Cel Mai Bun Purificator De Aer - NiceBoard Reviews

Cel mai bun purificator de aer

Cel mai bun purificator de aer

Dupa efectuarea a 300 de ore de cercetare, trei teste de laborator si un test saptamanal in lumea reala care cuprinde 18 purificatoare, suntem mai siguri ca niciodata ca Coway AP-1512HH Mighty este cel mai bun purificator de aer pentru majoritatea oamenilor .

Alegerea noastra:

Coway AP-1512HH Mighty: Ieftin, eficient si rezistent

Coway Mighty depaseste performantele unor purificare care costa mult mai mult, este cel mai ieftin pe termen lung si isi mentin performanta ani de zile.

In 20 de minute – in laborator si in conditiile provocatoare ale unui apartament din New York City – alegerea noastra a redus poluarea cu particule in aer, cu o medie de peste 85%. Si, desi este evaluat pentru spatii de 350 de metri patrati, in 30 de minute a taiat poluarea cu particule aproape in jumatate intr-un spatiu de apartament aproape de doua ori mai mare. Pur si simplu, este unul dintre cele mai performante purificatoare de aer pe care le-am testat. Si este usor cel mai accesibil. Nu numai ca depaseste performantele purificatoarelor care costa de doua ori mai mult si chiar de trei ori mai mult, dar costa mult mai putin pentru a functiona si a se mentine timp de cinci ani decat orice alt purificator pe care l-am testat. In cele din urma, Coway isi mentine performanta exceptionala pe termen lung: cand am masurat performanta sa folosind filtre de doi ani – cu un an dincolo de durata lor de viata stabilita – a curatat inca aerul aproape ca nou.

Purificator de aer Coway AP-1512HH Mighty

Pret: 74619 RON

Pretul poate suferi modificari

Alte alegeri bune:

Winix 5500-2: Aproape la fel de bun in orice fel

Winix 5500-2 costa un pic mai mult in timp decat alegerea noastra si nu este la fel de eficient in decurs de 20 de minute de purificare – dar bate multe altele.

Purificator de aer Winix 5500-2

Pret: 63156 RON

Pretul poate suferi modificari

PHILIPS AC2729/50 Series 2000i

Acest purificator de aer este bun pentru persoanele care doresc sa imbunatateasca calitatea aerului in camera mici – pana la 30 m2

Curata aerul intr-un mod efficient, are moduri automate pentru o utilizare mai usoara si are filtru HEPA care captureaza particule fine si filtru de carbon care reduce mirosurile.

De asemenea, este dotat si cu moduri special concepute pentru a elimina alergenii si anumite tipuri de bacterii si virusi.

PHILIPS AC2729/50 Series 2000i

Pret: 1,69397 RON

Pretul poate suferi modificari

Samsung AX34R3020WW/EU

Purificatorul de aer Samsung AX34R3020WW/EU se utilizeaza in spatii de pana la 34m². Aparatul purifica aerul in moduri diferita datorita filtrelor variate cu care este dotat.

Pre-filtrul prinde particulele mari de praf si parul de la animalele de companie. Filtrul de carbon elimina substantele daunatoare si filtrul HEPA asigura protective impotriva particulelor care provoaca boli, precum polenul. Modul automat monitorizeaza calitatea aerului si o mentine la un nivel bun. Purificatorul de aer Samsung AX34R3020WW/EU indica calitatea aerului pe afisajul color.

Purificator de aer Samsung AX34R3020WW

Pret: 82900 RON

Pretul poate suferi modificari

Coway Airmega 300: Pentru spatii mai mari si cazuri extreme

Cu o pereche de filtre, modelul Coway Airmega 300 are dimensiunile de purificare a spatiilor de pana la 1.250 de metri patrati si va mentine spatii mai mici, in mod exceptional, chiar si la cele mai mici setari.

Daca aveti alergii severe sau alte probleme grave de sanatate legate de particulele din aer sau daca aveti nevoie sa curatati aerul intr-un spatiu mare, va recomandam Coway Airmega 300. Este HEPA si este proiectat sa elimine microbi in spatii de aproximativ 500 de metri patrati, face cinci modificari complete ale aerului pe ora  sau 1,250 de metri patrati la doua schimbari complete ale aerului. In testele noastre, modelul Airmega 300 si versiunea putin mai puternica, 400, au fost uni in mod constant la sau aproape de partea de sus in ceea ce priveste reducerea particulelor. Filtrele lor twin unice permit fluxuri de aer foarte inalte, permitandu-le sa functioneze la setari mai mici atunci cand aerul este relativ curat sau pentru a filtra rapid volume foarte mari de aer la cel mai inalt nivel, ca atunci cand alergenii sau poluarea sunt ridicate.

Purificator de aer Coway Airmega 300

Pret: 2.26331 RON

Pretul poate suferi modificari

Austin Air HealthMate Standard HM-400: Pentru mirosuri si sensibilitate chimica

Are un filtru mare cu carbon activ si elimina majoritatea emisiilor de COV si a mirosurilor, iar un filtru HEPA se ocupa de majoritatea particulelor.

Daca locuiti intr-un mediu problematic cu niveluri ridicate atat de particule, cat si de compusi organici volatili / poluanti moleculari (cum ar fi in apropierea unei ferme in care sunt pulverizate biocidele, o instalatie chimica sau o rafinarie) sau daca sunteti deosebit de sensibil la mirosuri sau alte COV comune in case (cum ar fi formaldehida), va recomandam modelul Austin Air HealthMate Standard HM-400. In testele noastre pentru indepartarea mirosului / moleculare, filtrul sau de 15 kilograme activat de carbon a acoperit toate celelalte purificatoare de aer cu o marja larga. (Cele mai multe purificatoare de aer, inclusiv cele de mai sus, nu contin un filtru de carbon si nu numai, si nu fac in mod eficient nimic pentru a elimina poluantii moleculari – puterea lor este asupra poluantilor sub forma de pulberi fine). Performantele sale exceptionale in acest domeniu reprezinta o mare parte a motivelor pentru care FEMA si Crucea Rosie au ales unitatile Austin Air pentru desfasurarea la Ground Zero si zonele inconjuratoare dupa 9/11. Aceasta performanta vine la un pret mai mare pe o perioada de cinci ani de utilizare, este cea mai scumpa masina pe care o recomandam; ai putea cumpara si sa conduci doua Coway AP-1512HH-uri pentru mai putin, iar daca doar particulele sunt preocuparea ta, este o afacere mult mai buna.

Purificator de aer Austin Air HealthMate Standard HM-400

Pret: 3.21563 RON

Pretul poate suferi modificari

GermGuardian AC4825: Un pret bun si foarte eficient

GermGuardian AC4825 este un performer bun la un pret atractiv, dar nu este la fel de eficient ca alegerea noastra principala atunci cand vine vorba de spatii mari.

In timp ce alegerea principala a fost evaluata la 350 de metri patrati sau mai mult, nu toata lumea are nevoie de acest tip de putere – sau costul initial asociat cu acesta. Daca doriti doar sa utilizati un purificator intr-un dormitor, intr-un birou inchis sau intr-o camera de camin, GermGuardian AC4825 este o alegere decenta. Acesta costa aproximativ jumatate din suma principala, cu un pret mai mic de 400 RON. In laboratorul acesta a redus particulele cu aproximativ 80% in medie, iar in dormitorul nostru de 200 de metri patrati NYC, a obtinut o reducere de aproximativ 70% la cel mai inalt nivel (in comparatie, alegerea noastra Coway a atins 90% in ambele teste). Insa utilizarea a peste cinci ani, inlocuirea filtrelor GermGuardian si costurile de energie electrica il fac mai scumpa decat Coway, deci este gustos doar daca aveti nevoie de un purificator pe termen scurt sau daca nu platiti factura de utilitate.

Purificator de aer GermGuardian AC4825

Pret: 35042 RON

Pretul poate suferi modificari

Winix 5300-2

Acest filtru are aceeasi dimensiune si utilizeaza acelasi ventilator si senzori ca si 5500-2 si este, de asemenea, evaluat la 360 de metri patrati. El vine doar intr-o singura culoare, nu vine cu o telecomanda, dar nu este suficient pentru a reduce in mod semnificativ VOC si mirosuri.

In cazul in care Coway nu este disponibil, Winix 5500-2 si Winix 5300-2 sunt aproape de el. Ele  de asemenea sunt certificate HEPA si sunt evaluate la 360 de metri patrati. Dupa 20 de minute de testare in laborator, au depasit Coway, reducand nivelurile de particule la 10% din nivelurile initiale, fata de 12% pentru Coway. Coway este pentru performante demonstrate pe termen lung si costuri mai mici pe termen lung. Modelele Winix costa de obicei un pic mai putin decat Coway, dar sunt, de asemenea, un pic mai putin eficiente din punct de vedere energetic si utilizeaza filtre usor mai costisitoare. Aceasta inseamna ca un Winix va costa aproximativ cu 560 RON mai mult pe o perioada de functionare de cinci ani. Dar daca Coway nu este disponibil si aveti nevoie de un purificator de aer ASAP, oricare dintre modelele Winix este o alegere buna.

Purificator de aer Winix 5300-2

Pret: 60190 RON

Pretul poate suferi modificari