea 4K

Daca filmati 4K, atunci Samsung Pro Plus este un card greu de invins. Rating-ul U3 sugereaza ca ar trebui sa produca viteze de scriere rapida si in timp ce cardurile de generatie anterioara au pretins viteze de citire / scriere de 95MB / sec si 90MB / sec, cele mai recente versiuni de 32GB si 64GB se extind pana la 100MB / sec si 90MB / sec. In testele noastre, cardul de 64GB a fost asezat in fata celorlalte carduri U3 din aceasta linie, iar rezultatele sale deja impresionante in viteza de citire / scriere aleatoare 4K au inregistrat o imbunatatire fata de modelul din anul precedent. Retineti insa ca aceast card este irosit intr-un smartphone sau intr-o tableta – este proiectat pentru aplicatii care il imping spre limitele absolute, cum ar fi inregistrarea video cu 4K de inalta frecventa sau utilizarea lui in DSLR-urile high-end. Nu este cel mai ieftin card, dar viteza merita. In plus ai o garantie de 10 ani, Pro Plus poate supravietui scufundari in apa sarata, temperaturi extreme de la -40c la 85c, si chiar supravietui o calatorie prin campurile magnetice puternice ale unei masini RMN. Daca vreti viteza si longevitatea mai presus de toate, Pro Plus este greu de invins.

Caracteristici cheie:

 • Evaluari de viteza: Clasa 10, U3, UHS-1;
 • Capacitati de stocare: 32 GB pana la 128 GB;
 • Viteze revendicate: 100MB / sec citit, scriere 90MB / sec
cartela sd, memorie pentru telefon, cele mai bune carduri de memorie microsd
Samsung Pro Plus

Daca filmati 4K, atunci Samsung Pro Plus este un card greu de invins. Rating-ul U3 sugereaza ca ar trebui sa produca viteze de scriere rapida si in timp ce cardurile de generatie anterioara au pretins viteze de citire / scriere de 95MB / sec si 90MB / sec, cele mai recente versiuni de 32GB si 64GB se extind pana la 100MB / sec si 90MB / sec. In testele noastre, cardul de 64GB a fost asezat in fata celorlalte carduri U3 din aceasta linie.

3. Lexar 633x: Un card microsd genial, pentru filmarea 4K si chiar mai mult de atat

Daca doriti sa filmati un video in 4k, dar doriti un card usor mai ieftin, aruncati o privire la Lexar 633x. Este un card U3 cu o viteza de citire de pana la 95MB / sec si este totusi recomandat de GoPro pentru camerele de actiune Hero4 si Hero5. La 78.13MB / sec viteza de citire secventiala nu este departe de ritmul stabilit de cele mai avantajoase carduri U3 de la Samsung si in timp ce viteza de scriere de 42.68 este substantial mai mica, aceasta se incadreaza inca in cerintele pentru filmarea 4k – Rezolutii fotografii RAW. Este, de asemenea, mai rapid decat competitia Samsung. Asta face ca aceasta optiune sa fie foarte buna, mai ales ca are un pret accesibil. Puteti sa il cumparati cu adaptorul obisnuit de microsd la cartela sd sau cu un adaptor UHS-1 la USB 3.0 – ideal pentru transferuri rapide catre PC.

Caracteristici cheie:

 • Evaluari de viteza: Clasa 10, U3, UHS-1;
 • Capacitati de stocare: 32 GB pana la 128 GB;
 • Viteze revendicate: 95MB / sec citit, viteza de scriere nu este specificata
cartela sd, memorie pentru telefon, cele mai bune carduri de memorie microsd
Lexar 633x

Daca doriti sa filmati un video in 4k, dar doriti un card usor mai ieftin, aruncati o privire la Lexar 633x. Este un card U3 cu o viteza de citire de pana la 95MB / sec si este totusi recomandat de GoPro pentru camerele de actiune Hero4 si Hero5. La 78.13MB / sec viteza de citire secventiala nu este departe de ritmul stabilit de cele mai avantajoase carduri U3 de la Samsung

4. Lexar 1000x: Are o viteza de citire extraordinara

In termeni de performanta Lexar 1000x este ciudat. Dispozitivul clasic 10, U3 cu interfata UHS-II, ofera in continuare viteze mai mici de scriere decat Samsung Pro Plus si Transcend 633x, cu o viteza de scriere secventiala de 53,97 MB / sec si o viteza de scriere Randament 4K de doar 1,35 MB / sec . Viteza secventiala de citire de 150MB / sec, cu toate acestea, sterge podeaua cu cele mai bune carduri de memorie microsd. Nu va face o diferenta majora in majoritatea aplicatiilor, dar daca aveti o multime de videoclipuri 4K sau HD sau o multime de fotografii cu rezolutie inalta intr-un format RAW, Lexar le va aduce pe PC mai repede, pentru ca Lexar arunca un adaptor compact UHS-II la USB 3.0. In teste, 9,33 GB de fisiere video au avut nevoie de doar 73 de secunde pentru a fi transferate cu Lexar 1000x fata de doua si jumatate pentru Samsung Pro Plus. Este si destul de ieftin pentru un card ce poate sterge usor cu cele mai bune carduri de memorie microsd cand vine vorba de viteza de citire.

Caracteristici cheie:

 • Evaluarea vitezei: Clasa 10, U3, UHS-II;
 • Capacitati de stocare: 32 GB pana la 128 GB;
 • Viteze revendicate: 150MB / sec citit, viteza de scriere nu este specificata
cartela sd, memorie pentru telefon, cele mai bune carduri de memorie microsd
Lexar 1000x

In termeni de performanta Lexar 1000x este ciudat. Dispozitivul clasic 10, U3 cu interfata UHS-II, ofera in continuare viteze mai mici de scriere decat Samsung Pro Plus si Transcend 633x, cu o viteza de scriere secventiala de 53,97 MB / sec si o viteza de scriere Randament 4K de doar 1,35 MB / sec . Viteza secventiala de citire de 150MB / sec, cu toate acestea, sterge podeaua cu cele mai bune carduri de memorie microsd.

5. Kingston Industrial Class 10 U1: Cel mai dur card microSD din jur

Pe hartie, Kingston Industrial nu este cu nimic special; un alt card de clasa 10, U1 cu o viteza maxima de 90MB / sec si viteze de citire / scriere de 45MB / sec. Nu este ieftin pentru un card de 64 GB, iar performantele sale il plaseaza in spatele cardurilor de la Samsung. Viteza secventiala de scriere de 45MB / sec se potriveste cu spec., Dar este mai aproape de Lexar 633x care este mai ieftin. Performanta de citire / scriere aleatorie este dezamagitoare, ambele fiind blocate sub 2 MB / sec, deci nu este o alegere excelenta pentru smartphone-uri sau tablete. Cu toate acestea, daca sunteti interesat in principal de filmarea cu o camera de securitate sau de supraveghere, atunci Kingston Industrial are si alte avantaje, inclusiv o rezistenta la temperatura intre -40 si 85 grade C, rezistenta la soc si apa. Utilizarea mai multor chips-uri MLC NAND rezistente pentru a imbunatati fiabilitatea. Garantie timp de cinci ani si este testat pentru aplicatii industriale, acesta este cel mai dur card microsd.

Caracteristici cheie:

 • Evaluarea vitezei: Clasa 10, U1, UHS-I;
 • Capacitati de stocare: 16 GB pana la 64 GB;
 • Viteze revendicate: citire 90 MB / sec, scriere de 45MB / sec
cartela sd, memorie pentru telefon, cele mai bune carduri de memorie microsd
Kingston Industrial Class 10 U1

Pe hartie, Kingston Industrial nu este cu nimic special; un alt card de clasa 10, U1 cu o viteza maxima de 90MB / sec si viteze de citire / scriere de 45MB / sec. Nu este ieftin pentru un card de 64 GB, iar performantele sale il plaseaza in spatele cardurilor de la Samsung.