fbpx

Cea mai buna camera auto: Garmin Dash Cam 55

Cea mai buna camera auto

Cea mai buna camera auto, Garmin Dash Cam 55, face parte din acel top camere auto si depaseste alte modele de camere, ea fiind o camera auto buna cu o valoare excelenta.

Cea mai buna camera auto: Garmin Dash Cam 55

Cea mai buna camera auto, Garmin Dash Cam 55 este o camera auto buna cu o rezolutie de 1440p ce o sa produce cele mai bune video-uri in comparatie cu celelalte modele de camere auto. Aceasta camera auto buna face parte dintre cele mai mici si mai discrete modele de camere auto si are un suport magnetic care este foarte usor de utilizat.

Camera auto buna Garmin Dash Cam 55 inregistreaza filmulete cu o rezolutie de 1440p si livreaza filmulete de o calitate mult mai buna decat celelalte modele de camere auto, cu o claritate atat de mare incat o sa puteti citi cu usurinta placutele de inmatriculare ale masinilor sau sa vedeti alte detalii importante in conditii de lumina nefavorabila, nu ca celelalte modele de camera auto.

La numai 2 ¼ cu 1 ½ inci, camera auto buna Garmin Dash Cam 55 ocupa mai putin spatiu pe parbriz decat cel mai multe modele de camere auto, iar micul sau suport magnetic face ca camera sa fie usor de reglat, atasat sau indepartat. Puteti efectua functii de baza prin comenzi vocale, o caracteristica rara care ajuta la compensarea unor controale fizice dificile. De asemenea, are detalii comune cu celelalte modele de camere auto de varf, cum ar fi un receptor GPS integrat, Wi-Fi pentru conectarea la o aplicatie smartphone compatibila si cateva functii de asistenta la indemana ale soferului. Cea mai buna camera auto, Garmin Dash Cam 55, face parte din acel top camere auto si depaseste alte modele de camere, ea fiind o camera auto buna cu o valoare excelenta.

Configurarea a cea mai buna camera auto Garmin Dash Cam 55 este la fel de simpla ca si la celelalte modele de camere cu mai multe butoane: Montati unitatea pe parbriz, conectati-o in priza de 12 volti a masinii si incepe inregistrarea cand porniti masina. Inregistreaza pe o cartela microSD, salvand cele mai vechi inregistrari (cu exceptia sectiunilor salvate).

Am gasit ca rezolutia video de 1440p este detaliata si clara, cu o dinamica buna. Am putut citi placutele de inmatriculare cu foarte mare usurinta, placile de inmatriculare ale autoturismelor parcate si chiar unele care trecusera pe culoarul opus, aceste lucruri tind sa fie o problema pentru multe alte modele de camere auto. Filmuletele pe timp de noapte ale lui Garmin Dash Cam 55, o alta problema comuna la celelalte modele de camere, au aratat detalii clare in zonele bine iluminate si chiar si in zonele umbrite.

Garmin Dash Cam 55 este una dintre cele mai mici modele care exista pe piata, cu un suport magnetic usor de amplasat si inlaturat de pe parbriz.

Masoara doar 2 ¼ cu 1 ½ inci, Garmin Dash Cam 55 este aproape imposibil de observat pe parbriz. Se ataseaza cu un mic magnet pe parbriz, tinut de un tampon adeziv securizat. O articulatie cu bila mica ii ofera tensiune suficienta pentru a mentine camera stabila, dar permite rotirea libera. Magnetul va permite sa trageti cu usurinta camera de pe parbriz, sa reglati setarile sau sa o asezati.

Localizarea butoanelor fizice ale lui Garmin Dash Cam 55 nu este ideala, dar controlul vocii a lui Garmin Dash Cam 55 ajuta. La celelalte modele de camere, trebuie sa apasati un buton pentru a salva o parte din anumite filmari, a incepe sau a opri inregistrarea audio sau pentru a face o fotografie statica. Dar la cea mai buna camera auto Garmin Dash Cam 55, spuneti “OK, Garmin” si alegeti una din cele patru optiuni. Comenzile vocale sunt receptive, dar este mai bine sa folositi comenzile exacte si am descoperit ca sistemul de recunoastere a vocii poate fi uneori activat din greseala fie prin conversatii in masina, fie prin vocile de la radio.

Receptorul GPS a lui Garmin Dash Cam 55 este integrat in unitate, deci nu este nevoie sa gasiti o locatie pentru un receptor separat, asa cum faceti cu unele dintre celelalte modele de camere. De asemenea, o retea interna Wi-Fi ii permite sa se conecteze la o aplicatie smartphone, Garmin VIRB, de la App Store si, de asemenea, de la Google Play, pentru a descarca si a partaja videoclipuri si imagini. Cea mai buna camera auto, Garmin Dash Cam 55, face parte din acel top camere auto si depaseste alte modele de camere, ea fiind o camera auto buna cu o valoare excelenta.

Spre deosebire de majoritatea camerelor auto, modelul Garmin Dash Cam 55 are caracteristici utile (dar nu esentiale) pentru asistarea soferului, inclusiv un avertisment privind coliziunea in directia de mers inainte, care avertizeaza prea mult, un avertisment privind plecarea din banda de circulatie.

Garmin Dash Cam 55 are si defecte, dar nu sunt asa de mari

Garmin Dash Cam 55 are patru butoane minci ce sunt pe partea dreapta, departe de sofer. Din fericire, etichetele lor se afla langa afisaj, ceea ce ajuta la navigarea in meniuri, iar butonul de blocare video este situat jos si este usor de gasit prin atingere.

Garmin Dash Cam 55 are un camp de vedere relativ ingust de 122 de grade, astfel incat ar putea pierde lucrurile care se intampla la periferia punctului dvs. de vedere.

Am vazut mai multa stralucire la filmele lui Garmin decat am vazut-o la celelalte modele de camere auto mai scumpe.

Garmin are un mic display de 2 inci, ceea ce poate face mai greu sa vizualizati videoclipuri, fata de celelalte modele de camere.

Garmin Dash Cam 55 poate monitoriza masina in timp ce este parcat cu motorul oprit, dar pentru a utiliza functia, trebuie sa cuplati cu greu un cablu auxiliar optional la sistemul electric al masinii. Cea mai buna camera auto, Dash Cam 55, face parte din acel top camere auto si depaseste alte modele de camere, ea fiind o camera auto buna cu o valoare excelenta.

Aplicatia VIRB de la Garmin are recenzii mixte. Plangerile citeaza probleme legate de aplicatie sau de salvarea si vizonarea de videoclipuri prin intermediul aplicatiei. Nu arata locatia masinii sau parametrii de conducere, spre deosebire de alte aplicatii.

Suportul adeziv (pentru magnet si suport) se lipeste de fanta parbrizului, dar este greu de indepartat daca doriti sa il repozitionati sau sa utilizati Garmin Dash Cam 55 intr-un alt vehicul.

Camera auto buna si cine ar trebui sa o achizitioneze

Camera auto buna o sa va ajute mult daca sofatul dvs. de rutina se transforma vreodata intr-un eveniment care poate sa va schimbe viata, s-ar putea sa apreciati ca aveti o camera auto buna pentru a arata ce sa intamplat. Inregistrarea continua cu dispozitivul montat pe parbriz poate sa filmeze un accident in care esti implicat si poti sa furnizezi dovezi ce le poti da unui avocat, o companie de asigurari sau cu politiei, dovedind ca nu era vina ta (in mod ideal). Cea mai buna camera auto, Garmin Dash 55, face parte din acel top camere auto si depaseste alte modele de camere, ea fiind o camera auto buna cu o valoare excelenta.

In plus, o camera auto buna poate fi utila pentru a ajuta si pe alti soferi care au nevoie de martori oculari obiectivi ca urmare a unui accident, unui hit-and-run sau a unui incident de furie pentru a ii ajuta sa isi prezinte cazul sau sa identifice un vehicul. Poate fi utilizata pentru a inregistra conditiile de circulatie nesigure sau pentru a monitoriza obiceiurile de conducere ale altcuiva, cum ar fi un sofer tanar, neexperimentat sau un batran in varsta (cu consimtamantul lor, bineinteles). Si poate fi utila daca doriti sa surprindeti si sa impartasiti o scena amuzanta, un moment memorabil de calatorie, un peisaj frumos sau intamplari neobisnuite.

Camerele auto pot veni in diferite dimensiuni. Cele mai mari au ecrane mai mari, care sunt mai usor de vazut, dar dispozitivele mai mici ocupa mai putin spatiu din parbriz. Camerele de top auto mereu o sa aibe o dimensiune cat mai mica ca sa elibereze cat mai mult spatiu din parbriz.

“Exista mii de oameni raniti si ucisi in fiecare an de soferi”, a declarat un avocat pentru vatamari corporale. “Daca acele victime lovite ar fi avut o camera auto de bord in masina, poate ca videoclipul ar inregistra placuta matricola a vehiculului care le-a lovit, iar apoi ar conduce politia la baietii rai”. Cea mai buna camera auto, Garmin Dash Cam 55, face parte din acel top camere auto si depaseste alte modele de camere, ea fiind o camera auto buna cu o valoare excelenta.

Dar exista si dezavantaje potentiale la aceste camere din top camere auto. “Nu numai ca o camera auto buna va inregistra greselile celorlalti, dar va inregistra si greselile tale”. Daca credeti ca sunteti de vina, ar trebui sa aratati mai intai filmul avocatul dvs. “Permiteti avocatului sa stabileasca daca filmul este favorabil sau nefavorabil pentru cazului dvs. si permiteti avocatului sa va sfatuiasca ce sa faceti cu inregistrarea”.

In cele din urma, cateva consideratii practice. Cititi cum sa configurati o camera auto buna si incepeti sa planificati modul in care o veti conecta in propria masina (si asigurati-va ca aveti o sursa de alimentare suficienta pentru ea) inainte de a achizitiona una. Cea mai buna camera auto, Garmin Dash Cam 55, face parte din acel top camere auto si depaseste alte modele de camere, ea fiind o camera auto buna cu o valoare excelenta. Aproape toate modelele de camere auto inregistreaza video pe o cartela microSD detasabila, iar multe dintre ele nu includ una, deci ar putea fi o achizitie separata. O cartela microSD de 64 GB (la fel ca cea recomandata) costa ceva. Pentru a fi mai amanuntit, verificati dublu pentru a confirma ca puteti monta din punct de vedere juridic o camera auto pe parbrizul dvs. si sa invatati regulile statului pentru inregistrarea conversatiilor audio.

Modele de camere auto si cele mai importante consideratii

Modele de camere auto ca Garmin Dash Cam 55 nu prea veti gasi peste tot si o sa va puteti da seama din faptul ca multe alte modele de camere auto din top camere auto au neglijat multe dintre urmatoarele consideratii.

 • Calitatea imaginii: Filmarea unei camere auto trebuie sa fie suficient de clara incat dumneavoastra, un avocat, compania dvs. de asigurari sau un membru al politiei sa puteti cititi placutele de inmatriculare si sa vedeti alte detalii clar in conditii de lumina sau intuneric.
 • Controale: Am dorit controale bine etichetate, usor accesibile (mai ales butonul de blocare video). De asemenea, am preferat butoanele pe care le puteam identifica in meniurile intunecate, intuitive si o aplicatie functionala insotitoare.
 • Sistemul de montare: Am cautat mount-uri care sa tina camera auto buna in siguranta, insa sa imi permita sa dau camera jos cand imi doresc. Adezivul poate fi dificil de indepartat, asa ca am preferat suporturile cu aspiratie sau suporturile magnetice atasate cu adeziv (la fel ca pe Garmin Dash Cam 55).
 • Afisaj: Cele mai multe camere auto au un afisaj care este cuprins intre 1 ½ si 3 ½ inci masurat in diagonala, la cel putin un afisaj de 2 inci puteti sa reglati setarile usor pentru in mers. Alte modele de camere auto fara afisaj necesita un telefon sau un computer pentru a vedea imaginile video si pentru a configura camera, nu prea prefera nimeni asta.
 • Dimensiuni: Mai mic este, in general, mai bun, deoarece unitatile mai mari blocheaza mai mult din viziunea dvs. asupra drumului. Dar modelele super mici pot avea comenzi inghesuite sau un afisaj mai mic (sau deloc).
 • Campul de vedere (FOV): Am preferat modele cu un FOV intre 140-160 de grade fiindca este suficient de larg pentru a filma o autostrada larga sau o intersectie mare, fara a crea un efect cu unghi larg care face ca masinile din fata sa para mai departe si sa faca detalile mai greu de vazut.

Top camere auto si alte caracteristici importante pentru unii oameni

Top camere auto sau clasarea camerelor auto se poate face si prin faptul daca au sau nu urmatoarele caracteristici.

 • Aplicatia smartphone/Wi-Fi: Ne place sa avem o retea Wi-Fi integrata, deoarece permite cameramanului sa se conecteze la aplicatii compatibile cu smartphone-uri, ceea ce va permite sa vizualizati, sa descarcati sau sa trimiteti un videoclip. Unele arata detalii precum locatia si viteza vehiculului.
 • Receptorul GPS: Un receptor GPS permite unei camere auto sa inregistreze locatia unei masini, istoricul calatoriei, viteza si directia calatoriei, informatii valoroase daca sunteti implicat sau vedeti un accident. (Nu ofera directii directe, aveti nevoie de un navigator GPS dedicat pentru acest lucru.)
 • Camere duble: Pentru a inregistra video ceea ce se intampla in spatele (sau inauntru) vehiculului dvs., precum si in fata, un model cu doua camere include o a doua camera, fie o camera mica, separata pe care o montati la geamul din spate al automobilului sau un al doilea obiectiv care arata spre interiorul masinii si catre pasagerii.
 • Supravegherea parcarii: Modul de supraveghere cand masina e in parcare (ce inregistreaza impactul sau miscarea in jurul masinii dvs. parcate) este limitat de campul vizual sau sursa de alimentare. Dar unele modele concepute pentru a oferi o securitate de 24 de ore, cum ar fi camera Owl Car, fac o treaba mai buna.
 • Functii ce ajuta soferul: Avertizarile de baza privind asistenta si avertizarea privind siguranta pot include avertizari privind coliziunea in directia de avans, care avertizeaza daca sunteti prea aproape de masina din fata, avertizari cand iesiti din banda de circulatie, care va informeaza daca masina dvs. traverseaza un marcator de pe sosea si alte caracteristici care includ recunoasterea semnelor, mementouri pentru a porni farurile si memento-uri care va avertizeaza ca ati obosit la volanul masini.
 • Sursa de alimentare cu condensator: Unele modele de camere auto utilizeaza un condensator pentru alimentare (in locul unei baterii) care gestioneaza temperaturi extreme mai bune decat bateriile litiu-ion.

Specificatiicea mai buna camera auto

PROCESOR & MEMORIE

Tip slot memorie MicroSD
Capacitate maxima card de memorie 64 GB

DISPLAY & ACUMULATOR

Tip display LCD LED
Diagonala display 2 inch
Autonomie 30 min

CARACTERISTICI FOTO-VIDEO

Frecventa imagine 60 FPS
Inregistrare video HD
Rezolutie video 2560 x 1440
Rezolutie foto 3 Mpx

DIMENSIUNI

Latime 56 mm
Inaltime 41 mm
Adancime 36 mm
Greutate 60 g

Magazine de unde puteti achizitiona Garmin Dash Cam 55:

Emag: VEZI AICI

F64: VEZI AICI

Evomag: VEZI AICI

Cel: VEZI AICI

Vexio: VEZI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *