fbpx

Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil

Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil

Dupa ce au fost efectuate 65 de ore de cercetare, comparand mai mult de 110 aparate de aer conditionat portabil si testand 11 dintre cele mai bune modele, recomandam Whynter Elite ARC-122DS. Cu toate acestea, retineti ca, deoarece aparatele de aer conditionat portabile sunt adapostite in intregime in interior, acestea sunt extrem de ineficiente. Se pot stradui sa faca fata vremurilor foarte calde. Modelele cu doua furtunuri, cum ar fi Whynter, sunt mai eficiente decat modelele cu un singur furtun. Dar, daca este posibil, ar trebui sa folositi un AC – functioneaza mai bine, de obicei costa mai putin si nu ocupa prea mult spatiu.

Whynter Elite ARC-122DS: Cel mai bun la racire si confort

Acest model cu doua furtunuri are cea mai buna performanta de racire pe care am gasit-o la un AC portabil. Este, de asemenea, mai mic si mai usor decat cei mai apropiati concurenti, si mai linistit decat cei mai multi.

Whynter Elite ARC-122DS este AC-ul nostru portabil preferat deoarece consideram ca are cea mai buna performanta de racire. In testele noastre, am descoperit ca atrage cel mai putin aer de infiltrare, adica aer cald aspirat din exteriorul camerei pe care incercati sa-l racoriti. Este, de asemenea, unul dintre cele mai linistite modele pe care le-am gasit si este semnificativ mai mic si mai usor decat cel mai apropiat competitor. Informatiile despre consumul de energie pentru AC-urile portabile sunt greu de identificat, dar credem ca Whynter este unul dintre cele mai eficiente modele, daca nu cel mai eficient. In partea inferioara, instalarea furtunurilor de ventilatie poate fi frustrant, dar este tipic pentru orice dispozitiv portabil AC. Si totusi, deoarece Whynter pretinde ca acest model poate raci o camera de 400 de metri patrati, credem ca 250 de metri patrati suna mai realist: toate AC-urile portabile nu se incadreaza prea mult in pretentiile producatorului din experienta noastra.

Magazine de unde puteti achizitiona Whynter Elite ARC-122DS:

Emag: VEZI AICI

Whynter Elite ARC-122DHP: Acelasi AC, doar ca are cateva plusuri

Acesta este acelasi aparat de aer conditionat ca si alegerea noastra principala, dar cu un incalzitor suplimentar si o pompa de scurgere.

Daca selectia noastra principala este vanduta, luati in considerare Whynter Elite ARC-122DHP. Este un aparat de aer conditionat la fel ca si cel principal, dar are si un incalzitor incorporat, precum si o pompa de scurgere (care poate fi folosita in zone opresiv de calde si umede). Este ceva mai greu si are un pret destul de ridicat.

Magazine de unde puteti achizitiona Whynter Elite ARC-122DHP:

Emag: VEZI AICI

Haier HPND14XCT: Mai silentios, dar mai mare

Acest AC mai mare, mai greu si mai scump poate raci o camera mai mare mai rapid decat alegerea noastra de top si poate fi si mai silentios.

Haier HPND14XCT este un alt dispozitiv portabil AC cu furtun dublu. Este chiar mai silentios decat alegerea noastra de top. Cu toate acestea, este, de asemenea, semnificativ mai mare si mai greu si, de obicei, nu va raci o incapere la fel de eficienta, deoarece atrage mai mult aer de infiltrare (desi mai putin decat majoritatea modelelor testate). Dispune de o capacitate de racire mai mare decat cea oferita de noi (14.000 Btu), dar va fi in continuare cel mai eficienta AC portabil in spatii de aproximativ 250 de metri patrati. Incepand din mai 2018, acest Haier este greu de gasit in magazine.

Magazine de unde puteti achizitiona Haier HPND14XCT:

Emag: VEZI AICI

Honeywell HL10CES: Doar daca vrei ceva ieftin

Daca aveti nevoie de ceva ieftin si destul de bun pentru noptile fierbinti pentru o camera mica, acest Honeywell cu un singur furtun este unul dintre cele mai silentioase si mai eficiente AC portabile pe care le veti gasi.

Daca intentionati sa utilizati AC-ul portabil numai ocazional, un model cu un singur furtun poate fi OK. Ne place cel mai mult Honeywell HL10CES. Este mai ieftin decat altele, relativ mic si usoar, usor de mutat si instalat, si foarte linistit. Pentru a fi clar: este mult mai putin eficient decat alegerile noastre cu  2 furtunuri. Dar functioneaza bine ca un racitor la fata locului (sufla aer rece asupra corpul tau). Si daca intentionati sa-l utilizati doar cateva saptamani pe an pentru cateva ore la un moment dat, deci utilizarea suplimentara a energiei nu va va costa prea mult.

Magazine de unde puteti achizitiona Honeywell HL10CES:

Emag: VEZI AICI