fbpx

5 motive pentru care ar trebui sa cumparati un televizor HDR, chiar daca nu aveti nicio idee ce inseamna asta

5 motive pentru care ar trebui sa cumparati un televizor HDR, chiar daca nu aveti nicio idee ce inseamna asta

Daca sunteti in cautarea unui nou televizor in 2018, probabil ca vei fi lovit cu un baraj de buzzwords: 4K, OLED, QLED, HDR – e suficient sa te faca sa ametesti. Tot ceea ce cautati este un televizor bun, la un pret avantajos, si nu doriti sa pierdeti bani pe lucruri de care nu aveti nevoie. Destul de rezonabil.

Cu toate acestea, cand verificati televizoarele, nu faceti greseala de a gandi “Nu am nevoie de un televizor High Dynamic Range (HDR)”. Chiar daca nu aveti nici cea mai mica ideea ce inseamna asta si nu aveti intentia de a viziona continutul HDR, trecerea la un televizor HDR este probabil cea mai buna miscare. Iata de ce.

1. Tot ceea ce vizionati arata mai bine

Televizoarele mai vechi, pre-HDR (uneori denumite acum SDR sau intervalul dinamic standard) au fost necesare pentru a atinge anumite cerinte minime pentru lumina si culoarea pe care le-ar putea produce. Dar, in ciuda cuvantului “HDR” care patrunde doar pe piata, televizoarele (care ar fi capabile sa depaseasca cerintele minime) au fost capabile de o gama dinamica “mai mare” pentru o perioada lunga de timp.

Aceasta inseamna ca aproape orice televizor HDR nu poate numai sa redea tot continutul non-HDR pe care il vizionati, dar poate juca cu mai mult control si precizie decat multe televizoare mai vechi. Cu standardele stabilite mai sus (pentru a reda continut HDR), redarea continutului SDR este o nimica toata pentru aceste televizoare. Practic, majoritatea continuturilor non-HDR vor avea o imagine mai buna sau cel putin mai precisa pe un televizor HDR.

2. Un mai bun streaming WiFi

Acesta este un argument similar celui dintai, dar merita audiat. In timp ce sa cunoasteti capacitatile exacte ale fiecarui televizor din magazin este o sarcina descurajanta, puteti sa pariati ca 99% dintre televizoarele HDR vor difuza continut obisnuit – Netflix, Amazon sau orice altceva – fara a pierde semnal.

Deoarece sunt spec’d pentru a putea gestiona streaming-ul HDR – ceea ce inseamna un continut de rezolutie de 4K cu un strat suplimentar de date, pentru boot – in general se ocupa de sarcini mai putin solicitante de streaming cu aplomb.

Asta inseamna mai putin timp urmarind pictograma enervanta a tentativei de filare si mai mult timp de vizionare (va rugam sa va bucurati de continut responsabil).

3. Este un catch-all pentru cele mai recente tehnologii

HDR-ul a fost definit ca fiind “pixeli mai buni”, ceea ce inseamna mult mai mult decat “televizoare mai luminoase si mai colorate”. Standardul HDR include o rezolutie de 4K ca spec, si inseamna ca orice televizor HDR este echipat cu cele mai recente intrari HDMI si standardele audio pass-thru.

Aceasta inseamna ca nu trebuie sa alegeti intre “HDR”, “4K” sau oricare dintre cele mai recente cuvinte cheie “TV”. Televizoarele HDR includ si livreaza toate aceste actualizari in mod implicit.

4. Cumparati acum, va faceti griji mai tarziu

Continutul HDR ia amploare. Exista deja o cantitate decenta de continut HDR pe serviciile de streaming si o gramada de Blu-ray HDR-uri, pentru inceput. In timp ce difuzarea continutului HDR nu este inca aici, se dezvolta rapid.

Aceasta inseamna ca, chiar daca nu aveti nici o modalitate de a viziona continut HDR, va fi in cele din urma atat de omniprezent incat nu va trebui sa incercati foarte greu sa il gasiti si sa va bucurati de el. Mai mult, inseamna ca achizitionarea unui TV non-HDR este planificata pentru un anumit nivel de uzura.

5. Nu platiti mai mult pentru asta

Televizoarele cu compatibilitate HDR au devenit mainstream foarte repede – chiar si seturile de la entry-level de la mari compani precum Samsung, LG, Vizio, Sony si Hisense sunt HDR-compatibile in acest an.

Mai degraba decat un lux suplimentar, compatibilitatea HDR este deja atat de raspandita incat nu are nevoie de publicitate. Este suficient sa spunem ca achizitionarea unui televizor HDR inseamna achizitionarea intregii tehnologii de cercetare si dezvoltare care a dus la atingerea ultimelor obiective de referinta.

Aici veti gasi cateva dintre alegerile noastre preferate:

Magazine de unde puteti achizitiona Seria Vizio E de 55 de inci:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona Seria TCL S de 55 de inci:

Emag: VEZI AICI

Magazine de unde puteti achizitiona Seria Vizio D de 55 de inci:

Emag: VEZI AICI