fbpx

Blend-Off Vitamix vs. Blendtec

Blend-Off Vitamix vs. Blendtec

Vitamix si Blendtec sunt cele mai mari doua nume in categoria de mixere de acasa de mare putere. In testarile noastre, am preferat intotdeauna Vitamix. Inca mai suntem intrebati despre Blendtec, poate, datorita campaniei sale populare “Will It Blend?”. Imaginea unui telefon transformat in praf este o demonstratie convingatoare a puterii brute, dar pulverizarea unui telefon si a face un bun smoothie sunt doua sarcini foarte diferite.

Pentru a dovedi acest lucru, am pus Blendtec Designer 675 impotriva Vitamix 5200 (mixerul nostru de top) intr-o serie de teste, iar Vitamix a castigat de fiecare data. Vitamix a fost mult mai bun la smoothie-uri, supe, unt – lucrurile pentru care ai avea nevoie de un blender pentru bucatarie.

Am ales sa comparam aceste doua modele, deoarece acestea ofera caracteristici asemanatoare si scheme de control similare. Modelul 5200 este modelul original Vitamix cu viteza variabila si ofera puterea si performanta pentru care sunt cunoscute mixerele Vitamix. Mixerele Vitamix cu programe de amestecare presetate sunt mai scumpe si nu credem ca merita costul suplimentar. Intre timp, masinile Blendtec de ultima generatie au numai programe presetate de amestecare, iar designerul 675 este modelul cu cele mai mici preturi, care ofera control manual al vitezei in plus fata de acele setari.

Testul de smoothie-uri

Amestecurile dense au tendinta de a forma buzunare de aer in jurul lamelor unui blender, deci aveti nevoie de un tamper (blatul plastic care vine cu niste mixere de mare putere) pentru a impinge hrana in jos si a rupe buzunarele. Un manipulator de tamponare este deosebit de important pentru amestecarea de smoothie-uri groase. Din nefericire, modelul Blendtec Designer 675 nu vine cu un tamper, in timp ce Vitamix 5200 are, iar diferenta este evidenta.

Puteti asculta lamele Blendtec care se rotesc inutil, in timp ce Vitamix face o lucrare rapida de pulverizare a carnii si a fructelor congelate intr-o consistenta de tip soft pentru ca am reusit sa folosim tamperul lui Vitamix pentru a mentine amestecul cuplat cu lamele .

Blendtec sustine ca designul blender-ului nu are nevoie de un tamper, dar asta evident nu este adevarat pentru un loc de munca provocator ca acesta. Daca v-ati dorit sa creati un smoothie gros in Blendtec, va trebui sa opriti in mod constant masina pentru a face amestecul, adaugand cateva minute la timpul de amestecare. Vitamix, in comparatie, a facut treaba pentru noi in aproximativ 30 de secunde.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l observati este vitrina lui Vitamix ce strange in mod eficient ingredientele spre lame si ajuta la crearea unui vortex constant. Borcanul Blendtec cu fund plat, pe de alta parte, arunca ingredientele in lateral, departe de lame.

Testul pentru bauturi congelate

Nu numai ca aceasta pista ne intareste argumentul pentru un tamper, dar ilustreaza si zgomotul si diferenta de pitch dintre Blendtec Designer 675 si Vitamix 5200. Amestecarea cuburilor de gheata este la fel de zgomotoasa pe masura ce se poate obtine cu un blender, iar in testele noastre, Vitamix face un zgomot in jur de 93 decibeli, in timp ce Blendtec variaza intre 90 si 106 decibeli in timpul unui singur amestec. Dar diferenta reala este pe teren: Preferam zgomotul scazut al lui Vitamix fata de strigatul inalt al lui Blendtec.

De asemenea a durat de doua ori mai mult pentru a crea un piña colada in Blendtec, asa cum am facut-o in Vitamix. Dupa un minut de amestecare la viteza cea mai mare a lui Blendtec, piña colada avea inca o bucata de gheata in ea, in timp ce cu Vitamix ingredientele noastre au devenit o bautura frumoasa in aproximativ 30 de secunde.

Testul cu supa calda

Combinatia de supa fierbinte este o sarcina potential periculoasa, indiferent de blenderul pe care il utilizati: Daca motorul porneste la o viteza mare combinatia de lame, caldura si rasucire poate trimite un gheizer de lichid de ardere in partea superioara a vasului. De aceea preferam vitezele nuantate ale Vitamix 5200 peste puterea salbatica a modelului Blendtec Designer 675 pentru supa si sos fierbinte. Viteza cea mai scazuta a lui Vitamix este suficient de suplu pentru a garanta ca ingredientele dvs. vor ramane in interiorul vasului blenderului. Si cadranul usor de utilizat va permite sa mariti in mod sigur si treptat viteza de amestecare, pastrand in acelasi timp ingredientele care se rotesc intr-un vortex curat, controlat.

Blendtec Designer 675, pe de alta parte, este atat de fortat incat creeaza un ciclon de fierbere, chiar si pe setarea de supa calda, menit sa inceapa incet si sa amestece ingredientele fierbinti in siguranta. De asemenea, am incercat sa pornim supa la cea mai mica setare manuala a vitezei, dar a fost prea agresiva. In ambele cazuri, motorul puternic a aruncat ingredientele pe marginea borcanului, mai ales la inceput, cand alimentele solide au lovit lamele. Nu am fost niciodata raniti de la amestecarea lichidelor fierbinti in Blendtec pentru ca ne asiguram ca capacul este sigur si nu umplem borcanul, dar vazand dinamica fluidului in actiune ne facem sa ne ingrijoram.

Testul maionezei

Daca ati facut vreodata maioneza de la zero, stiti ca exista doar doua rezultate posibile: aveti o raspandire neteda, alba, emulsionata sau o mizerie uleioasa, rupta. Un blender ar trebui sa faca procesul mai rapid si mai usor si sa va reduca sansele de esec. Dar nu am reusit de fiecare data cand am incercat aceasta emulsificare simpla de ulei, galbenusuri de ou, mustar si suc de lamaie in Blendtec Designer 675. Dimpotriva, nu am avut niciodata probleme cu Vitamix 5200. Noi credem ca diferenta se afla in partea de jos a borcanului.

Pentru a intelege de ce Blendtec nu reuseste la maioneza, trebuie sa intelegeti cum functioneaza emulsifierea. Cand faceti o emulsifiere, adaugati incet ulei intr-un emulgator (galbenusul, sucul de lamaie si mustarul in acest caz), agitand viguros amestecul pentru a rupe picaturile de ulei si pentru a le suspenda in emulgator. Un blender este de obicei mare pentru a face maioneza, deoarece lamele sale cu viteza mare pot emulsiona mai eficient decat puteai cu mana. Dar primele momente de amestecare sunt cruciale, deoarece emulsificarea trebuie sa inceapa sa se formeze de indata ce primele picaturi de ulei lovesc emulgatorul; in caz contrar, veti ajunge cu un pahar de ulei prea mare pentru a fi incorporat in amestec. Pentru a incepe imediat emulsificarea, lamele blenderului ar trebui sa bata deja emulsificatorul inainte de a introduce orice amestec de ulei.

Vitamix reuseste la maioneza, deoarece baza ingusta a borcanului pastreaza volumul mic de emulgator aproape de lame, care stau suficient de jos pentru a bate chiar si o cantitate mica de galbenusuri, suc de lamaie si mustar. In comparatie, lamele Blendtec stau mai sus si emulsificatorul se extinde intr-o balta subtire pe baza sa larga, astfel incat lamele nu pot biciui ouale pana cand nu sunt prezente cateva linguri de ulei – dupa care nu se va forma niciodata o emulsie.

Verdict

Vitamix 5200 este blenderul nostru preferat, deoarece este pur si simplu mai bun la amestecarea alimentelor si a lichidelor. Datorita tamperului sau, amestecurile Vitamix cu piureuri groase se termina si mai repede. Pe langa toate acestea, 5200 costa in mod obisnuit cu aproximativ 400 RON mai putin decat designerul 675. Cu toate acestea, daca sunteti mai interesat sa distrugeti electronice decat sa faceti smoothie-uri delicate, sosuri si supe, va recomandam Blendtec.

Vitamix 5200: Cel mai bun blender

Acest amestecator de inalta performanta amesteca cu mai multa gratie decat oricare dintre celelalte blendere testate, inclusiv modelul Blendtec Designer 675.

Magazine de unde puteti achizitiona Vitamix 5200:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona Blendtec Designer 675:

Emag: VEZI AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *