fbpx

Cel mai bun trackball

Cel mai bun trackball

Dupa ce am petrecut mai mult de 120 de ore in testarea a opt trackball-uri in timpul saptamanii de lucru, am descoperit ca cele mai bune trackball este de laKensington Expert Mouse Wireless Trackball ce este actionat cu degetul.

Kensington Expert Mouse Wireless Trackball: Cel mai bun trackball ce functioneaza cu ajutorul degetului

Cu o minge uriasa si patru butoane, acesta este un trackball aproape perfect, tinut in spate de un inel de defilare scund.

Kensington Expert Mouse Wireless Trackball este cel mai bun trackball ce este actionat cu degetul pentru ca mingea sa mare raspunde rapid si este neteda, designul este confortabil atat pentru persoanele stangace cat si pentru cele dreptace, iar cele patru butoane sunt usor de personalizat cu software-ul Kensington. Se conecteaza fie printr-un dongle wireless de 2,4 GHz, fie prin Bluetooth, iar bateriile AA incluse ofera o durata lunga de viata a bateriei. Acesta costa, de obicei, intre 240 si 320 de RON, dar calitatea superioara a constructiei, bila bine lucrata si numarul de butoane fac ca pretul sa fie valabil. Daca nu doriti sa utilizati tehnologia mouse-ului wireless, luati in considerare versiunea usoara, dar mai putin identica, a cablului Expert Mouse.

Bila lui Kensington Expert Mouse de 55 mm (aproape de marimea unei mingi de piscina) se misca liber si fara probleme. Marimea mare a mingii usureaza deplasarea cursorului pe afisaje de inalta rezolutie sau pe mai multe monitoare decat bilele mai mici ale Kensington Orbit cu Ring Ring si Logitech MX Ergo. Pentru a elimina mingea doar trageti-o. Gramada de piele moale se acumuleaza sub minge, asa cum se intampla cu fiecare trackball, asa ca va recomandam sa faceti acest lucru la fiecare cateva saptamani.

Cele patru butoane mari ale mouse-ului Expert au un clic clar, care nu se simte ciudat sau gol, spre deosebire de butoanele altora precum Kensington Orbit cu Ring Ring. In mod prestabilit, cele doua butoane din partea inferioara a mouse-ului Expert sunt clic dreapta si stanga, in timp ce cele doua butoane de sus sunt inainte si inapoi.

Nu am avut timp sa testam durata de viata a bateriei, dar Kensington ne-a spus ca il puteti utiliza in jur de sase pana la opt luni cu doar doua baterii AA cu Bluetooth sau pana la un an daca utilizati dongle USB. Mouse-ul Expert are un comutator de alimentare in partea inferioara, dar se opreste automat dupa inactivitate pentru a economisi durata de viata a bateriei.

Nu am avut probleme de conectare cu mouse-ul Expert prin dongle sau Bluetooth. (Va recomandam sa utilizati dongle USB daca va aflati pe un Mac, totusi, din cauza lipsei de suport software pentru o conexiune Bluetooth.)

Mouse-ul Expert este scump, dar calitatea construirii si cele patru butoane programabile fac ca pretul sa fie mai mare decat a celor caKensington Orbit cu Scroll Ring, care are doar doua butoane si este disponibil exclusiv ca model cu fir.

Kensington ofera o garantie de trei ani pentru Expert Mouse, spre deosebire de garantia de un an a Logitech MX Ergo. Acestea fiind spuse, cele mai multe probleme ar trebui sa apara in primul an, asa ca, desi este util sa stii ca poti sa ii bati la cap pe cei de la Kensington cu probleme timp de trei ani de la cumparare, probabil ca majoritatea oamenilor nu vot trebui sa o faca. Mouse-ul Expert are recenzii de la utilizatori lui.

Magazine de unde puteti achizitiona Kensington Expert Mouse Wireless Trackball:

Emag: VEZI AICI