fbpx

Cele mai bune card-uri microSD: extindeti spatiul de stocare cu cele mai bune carduri microSD de la 35 RON

Cele mai bune card-uri microSD

Nu toate cardurile microSD sunt create egale, acestea fiind cele mai bune carduri microSD pentru smartphone-uri, tablete sau camere video 4K

Indiferent daca inregistrati video pe o camera sau incercati sa impachetati mai multe aplicatii si muzica pe tableta, smartphone sau Nintendo Switch, cardul microSD pe care il utilizati pentru a va stoca datele este foarte important. Indiferent de capacitatea care nu a fost niciodata suficienta, lasandu-va dezamagit in timp ce va aflati in vacanta si a trebuit sa stergeti fisierele doar pentru a avea altele. Cumpararea unei cartele microSD mai mari poate rezolva problema stocarii si cea mai recenta rasa de microSD de mare viteza pot chiar imbunatati performanta generala; fotografierea pe 4K sau difuzarea de aplicatii pe tablete mai solicitante. Daca cumparati o cartela mai rapida microSD ar trebui sa faca lucrurile sa mearga din nou fara probleme.

Datorita noii tehnologii de memorie flash, cardurile microSD cu capacitate mai mare sunt acum obisnuite, ca sa nu mai vorbim mult mai ieftin decat au fost chiar cu un an in urma; puteti sa ridicati o cartela de 64 GB pentru o suma sub 100 RON. Si daca sunteti in cautarea unei performante ridicate pentru fotografierea de mare viteza sau video 4K, sunteti acoperit. Cardurile cu viteze de scriere de peste 60MB / sec nu sunt greu de gasit si daca sunteti in cautarea unui card care va va oferi timpi de incarcare rapizi pentru jocuri sau aplicatii, atunci ultima rasa de carduri microSD super-rapide pot face toate diferenta. Si cel mai bine, deoarece multi producatori acum imbina adaptoare SD de dimensiune completa cu cardurile microSD, nu trebuie neaparat sa cumperi un card SD separat pentru dispozitivele care necesita carduri de memorie mai mari – poti schimba o cartela microSD intre smartphone-uri, DSLR-uri si camere de actiune doar prin introducerea unui adaptor. Nu ar putea fi mai simplu.

Cum sa cumparati cel mai bun card microSD pentru dispozitivul dvs.

Conteaza ce tip de card microSD cumpar?

Nu te-am sfatui. Datorita unei game uluitoare de standarde, pe care nu toate dispozitivele le accepta sau care sunt compatibile cu acestea, pur si simplu alegerea unui card microSD poate fi o provocare. Dispozitivele mai vechi ar putea accepta numai cartele microSDHC cu capacitati de pana la 32 GB, desi dispozitive mai recente vor suporta acest plus microSDXC, cu capacitati de pana la 32 GB si 256 GB.

Viteza este si o alta problema: nu exista puncte de cumparare a celor mai rapide si mai ieftine carduri de pe piata daca dispozitivul dvs. nu suporta aceste viteze maxime. Cumparati unul ieftin, dar puteti constata ca acesta scade performanta dispozitivului dvs. – deci, da, merita sa alegeti cu atentie.

Ce inseamna diferentele de viteza?

Dincolo de spatiu, intrebarea mare este viteza. Aici lucrurile devin foarte complexe. In primul rand, cardurile microSD au o clasa de viteza, simbolizata printr-un numar intr-un cerc. Cardurile moderne vor fi clasa 4, clasa 6 sau clasa 10, ceea ce inseamna ca cardul suporta o viteza minima de scriere secventiala de 4, 6 sau 10 MB pe secunda (MB / sec). Cardurile de clasa 10 vor avea de asemenea un rating Ultra High Speed, U1 sau U3, simbolizat de un numar in interiorul cartelei U. Cardurile U1 au o viteza minima de scriere secventiala de 10MB / sec, in timp ce cardurile U3 iau pana la 30MB / sec.

Sunt mai bune anumite carduri pentru diferite dispozitive?

Unele carduri au acum un V (Video), de la V6 la V90, pentru a revendica viteze intre 6 si 90MB / sec, cu un card V30-V90 necesar pentru fotografierea pe 4K. Altii au un rating A1 pentru performanta aplicatiilor, pentru a indica faptul ca sunt potrivite pentru stocarea si difuzarea aplicatiilor pe tablete sau smartphone – ceea ce promite ca viteza de scriere sustinuta nu va scadea sub 10mb / s. Cele mai multe carduri vor mentiona, de asemenea, viteze de citire sau de transfer. Acestea nu vor afecta in mod necesar performanta atunci cand fotografiati sau filmati (veti observa doar probleme daca viteza unui card scade sub un prag minim), dar va afecta performanta unei tablete sau a unui smartphone, viteza cu care transferurile de date de la card la un computer sau, in cazul comutatorului Nintendo, cat de repede se vor incarca jocurile.

Ar trebui sa cumpar intotdeauna cel mai rapid card pe care mi-l pot permite?

Este cel mai bine sa cumparati cel mai rapid card pe care vi-l puteti permite? Nu neaparat. In timp ce un card U3 sau V60 la V90 ar putea fi o necesitate pentru inregistrarea video de 4K de la un aparat de fotografiat DSLR sau de actiune, este prea scump pentru alte dispozitive. In plus, vitezele de scriere secventiale nu inseamna nimic in ceea ce priveste vitezele aleatorii de scriere, care sunt, de fapt, mai importante daca utilizati un card pentru a rula aplicatii pe un smartphone, tableta sau laptop. Aici, un card mai ieftina U1 poate fi la fel de rapid si mai rentabil.

Si nu am terminat inca. Cardurile mai rapide ofera performante optime numai pe dispozitivele cu sloturi care accepta standardele mai recente ale magistralei UHS. Vechile smartphone-uri, tablete si camere care nu accepta microSDXC pot sa nu suporte standardul UHS-I, chiar daca multe dispozitive mai noi nu vor suporta UHS-II, care utilizeaza un set suplimentar de contacte pentru a creste viteza. Daca al dumneavoastra nu, cardul va functiona, puteti plati in plus pentru un nivel de performanta pe care nu il puteti atinge.

Pe scurt, verificati ce suporta aparatul dvs., apoi cumparati in functie de nevoile dvs.; vom prezenta cat de bine se potrivesc cardurile individuale cu utilizarile specifice in recenziile de mai jos.

Care carduri microSD vor dura mai mult?

Unele carduri sunt vandute ca rezistente la apa, rezistente la socuri, rezistente la temperatura sau la raze X, dar aceste lucruri sunt adevarate pentru majoritatea cardurilor microSD. Cu toate acestea, celulele de memorie flash NAND utilizate in cardurile microSD sunt susceptibile de uzura si de rupere la utilizare. In majoritatea dispozitivelor, un card bun ar trebui sa dureze multi ani, majoritatea producatorilor oferind garantii solide de la cinci la zece ani. Cu toate acestea, unele dispozitive, cum ar fi un aparate de fotografiat in masina, vor inregistra cantitati mari de date in fiecare zi, rescriind mereu si repede aceleasi celule si purtandu-le mai repede. Din acest motiv si numai pentru aceste dispozitive, merita sa ne uitam la noile modele “Endurance” sau “Industrial”, care folosesc anumite tipuri de celule de memorie flash pentru a bloca fiabilitatea, deseori in detrimentul vitezei.

Cele mai bune carduri microSD de cumparat

1. Samsung Evo Plus: Cel mai bun card microSD all-round tocmai sa imbunatatit

Exista carduri mai rapide si carduri mai ieftine, dar Samsung Evo Plus este perfect pentru toate modelele. O recenta lovitura de viteza a facut ca clasa Samsung 10 sa se deplaseze de la o viteza U1 la o viteza de U3, ceea ce il face suficient de rapid pentru orice – indiferent daca vrei sa il folosesti intr-o actiune de 4K cu camera foto sau o tableta sau un smartphone, Evo Plus este o alegere excelenta. Vitezele secventiale de citire de 89MB / sec sunt printre cele mai bune, in timp ce viteza de scriere de 83MB / sec il pune inainte de toate. Vitezele de citire / scriere ale vitezei 4K aleatoare sunt si mai mici decat cele din generatia anterioara, ceea ce face ca Evo Plus sa fie o alegere mai buna pentru smartphone-urile, tabletele, laptopurile sau consolele, cum ar fi Switch-ul Nintendo, care se bazeaza pe performantele reduse ale fisierelor. Preturile au crescut usor, dar merita sa platiti o suma mai mare pentru imbunatatirea performantelor si rezistenta la apa, rezistenta la raze X si evaluat pentru temperaturi intre -25 si 85 grade Celsius. Cu exceptia cazului in care aveti absolut nevoie de cea mai buna performanta. Evo Plus este cardul de cumparat.

NB: Daca doriti sa va asigurati ca ati comandat noua versiune a produsului Evo Plus, va trebui sa verificati codul piesei. Noile modele utilizeaza codul MB-MC128GA, unde numarul este capacitatea cardului in cauza. Vechile carduri utilizeaza codul MB-MC128DA.

Caracteristici cheie – Evaluari de viteza: Clasa 10, U3, UHS-1; Capacitati de stocare: 32 pana la 256 GB; Viteze revendicate: citire de pana la 100MB / sec, scriere de pana la 90MB / s (128GB, 256GB) si scriere de 60MB / sec (64GB)

Magazine de unde puteti achizitiona Samsung Evo Plus:

Emag: VEZI AICI

2. Samsung Pro Plus: Cel mai bun card microSD pentru filmarea 4K

Daca filmati 4K, atunci Samsung Pro Plus este un card greu de invins. Rating-ul U3 sugereaza ca ar trebui sa produca viteze de scriere rapida si in timp ce cardurile de generatie anterioara au pretins viteze de citire / scriere de 95MB / sec si 90MB / sec, cele mai recente versiuni de 32GB si 64GB se extind pana la 100MB / sec si 90MB / sec. In testele noastre, cardul de 64GB a fost asezat in fata celorlalte carduri U3 din aceasta linie, iar rezultatele sale deja impresionante in viteza de citire / scriere aleatoare 4K au inregistrat o imbunatatire fata de modelul din anul precedent. Retineti insa ca aceast card este irosit intr-un smartphone sau intr-o tableta – este proiectat pentru aplicatii care o imping spre limitele absolute, cum ar fi inregistrarea video cu 4K de inalta frecventa sau utilizarea in DSLR-urile high-end. Acordat, nu este cel mai ieftin card aici prin orice mijloace, dar viteza si rezistenta redusa merita. In plus ai o garantie de 10 ani, Pro Plus poate supravietui scufundari in apa sarata, temperaturi extreme de la -40c la 85c, si chiar supravietui o calatorie prin campurile magnetice puternice ale unei masini RMN. Daca vreti viteza si longevitatea mai presus de toate, Pro Plus este greu de invins.

NB: Daca doriti sa va asigurati ca comandati noua versiune a Pro Plus, va trebui sa verificati codul piesei. Noile modele utilizeaza codul de piesa MB-MD64GA, unde numarul este capacitatea cardului in cauza. Vechile carduri utilizeaza codul MB-MD64DA.

Caracteristici cheie – Evaluari de viteza: Clasa 10, U3, UHS-1; Capacitati de stocare: 32 GB pana la 128 GB; Viteze revendicate: 100MB / sec citit, scriere 90MB / sec

Magazine de unde puteti achizitiona Samsung Pro Plus:

Emag: VEZI AICI

3. Lexar 633x: Un card microSD genial, pentru filmarea 4K si chiar mai mult de atat

Daca doriti sa filmati un video in 4k, dar doriti un card usor mai ieftin, aruncati o privire la Lexar 633x. Este un card U3 cu o viteza de citire de pana la 95MB / sec si este totusi recomandat de GoPro pentru camerele de actiune Hero4 si Hero5. La 78.13MB / sec viteza de citire secventiala nu este departe de ritmul stabilit de cele mai avantajoase carduri U3 de la Samsung si Transcend si in timp ce viteza de scriere de 42.68 este substantial mai mica, aceasta se incadreaza inca in cerintele pentru 4K de inregistrare video – Rezolutii fotografii RAW. Este, de asemenea, mai rapid decat competitia Samsung si Transcend pentru viteze de citire aleatorii de 4k, desi putin mai lent pentru 4K. Asta face ca aceasta optiune sa fie foarte buna, iar sub 100 RON pentru 64GB este si accesibil. Puteti sa il ridicati cu adaptorul obisnuit de microSD la cardul SD sau cu un adaptor UHS-1 la USB 3.0 – ideal pentru transferuri rapide catre PC.

Caracteristici cheie – Evaluari de viteza: Clasa 10, U3, UHS-1; Capacitati de stocare: 32 GB pana la 128 GB; Viteze revendicate: 95MB / sec citit, viteza de scriere nu este specificata

Magazine de unde puteti achizitiona Lexar 633x:

Emag: VEZI AICI

4. Lexar 1000x: Viteza de citire extraordinara pentru un pret super bun

In termeni de performanta Lexar 1000x este ciudat. Dispozitivul clasic 10, U3 cu interfata UHS-II, ofera in continuare viteze mai mici de scriere decat Samsung Pro Plus si Transcend 633x, cu o viteza de scriere secventiala de 53,97 MB / sec si o viteza de scriere Randament 4K de doar 1,35 MB / sec . Viteza secventiala de citire de 150MB / sec, cu toate acestea, sterge podeaua cu celelalte carduri. Nu va fi o diferenta majora in majoritatea aplicatiilor, dar trageti o multime de videoclipuri 4K sau HD sau luati o multime de fotografii cu rezolutie inalta intr-un format RAW, iar Lexar le va aduce pe PC mai repede, nu in ultimul rand pentru ca Lexar arunca un adaptor compact UHS-II la USB 3.0. In teste, 9,33 GB de fisiere video au avut nevoie de doar 73 de secunde pentru a transfera cu Lexar 1000x fata de doua si jumatate pe Samsung Pro Plus. La sub 180 RON pentru un card de 64 GB este foarte ieftin.

Caracteristici cheie – Evaluarea vitezei: Clasa 10, U3, UHS-II; Capacitati de stocare: 32 GB pana la 128 GB; Viteze revendicate: 150MB / sec citit, viteza de scriere nu este specificata

Magazine de unde puteti achizitiona Lexar 1000x:

Emag: VEZI AICI

5. Kingston Industrial Class 10 U1: Cel mai dur card microSD din jur

Pe hartie, Kingston Industrial nu este nimic special; un alt card de clasa 10, U1 cu o viteza maxima de 90MB / sec si viteze de citire / scriere de 45MB / sec. Este cu greu ieftin, la 200 RON pentru un card de 64 GB, iar performantele sale o plaseaza in spatele cardurilor de la Samsung si Transcend pentru filmarea videoclipurilor in 4K. Viteza secventiala de scriere de 45MB / sec se potriveste cu spec., Dar este mai aproape de Lexar 633x care este mai ieftin. Performanta de citire / scriere aleatorie este dezamagitoare, ambele fiind blocate sub 2 MB / sec, deci nu este o alegere excelenta pentru smartphone-uri sau tablete. Cu toate acestea, daca sunteti interesat in principal de filmarea pe un aparat de fotografiat de actiune, o camera de securitate sau o camera de supraveghere, atunci Kingston Industrial are si alte avantaje, inclusiv o temperatura intre -40 si 85 grade C, rezistenta la soc si apa. Utilizarea mai multor chips-uri MLC NAND rezistente pentru a imbunatati fiabilitatea. Garantie timp de cinci ani si este testat pentru aplicatii industriale, acesta este un monstru dur microSD.

Caracteristici cheie – Evaluarea vitezei: Clasa 10, U1, UHS-I; Capacitati de stocare: 16 GB pana la 64 GB; Viteze revendicate: citire 90 MB / sec, scriere de 45MB / sec

Magazine de unde puteti achizitiona Kingston Industrial Class 10 U1:

Emag: VEZI AICI