fbpx

Cel mai bun SSD din 2020: Oferiti computerului un impuls de viteza cu aceste unitati ieftine si capabile

Cel mai bun SSD din 2020

Am adunat cele mai bune SSD-uri, astfel incat sa puteti incepe anul 2020 fara stres

Vrei un PC rapid? Atunci un SSD este un must-have. Smecheria a fost intotdeauna pretul: pana de curand, stocarea in stare solida a fost atat de scumpa incat era comun sa cumperi un SSD de dimensiuni modeste, pe care sa instalezi Windows si aplicatiile si jocurile tale preferate si sa folosesti o unitate mecanica secundara ca stocare in vrac pentru fotografiile, videoclipurile si alte date.

Din fericire, preturile au scazut constant, iar acum puteti obtine un SSD de 500 GB – suficient de mare pentru a tine toate programele si fisierele – pentru aproximativ 1000 RON. Pe asta ne-am concentrat aici; daca aveti nevoie de mai mult spatiu de stocare (sau mai putin), toate aceste unitati sunt disponibile intr-o serie de capacitati, la preturi care sunt, in general, conforme cu dimensiunea lor.

Pe scurt, fie ca sunteti in cautarea unei unitati minuscule, ciudate sau a unei unitati mari, exista un SSD acolo pentru tine. Cititi mai departe pentru a afla cum sa alegeti si ce unitati sunt favoritele noastre.

Cele mai bune SSD-uri pentru a fii cumparate in 2020

1.Samsung 960 Evo: Un SSD rapid care nu va va rupe buzunarul

Acest SSD M.2 este rapid si accesibil – este disponibil in capacitati de pana la 1TB, deci ar trebui sa fie suficient de mare pentru utilizatori.

Atunci cand spunem ca este super rapid,chiar e rapid. In benchmark-ul CrystalDiskMark, 500GB 960 Evo a lovit viteze uimitoare de citire de 3.406MB / sec si scriere de 1766MB / sec in testul secvential Q32. De asemenea, a gestionat viteze de citire si scriere de 1,197 MB / sec si respectiv 701 MB / sec in testul de acces aleatoriu Q32.

Modelul 960 Evo este de asemenea fiabil, in ciuda faptului ca se bazeaza pe TLC NAND. Samsung pretinde un timp mediu intre esecuri de 1,5 milioane de ore, iar diferitele capacitati sunt garantate de pana la trei ani sau intre 100TB si 400TB din totalul datelor scrise. Numai cei mai exigenti utilizatori vor avea nevoie de mai mult.

Singura intrebare este daca aveti nevoie de toata aceasta viteza. Pentru computerele de zi cu zi, o unitate SATA se va simti foarte rapida si poate avea capacitati mai mari la preturi mai mici.

Specificatii cheie: Form Factor: M.2; Protocol de conectare: NVMe; Capacitati: 250 GB, 500 GB, 1 TB; Garantie: 3 ani sau pana la 100TBW-400TBW; Tip NAND: TLC 3D NAND

Magazine de unde puteti achizitiona Samsung 960 Evo:

Emag: VEZI AICI

2.Samsung 960 Pro M2: Cel mai rapid SSD din jur

Samsung 960 Pro este cel mai rapid SSD consumator pe care il puteti cumpara. Si deoarece este disponibil in capacitati de pana la 2TB, este destul de mare pentru aproape oricine ai nevoie. Veti avea nevoie de buzunare adanci, daca va ganditi la modelul respectiv: costa 5500 RON.

Totusi, performanta nu poate fi batuta. CrystalDiskMark a prezentat unitatea de stocare de 512 GB care ofera citirea secventiala de 3.566 MB / sec si scrierea secventiala de 2.007 MB / sec. Acesta a mers exceptional si in testul de acces la intamplare, viteze de citire si scriere de 1,376MB / sec si 1,401MB / sec.

O usoara dezamagire este ca garantia este de numai cinci ani. Aceasta este inca o perioada de timp decenta si este pe aceeasi pozitie cu orice alta unitate premium M.2, cand propriile unitati Samsung Pro SATA 850 ofera o garantie de zece ani. Cu toate acestea, cu cantitati totale de date scrise intre 400TB si 1200TB, aceste unitati sunt bine stabilite pentru o viata de lucru grea. Destul de simplu, daca sunteti dupa cel mai bun acesta este unitatea pentru dvs.

Caracteristici cheie – Factor de forma: M.2; Protocol de conectare: NVMe; Capacitati: 512GB, 1TB, 2TB; Garantie: 5 ani sau pana la 400TBW-1200TBW; Tip NAND: MLC 3D NAND

Magazine de unde puteti achizitiona Samsung 960 Pro M2:

Emag: VEZI AICI

3.WD Blue 3D NAND: O masina excelenta M.2 pentru cei care au un buget

WD Blue 3D NAND este o unitate M.2, dar utilizeaza de fapt standardul de conexiune SATA. Aceasta inseamna ca nu este mai rapid decat o unitate SATA, dar veti obtine toate celelalte avantaje ale M.2: este mult mai mic si mai curat din punct de vedere fizic, si este slotat direct in placa de baza, deci nu trebuie sa va incurcati cu cablurile sau sa gasiti un loc pentru montarea unitatii.

Mai mult, este inca perfect capabil atunci cand vine vorba de performanta, oferind citire secventiala de 560 MB / sec, scriere secventiala de 533 MB / sec, citire aleatorie 385 MB / sec si scriere aleatorie 284 MB / sec in CrystalDiskMark. Retineti ca aceasta este o unitate TLC, deci exista o avertizare cu privire la performanta redusa de scriere daca scriem o cantitate imensa de date simultan, dar pentru majoritatea utilizatorilor de acasa acest lucru nu ar trebui sa fie o preocupare.

Gama WD Blue SSD vine cu o garantie de trei ani si o rezistenta de 100 pana la 500TBW, ceea ce il face o alegere atragatoare, care este mult mai ieftina decat cele mai multe unitati M.2. Pentru cei legati de factorii de forma mai traditionali, este disponibil si intr-o carcasa SATA standard de 2,5 inch.

Caracteristici cheie – Factor de forma: M.2; Protocol de conectare: SATA; Capacitati: 250 GB, 500 GB, 1TB, 2TB; Garantie: 3 ani sau pana la 100TBW-500TBW; Tip NAND: TLC 3D NAND

Magazine de unde puteti achizitiona WD Blue 3D NAND:

Emag: VEZI AICI

4.Samsung 850 Evo: un SSD de mare valoare

Unitatea Samsung 850 Evo este o afacere buna, datorita tehnologiei 3D NAND a producatorului, care mentine la minimum costurile per-gigabyte. De asemenea, vine intr-o gama larga de dimensiuni, de la 120GB pana la 4TB. Veti plati 6500 RON pentru acesta din urma, dar cel putin optiunea este acolo. Mai mult, toate modelele au o garantie de cinci ani, in timp ce multi rivali ofera doar trei.

Performanta este impresionanta. Toate unitatile sunt evaluate pentru scriere secventiala de 540 MB / sec si scriere secventiala de 520 MB / sec, intre 94.000-98.000 de citiri IOP si 88.000-90.000 IOPs pentru operatii aleatorii.

Ca si in cazul tuturor uneltelor cu raza medie de actiune, vitezele de scriere sunt mult mai lente datorita utilizarii TLC NAND, dar unitatea utilizeaza un cache semnificativ de MLC NAND pentru a compensa acest lucru. Utilizarea zilnica este suficient de rapida pentru a satura o conexiune SATA, deci este putin probabil sa observati vreodata o diferenta intre acesta si cele mai pretentioase SSD-uri SATA.

Pur si simplu pentru majoritatea oamenilor acest SSD este cel mai bun. Priviti in alta parte numai daca aveti nevoie de mai multa viteza, aveti nevoie disperata de a economisi bani sau preferati formatul mai mic M.2.

Specificatii cheie – Form Factor: 2.5in SATA; Protocol de conectare: SATA; Capacitati: 120 GB, 250 GB, 500 GB, 1TB, 2TB, 4TB; Garantie: 5 ani sau pana la 75TBW-300TBW; Tip NAND: TLC 3D NAND

Magazine de unde puteti achizitiona Samsung 850 Evo:

Emag: VEZI AICI

5.Samsung 850 Pro: Cel mai rapid SSD SATA pe care banii il pot cumpara

Pro 850 este cel mai rapid frate al modelului 850 Evo – dar avantajele sale sunt subtile. Datorita limitarilor tehnice ale SATA, vitezele de citire ale lui 850 Pro nu sunt mai rapide decat cele ale altor SSD-uri SATA.

Mai degraba, aceasta arata puterea sa atunci cand vine vorba de performanta de scriere sustinuta. In cazul in care unitatile mai ieftine bazate pe TLC NAND utilizeaza un tampon pentru a obtine o scurgere scurta a vitezei initiale de scriere, 850 Pro poate mentine viteza de scriere aproape pe termen nelimitat. Acest lucru il face ideal pentru sarcini foarte grele.

Aceasta este sustinuta de o garantie masiva de 10 ani si cantitatea totala de date care poate fi scrisa pe fiecare unitate este prea mare: unitatea de 256 GB poate face fata cu 150 TB de date, in timp ce modelul 2TB poate atinge 450TB.

Nu toata lumea are nevoie de un astfel de SSD puternic: daca nu, atunci puteti salva ceva bani alegand in schimb Evo. Dar daca sunteti in cautarea unei unitati SATA care promite fiabilitate absoluta, optiuni de mare capacitate si cea mai buna viteza pe care o poate oferi conexiunea, modelul 850 Pro este care o poate obtine.

Specificatii cheie – Form Factor: 2.5in SATA; Protocol de conectare: SATA; Capacitati: 256 GB, 512 GB, 1 TB, 2 TB; Garantie: 10 ani sau pana la 150TBW-450TBW; Tip NAND: MLC 3D NAND

Magazine de unde puteti achizitiona Samsung 850 Pro:

Emag: VEZI AICI

6.Crucial MX300: Un SSD excelent SATA la un pret foarte tentant

Mecanismele SSD MX300 de la Crucial sunt de o mare valoare. In special, modelele de 275 GB si 525 GB ofera o capacitate placuta de 25 GB pentru majoritatea celorlalte unitati comparabile, fara un cost suplimentar.

La fel ca Samsung, compania mama a companiei Crucial, Micron, a realizat acest lucru dezvoltand cipuri 3D NAND extrem de eficiente. Cu toate acestea, acestea nu se potrivesc destul de bine cu performanta designului Samsung. Am constatat ca modelul 525GB MX300 a obtinut o rata de citire secventiala de doar 496MB / sec, in timp ce Samsung 850 Evo a reusit 540MB / sec. Unitatea Crucial a urmat, de asemenea, testul de citire aleatorie 4K, atingand doar 28.6MB / sec, comparativ cu 40MB / sec pentru SSD-urile concurente SATA.

Pentru majoritatea utilizatorilor de acasa, astfel de comparatii sunt academice: modelul MX300 reprezinta inca un salt imens in performantele unui hard disk mecanic. Daca sunteti in cautarea de a construi un PC nippy cu o multime de spatiu,sa incarcati jocuri si sa aveti transferul de fisiere frumos si rapid, acest lucru cu siguranta merita sa fie pe lista dvs.

Specificatii cheie – Form Factor: 2.5in SATA; Protocol de conectare: SATA; Capacitati: 275 GB, 525 GB, 1TB, 2TB; Garantie: 3 ani sau pana la 80TBW-400TBW; Tip NAND: MLC 3D NAND

Magazine de unde puteti achizitiona Crucial MX300:

Emag: VEZI AICI