fbpx

Aspiratorul dvs. va inrautateste alergiile? Iata cum sa-l opriti

Aspiratorul dvs. va inrautateste alergiile? Iata cum sa-l opriti

Aspiratorul dvs. ar trebui sa va faca casa mai curata, fara sa agraveze alergiile. Cercetarile de la Universitatea din Queensland si de la Universitatea Laval au aratat ca aspiratoarele au capacitatea de a raspandi alergeni in intreaga casa. Amenintarea nu este doar praful de pe podea, ci si bacteriile care se dezvolta in interiorul vidului.

Cu toate acestea, nu este momentul sa ne panicam, este momentul sa actionam actiune. Iata ce trebuie sa faceti:

1. Goliti-va aspiratorul inainte de a fi plin

Ar trebui sa va goliti aspiratorul cat mai des posibil.

Sa recunoastem asta, nu mai aspiram asa de des. Deci, pentru o perioada de cateva saptamani, poate chiar o luna, aspiratoarele noastre stau cu murdarie si resturi in ele. Goliti-va aspiratorul mai des fiindca daca nu doar veti ajuta bacteriile sa ramana si sa se raspandeasca in sacul aspiratorului.

2. Deschideti ferestrele cand aspirati

Deschiderea ferestrelor in timpul aspirarii poate ajuta la oprirea alergenilor din a se concentra.

Aspiratorul va avea scurgeri de aer, adica murdarie care ar trebui absorbita si capturata, aruncata in jurul camerei. Deci, cand aspirati, incercati sa deschideti ferestrele pentru a evita acumularea de contaminanti in aer.

3. Investiti intr-un aspirator cu sac

In timp ce aspiratoarele fara sac sunt mult mai convenabile, aspiratoarele cu sac pot oferi o mai buna filtrare. Ia Oreck Elevate Conquer, de exemplu. Acest aspirator are un sac fabricat din hartie antibacteriana, iar acest model are, de asemenea, filtre cu captusire cu carbune pentru a preveni scurgerea murdariei. Desi nu toate aspiratoarele cu saculete sunt bune la filtrare, in medie un aspirator cu sac ofera o mai buna filtrare decat un aspirator fara sac.

4. Schimbati sau spalati filtrul

Filtrele HEPA sunt dragute, dar nu dureaza pentru totdeauna. Asigurati-va ca schimbati filtrul la cel putin sase luni pentru a va asigura ca este in stare buna de functionare. Unele aspiratoare au filtre ce se pot spala. Este bine sa nu fiti nevoiti sa cumparati in mod constant filtre noi, dar acest lucru este bun numai daca va faceti timp sa le spalati.

5. Gandeste-te sa scapi de covoarele tale

Covoarele pot contine alergeni. Luati in considerare eliminarea acestora pentru a va imbunatati sanatatea.

Covoarele sunt frumos, dar ele sunt locul perfect pentru ca alergeni sa se ascunde. Daca va aflati ca suferiti de alergii de interior, luati in considerare trecerea la toate tipurile de lemn dur. Cu lemn de esenta tare, exista mai putine locuri pentru a se ascunde murdaria si mai multe optiuni pentru a le elimina.

6. Implica-te cu totul si obtine un sistem de aspirare centralizata

Un sistem de aspirare centralizata este o investitie uriasa. Cu toate acestea, este cel mai sigilat dintre toate sistemele.

Deoarece nici unul dintre sistemele de filtrare nu este expus, un aspirator central este cel mai putin probabil sa va agraveze alergiile. Cu toate acestea, intretinerea si instalarea pot fi foarte costisitoare. Sistemele de aspirare centralizata golesc murdaria direct intr-un recipient de gunoi.

Mai jos veti gasi cateva dintre aspiratoarele noastre preferate:

Magazine de unde puteti achizitiona Miele Complete C3 Comfort Boost EcoLine:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona Dyson V8 Absolute:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona aspiratorul Henry Hoover:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona Dyson V6 Absolute:

Emag: VEZI AICI